Ambiciozni planovi Sheer Adriatica za Hrvatsku i regiju

Ambiciozni planovi Sheer Adriatica za Hrvatsku i regiju

U Zagrebu smo inicirali Scheer Hub za ključne proizvode kroz koji će stručnjaci raditi na projektima diljem Europe, a cilj je okrupnjavanje eksperata te educiranje i certificiranje novih stručnjaka iz područja rada tvrtke s kojima ćemo pravodobno i kvalitetno pružati podršku postojećim i budućim korisnicima, ističe za ICTbusiness.info Sanja Meleš, direktorica Scheer Adriatic.

Ona ističe kako imaju ambiciozne planove, a to dokazuje i to da su sredinom prošle godine preselili u preko 700 m2 novih uredskih prostora, čime će pratiti očekivani rast broja  zaposlenika.

Kakva je za vas bila prošla poslovna godina i što je u njoj za vas bilo najvažnije?

Njemački IT gigant je za cilj imao otvoriti podružnicu kako bi ostvarili ambiciozne ciljeve rasta, osobito u DACH regiji (Njemačka, Austrija, Švicarska) i čime bi se otvorili potencijali zapošljavanja odgovarajućih kvalificiranih stručnjaka s kojima će Scheer zadovoljiti povećani opseg narudžbi, što je uspješno i realizirano. Očekivani rast je omogućio i otvaranje istoimenog ureda Scheer Adriatic u Mostaru. Zagrebačka podružnica od inicijalnog jednog zaposlenika u 18 mjeseci narasla je na tim od preko 50 stručnjaka. Osim tuzemnih prihoda, Scheer će ove godine ostvariti i inozemne prihode, a preliminarne rezultate tek očekujemo. Scheer Adriatic tvrtka je u 100 postotnom vlasništvu njemačke tvrtke Scheer GmbH, te je kao pravni subjekt osnovan u svibnju 2021. godine. Sredinom prošle godine preselili smo u preko 700 m2 novih uredskih prostora, čime ćemo pratiti očekivani rast broja  zaposlenika.

Scheer GmbH vodeća je tvrtka Scheer Grupe, osnovana 2015. godine, s prihodima većim od 100 milijuna eura i s više od 1000 zaposlenika. Poslujemo u europskim zemljama, SAD, Singapuru i Australiji, a kao konzultantska i softverska kuća s potvrđenom stručnosti u procesima, podržavamo tvrtke u razvoju novih poslovnih modela, uz optimizaciju i implementaciju učinkovitih poslovnih procesa, osobito onih iz SAP sustava. Dodatno, savjetovanjem u kontekstu aktualnog razvoja upravljanja poslovnim procesima i procesnog upravljanja podupiremo kvalitetu inovativnog procesnog poslovnog modela, u čemu smo tržišni predvodnik.

Nastavno ideju kvalitetnog inovativnog procesnog modela, u Zagrebu smo inicirali Scheer Hub za ključne proizvode kroz koji će stručnjaci raditi na projektima diljem Europe. Cilj je okrupnjavanje eksperata te educiranje i certificiranje novih stručnjaka iz područja rada tvrtke, a kojima ćemo pravodobno i kvalitetno pružati podršku postojećim i budućim korisnicima. S obzirom na više od 25 godina prisutnosti SAP-a u Hrvatskoj, i činjenici da smo njihov globalan ključni SAP, kao glavni djelokrug poslovanja upravo je SAP S/4HANA savjetovanje. Potom savjetovanje iz područja SAP Cloud proizvoda kao što su Ariba, Success Factors, SAP S/4HANA Public Cloud te savjetovanje o upravljanju poslovnim procesima.

Svoje poslovanje, osim na suradnji sa SAP-om, temeljili smo tijekom 2022. godine i na partnerskim suradnjama sa Software AG, Open Textom, SNP-om, Celonisom i Microsoftom. Aktivni smo bili i u razvoju i znanstveno-istraživačkim projektima koristeći sredstva iz programa Europske unije u suradnji s njemačkom organizacijom za znanstveno-istraživački rad i s August Wilhelm Scheer Institutom iz Njemačke.

Zanimljivo je za sve koji su u IT svijetu nešto duže prepoznat će osnivača Scheer Holding GmbH Augusta-Wilhelma Scheera, profesora poslovne informatike, uspješnog poduzetnika poznat po razvoju koncepta Arhitektura integriranih informacijskih sustava (ARIS). Riječ je o sustavu prikaza poslovnih procesa u dijagramskom obliku kako bi se pružila nedvosmislena polazna točka za razvoj računalno utemeljenih informacijskih sustava.

Što očekujete u 2023. godini?

Scheer Adriatic za cilj ima biti pokretač digitalizacije hrvatskog gospodarstva kako hrvatskim jednorozima te velikim tvrtkama i javnom sektoru procesom digitalizacije pomogli da postanu europski jednorozi. O snažnom utjecaju koji grupacija ima na hrvatsko tržište potvrđuje i prvo korisničko iskustvo u djelatnosti robe široke potrošnje koje je trenutno u fazi implementacije SAP S/4HANA i SAP EWM.

Osim kontinuiranog rasta broja zaposlenika, nastavit ćemo s podrškom internacionalizaciji poslovanja tvrtke, daljnjem otvaranju suradnji na hrvatskom tržištu i jačanju lokalne prisutnosti. Ulagat ćemo u razvoj i edukacije zaposlenike, u tijeku je otvaranje ABAP, SAP Fiori i BTP Akademije koja ima poseban program treninga i edukacije kroz intenzivni rad u Njemačkog tijekom nekoliko mjeseci. Nakon čega se odabranim kandidatima koji su savladali potrebna znanja nudi radno mjesto u našem timu. Zanimanje za ovaj program jednak je od osoba bez iskustva do osoba koje traže nove izazove i promjene te su željne novih znanja koja će moći primjenjivati na svjetski poznatih korisničkim iskustvima. Uključit ćemo se u ključna gospodarska i IT događanja i aktivno podupirati razvoj IT struke u Hrvatskoj i regiji Adriatic, a donesena Strategija digitalne Hrvatske 2032. olakšat će prilagodbu svim izazovima koje nas čekaju.