ENT nastavio s rastom prihoda

ENT nastavio s rastom prihoda

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

U prvom  polugodištu 2020. godine Ericsson Nikola Tesla bilježi  porast prihoda od prodaje za 17,6 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i dosegao je 966,3 milijuna kuna. Bruto marža je 7,7 posto, dok je operativna dobit 42,7 milijuna kuna, dobit prije oporezivanja 43,7 milijuna kuna, a neto dobit 35 milijuna kuna.

Prodaja u segmentu Mreža iznosi 543 milijuna kuna (1. polugodište 2019.: 451,7 milijuna kuna), u segmentu Digitalnih usluga 213,7 milijuna kuna (1. polugodište 2019.: 270,1 milijun kuna), u segmentu Usluga upravljanja 205,4 milijuna kuna (1. polugodište 2019.: 98,5 milijuna kuna), a u segmentu Poslovanje u nastajanju i ostalo (Emerging Business and Other) 4,2 milijuna kuna (1. polugodište 2019.: 1,6 milijuna kuna).

Rast prihoda je prvenstveno kao rezultat preuzimanja pune odgovornosti za isporuku usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture Hrvatskog Telekoma (usluge upravljanja mrežom..

Suradnja s HT-om u radijskom dijelu mreže, koja je započela modernizacijom prije dvije godine, nastavljena je potpisom prvog 5G ugovora u Hrvatskoj temeljem kojeg će naša kompanija biti ekskluzivni isporučitelj radijskog dijela mreže HT-a do 2024. godine. Ovim ugovorom HT se našao među 99 pružatelja komunikacijskih usluga širom svijeta koji su odlučili implementirati Ericssonovu 5G tehnologiju.

Nadalje, na domaćem tržištu u operatorskom segmentu nastavljamo kvalitetno pružati podršku njihovom dugogodišnjem partneru A1 Hrvatska na dodatnoj modernizaciji i proširenju telekom mreže. U segmentu ICT rješenja za Industriju i društvo potpisali su novi ugovor u području Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS), dok su u segmentu zdravstva nastavili s aktivnostima održavanja nacionalnog IT zdravstvenog sustava CEZIH.

Isporuka usluga za Ericsson bilježi kontinuirani rast zahvaljujući novim odgovornostima, kvaliteti obavljenih poslova te kompetencijama stručnjaka u razvojno-istraživačkom centru kao i ekspertnim centrima za usluge i rješenja.

„Uz aktivnosti razvojno-istraživačkog centra na razvoju najnovijih funkcionalnosti, ponosna sam i na naše stručnjake koji među prvima rade na implementaciji 5G mreža za korporaciju Ericsson. Unatoč otežanoj situaciji vezanoj za COVID-19 i činjenici da većina zaposlenika radi od kuće, poslovi se odvijaju prema planu“, ističe predsjednica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Kriza izazvana pandemijom COVID-19 jasno pokazuje važnost telekomunikacija i uvođenja digitalnih usluga za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini, pojašnjava Gordana Kovačević i ističe kako vjeruju da će poticanje ulaganja u 5G te digitalnu transformaciju pozitivno utjecati na oporavak/razvoj gospodarstva, privlačenje ulaganja i ubrzavanje tehnoloških inovacija, a kreativnim pojedincima pružiti priliku za inovacije i nove mogućnosti za razvoj poslovanja.

„Kada govorimo isključivo o operatorskom segmentu, rast podatkovnog prometa zahtijeva dodatna ulaganja naših kupaca u modernizaciju i proširenje mreža kako bi osigurali nove usluge krajnjim korisnicima te kvalitetno funkcioniranje mreže“, Napominje Gordana Kovačević.

„Nemogućnost predviđanja tijeka pandemije predstavlja jedan od velikih izazova u upravljanju rizicima. Stoga,  ostajemo fokusirani na detaljno planiranje poslovanja, praćenje rizika, troškovnu i operativnu učinkovitost te poduzimamo odgovarajuće mjere kako bismo ublažili negativne utjecaje na naše poslovanje. Novonastala situacija svakodnevno pokazuje prednosti digitalizacije, stoga dugoročna strategija Grupe ostaje nepromijenjena, a proces digitalne transformacije kompanije, koji je u tijeku, jedan je od prioritetnih zadataka. Naša prednost leži u tehnološkom liderstvu, kompetentnim, inovativnim i motiviranim zaposlenicima te u partnerstvu s kupcima. Čak 1500 od 3200 zaposlenika Ericsson Nikola Tesla Grupe radi u najvećem hrvatskom razvojno-istraživačkom

centru koji značajno doprinosi razvoju funkcionalnosti 5G mreža u okviru globalne Ericssonove R&D zajednice“, zaključuje Gordana Kovačević.

Na domaćem tržištu prihodi od prodaje iznose 421,1 milijun kuna (1. polugodište 2019.: 177,0 milijuna kuna) i veći

su 137,9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Sa strateškim partnerom HT-om potpisali smo krajem lipnja ugovor o suradnji temeljem kojeg ćemo biti ekskluzivni isporučitelj radijskog dijela njihove mobilne mreže do 2024. godine, a riječ je o prvom 5G ugovoru u Hrvatskoj, čime nastavljamo kvalitetnu dugogodišnju suradnju. Cilj potpisanog 5G ugovora te nastavka suradnje u području radijskog dijela mobilne mreže je korisnicima HT-a osigurati veće brzine i 5G pokrivenost. Istaknuli bismo da je trenutno implementirano 20 pilot baznih postaja (Samobor, Zagreb, Krk, Osijek) te se intenzivno radi na testiranju funkcionalnosti i performansama 5G tehnologije i pripremi za komercijalni rad kada za to bude dodijeljen potreban radio frekvencijski spektar. Suradnja stručnjaka dviju kompanija rezultirala je, po prvi puta u Hrvatskoj, uvođenjem tehnologije dinamički dijeljenog spektra (DSS) koja omogućava korištenje postojećih 4G frekvencija za 5G tehnologiju.

Stratešku suradnju nastavljamo i u području isporuke usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture HT-a (usluge upravljanja mrežom), od kojih bismo izdvojili aktivnosti na intenzivnoj izgradnji optičke infrastrukture do kućanstava. U prvom polugodištu 2020.godine, kompanija Ericsson Nikola Tesla Servisi realizirala je optičku infrastrukturu za 20.000 kućanstava i poslovnih subjekata, uključujući 80% otoka Raba koji je time postao prvi gigabitni otok u Hrvatskoj. Također, u tijeku je priprema i realizacija optičke infrastrukture na dodatnih 60.000 kućanstava i poslovnih subjekata do kraja godine.

Sa strateškim partnerom A1 Hrvatska nastavljene su aktivnosti na modernizaciji i proširenju radijske pristupne mreže. Ericsson Nikola Tesla osigurao je visoku kvalitetu mreže kako bi, u novonastaloj situaciji uzrokovanoj pandemijom COVID-19, A1 Hrvatska zadovoljio povećane potrebe korisnika usluga. Također, nastavljena je i suradnja u područjima jezgrene mreže te transportne telekomunikacijske mreže što doprinosi povećanoj kvaliteti mreže i novim uslugama za krajnje korisnike.

A1 Hrvatska pustio je u komercijalni rad najdužu MIMO (Multiple Input – Multiple Output) radio relejnu vezu na svijetu. Realizirana je korištenjem Ericssonovog ML TN sustava u konfiguraciji  2x2 MIMO na udaljenosti  od   26,8 km u okolici Splita. Brza implementacija i veliki kapaciteti glavne su prednosti povezivanja baznih stanica u područjima gdje je ili neisplativo ili nemoguće graditi fiksnu transportnu mrežu.

Mobilnom operatoru Tele2 nastavili smo pružati usluge podrške za govornu jezgrenu mrežu kao i za softversko rješenje za oblikovanje podatkovnog prometa.

U segmentu ICT rješenja za Industriju i društvo potpisan je novi jednogodišnji ugovor za nadogradnju Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS). Nastavljaju se aktivnosti i na nadogradnji sustava geodetskog elaborata za Državnu geodetsku upravu te sustava 112 za Ministarsko unutarnjih poslova RH. S Ministarstvom uprave Republike Hrvatske nastavljaju se ugovorne aktivnosti za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu. U suradnji s Ministarstvom zdravstva, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, nastavljamo aktivnosti održavanja nacionalnog IT zdravstvenog sustava CEZIH.

Na izvoznim tržištima (bez Ericssonova tržišta) prihodi od prodaje bilježe pad od 8,9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te iznose 105,4 milijuna kuna (1. polugodište 2019.: 115,8 milijuna kuna).

Već navedene okolnosti negativno su utjecale na dinamiku realizacije planiranih investicija kod operatora s kojima surađujemo te su određene investicije odgođene za drugu polovicu godine. Dobra suradnja nastavljena je s operatorima HT Eronet (Bosna i Hercegovina) i IPKO (Kosovo) na održavanju njihovih telekomunikacijskih mreža. S operatorom beCloud (Bjelorusija) nastavili smo aktivnosti na proširenju LTE mreže, a sa Crnogorskim Telekomom (Crna Gora) na modernizaciji radio pristupne mreže.

U segmentu ICT rješenja za Industriju i društvo u sklopu projekta informatizacije zdravstvenog sustava u Kazahstanu u suradnji s Ministarstvom zdravstva Republike Kazahstan u tijeku su aktivnosti na održavanju nacionalnog informacijskog zdravstvenog sustava. Nastavljene su i aktivnosti na održavanju sustava zdravstva za potrebe Ministarstva zdravstva Armenije.

Na Ericssonovom tržištu ostvareno je 439,8 milijuna kuna prihoda od prodaje (1. polugodište 2019.: 529,0 milijuna kuna), što je 16,9% manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, zbog promjene poslovnog modela vezano za usluge upravljanja mrežom HT-a u 2020. godini. Za usporedne stavke, bez usluga upravljanja, prihodi bilježe porast od 2,2%.

Centar za istraživanje i razvoj Ericssona Nikole Tesle (R&D) uspješno nastavlja tekuće aktivnosti i projekte. Premda većina zaposlenika R&D centra radi od kuće, svi poslovi i isporuke odvijaju se prema planu. U radijskom razvoju unutar poslovnog segmenta Mreže isporučene su značajne funkcionalnosti vezane za 5G proizvode. Visoka kvaliteta navedenih isporuka kao i stalan rad na podizanju kompetencija rezultirali su novim poslovnim angažmanom na kojem će se zaposliti dodatni tim stručnjaka. U segmentu jezgrenih mreža uspješno su isporučeni elementi koji se odnose na modernizaciju te Mobile Switching Center (MSC) virtualizaciju. Dodatne odgovornosti za razvoj i održavanje postignute su i u domeni Home Location Register (HLR). Nadalje, veliko priznanje našim stručnjacima stiglo je početkom lipnja kad je R&D centar Ericssona Nikole Tesle preuzeo, na razini korporacije, potpunu odgovornost za cijeli CUDB (Centralized User Database) čvor, od početnog razvoja funkcionalnosti do implementacije i održavanja.

Potražnja za uslugama stručnjaka Ericssona Nikole Tesle od strane Ericssonovih globalnih / regionalnih organizacija i dalje je velika. Utjecaj pandemije na realizaciju poslova je ograničen, budući da je većinu aktivnosti moguće obaviti na daljinu. Stručnjaci Centra za usluge i rješenja za Mreže, uz projekte za kupce Ericsson Nikola Tesla Grupe, uključeni su u aktivnosti integracije i optimizacije različitih tehnologija za Ericssonove kupce u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Danskoj, Finskoj, Švedskoj, Grčkoj, Sloveniji, Bugarskoj, Estoniji, Turskoj, Singapuru, Indoneziji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu, Kataru, Iraku, Vijetnamu, Meksiku, Albaniji, Kazahstanu, Pakistanu, Brazilu, Maleziji i dr. Nastavljen je i rad na razvoju i implementaciji softverskih alata za upravljanje i optimizaciju mobilnih mreža.

Kako napominju, stručnjaci Centra za usluge i rješenja iz područja Digitalnih servisa, Medija i Operacija uz projekte za naše kupce, radili su na projektima za potrebe Ericssonovih kupaca u Njemačkoj, Švedskoj, Švicarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Nizozemskoj, Danskoj, Francuskoj, Irskoj, Norveškoj, Litvi, Italiji, Sloveniji, Poljskoj, Albaniji i Meksiku. Riječ je o složenim projektima uvođenja 5G tehnologije, sustava operativne i poslovne podrške, kao i o projektima uvođenja jezgrenih rješenja u oblaku.

Timovi koji rade u jedinici za Informacijsku tehnologiju i usluge inženjeringa ostvaruju izvrsne rezultate na projektima upravljanja testnim okolinama i upravljanja IT operacijama. Segment ICT za Industrije i društvo postiže kvalitetne rezultate na projektima u području IoT platformi i povezanom urbanom prometu, zaključuju u Ericsson Nikoli Tesli.

Još iz kategorije

Huawei pretekao Samsung i postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

Huawei pretekao Samsung i postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

06.08.2020. komentiraj

Huawei je prvi put u povijesti postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, kad se gledaju rezultati jednog kvartalnog razdoblja. Dakle, nakon što je u travnju i svibnju bio ispred svih, potvrdilo se to i u periodu od 90 dana.

Sto najvećih svjetskih tvrtki oporavlja se od pada u ožujku 2020., ali volatilnost ostaje povećana

Sto najvećih svjetskih tvrtki oporavlja se od pada u ožujku 2020., ali volatilnost ostaje povećana

04.08.2020. komentiraj

Prema novom tromjesečnom ažuriranju 100 najvećih svjetski kompanija rangiranih po tržišnoj kapitalizaciji, koje je nedavno objavio PwC, globalna tržišta kapitala vidjela su snažan oporavak od najnižih bodova iz ožujka 2020., ali volatilnost i dalje ostaje povećana.

Poslovna inteligencija dobila priznanje za Izvrsnost u izazovima

Poslovna inteligencija dobila priznanje za Izvrsnost u izazovima

03.08.2020. komentiraj

Tvrtka je prošla kroz nezavisnu evaluaciju svojih HR praksi. Područja koja su se u procesu procjenjivala su agilnost i prilagodljivost, način organizacije rada i komunikacije sa zaposlenicima tijekom krize, kao i inicijative pokrenute s ciljem osiguranja fizičkog zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenika te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.