POZITIVAN TREND

Foxconn očekuje oporavak u drugom kvartalu

Foxconn očekuje oporavak u drugom kvartalu
Depositphotos

Foxconn nije promijenio optimistične smjernice o prihodima u drugom tromjesečju nakon što se prodaja u ožujku oporavila, nakon oštrog pada u prva dva mjeseca 2024. Prihodi u prvom tromjesečju pali su 9,6 posto na godišnjoj razini na 1,3 trilijuna TWD (40,5 milijardi dolara). Tvrtka je istaknula rast u oblaku i mrežnim proizvodima u tromjesečju, ali je prodaja osobnih računala ostala nepromijenjena, a potrošačke elektronike pala.

Proizvođač očekuje rast prihoda u tekućem tromjesečju, koje je dio tradicionalne sezone izvan sezone s glavnim linijama proizvoda koje ulaze u razdoblje prijelaza između stare i nove ponude. U prošlomjesečnom razgovoru o zaradi za četvrto tromjesečje, predsjednik i glavni izvršni direktor Young Liu prognozirao je značajan rast prodaje tijekom cijele godine unatoč očekivanom padu prodaje u prvom tromjesečju.

Glavni kupac Apple suočava se sa slabijom potražnjom za iPhoneima, uglavnom potaknutom padom u Kini. Podaci Kineske akademije za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju iz veljače pokazali su da su isporuke pametnih telefona drugih proizvođača, od kojih Appleov iPhone čini veliku većinu, pale za 31,7 posto na godišnjoj razini na oko 2,4 milijuna jedinica.