Utjecaj tehnologije na traženje novih radnika

Utjecaj tehnologije na traženje novih radnika
DepositPhotos

Tehnologija ne pomaže samo u našoj svakodnevici, ne pomaže ni samo u olakšavanju određenih zadaća zahvaljujući brzini i preciznosti, već tehnologija pomaže i pri traženju zaposlenika. Zapravo, mnoga radna mjesta više se ne popunjavaju bez prethodne "konzultacije" s tehnologijom, odnosno, prednostima koje nudi.

Uzmite samo za primjer društvene mreže, preko njih se može mnogo toga naučiti o (budućem) zaposleniku. Uostalom, postoji i LinkedIn, društvena mreža namijenjena upravo plasmanu na tržište i(li) traženju kvalitetnih zaposlenika. Dakle, bez da smo uopće primijetili, tehnološke su se prednosti same nametnule i određuju tijek stvarnosti koju živimo.

Poduzetnicima je nikad lakše plasirati se na tržište i prepustiti, stvoriti situaciju u kojoj će ljudi dolaziti k njima. Kad se tako nešto dogodi, mnogo je lakše izabrati najkvalitetnije. Ne treba se pritom zaustavljati samo na LinkedInu, Facebooku ili nekoj od konkurentskih društvenih mreža. Nemjerljiv utjecaj ima i YouTube, odnosno, video sadržaj kojim se može doprijeti do velikog broja ljudi. Kvalitetan uradak, koji ostavlja dojam pristupačnosti i budi znatiželju kod potencijalnog zaposlenika, odrađuje enorman posao pri pronalasku kvalitetne, motivirane i ambiciozne radne snage.

Nije ni to sve, tehnološke prednosti štede vrijeme i novac. Više ne treba biti fizički prisutan razgovoru za posao, više nije potrebno uživo ili putem video razgovora saznavati ono osnovno o osobi. Sve se to može napraviti unaprijed, na mnogo lakši način. Uz sve to, analiza životopisa dosegnula je vrhunce pa se i taj segment može filtrirati bolje nego ikad prije.

Živimo u dobu gdje se brzina vrednuje kao malo što, zato jer štedi vrijeme i novac. Stoga, tehnologiju treba prigrliti i tretirati je kao prijatelja. Jer, u konačnici, ona to uistinu i jest.