Važnost poslovnih i obiteljskih odnosa

Važnost poslovnih i obiteljskih odnosa

Foto: Fotolia

Svakodnevni stres na poslu daje nam vrlo rijetko vremena da predahnemo. Još ako nam ne „štimaju“ odnosi s poslovnim kolegama i najbližima onda smo u velikim neprilikama. Zamislite svađu s poslovnim partnerima oko nekog projekta, dođete doma i prenesete svu tu negativnu energiju na ženu/muža i dijecu. Zvuči poznato, zar ne?

No, da bi izbjegli takve stvari bitno je da imate zdravu klimu u svojem poduzeću i da ste stabilna osoba. To znači da budete ljubazni prema kolegama i ponašate se prijateljski – ne morate se uvlačiti svima nego pokažite bonton i pristojnost kod ophođenja.

Probajte da vas ne uznemiri neka primjedba ili kritika jer su one često neutemeljene. Obavezno razvijajte dobre odnose s poslovnim partnerima i pokažite se u pozitivnom izdanju. Nikada ne znate kada će vam neki kontakti zatrebati u budućnosti i zato strpljivo gradite odnose bez previše emocionalnih ispada.

Neka vas zapamte po smirenosti, staloženosti i strpljivosti. Što se tiče obitelji, probajte ne donositi posao doma.

Znamo, teško je, no pokušajte. Isključite se iz svega kada dođete doma i zagrlite ženu/muža i klince. Korak po korak i atmosfera će biti puno opuštenija i veselija kod kuće, a sve to će se kasnije prenijeti i na vaš posao.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.