Utjecaj tehnologije na traženje novih radnika

Utjecaj tehnologije na traženje novih radnika

Foto: DepositPhotos

Tehnologija ne pomaže samo u našoj svakodnevici, ne pomaže ni samo u olakšavanju određenih zadaća zahvaljujući brzini i preciznosti, već tehnologija pomaže i pri traženju zaposlenika. Zapravo, mnoga radna mjesta više se ne popunjavaju bez prethodne "konzultacije" s tehnologijom, odnosno, prednostima koje nudi.

Uzmite samo za primjer društvene mreže, preko njih se može mnogo toga naučiti o (budućem) zaposleniku. Uostalom, postoji i LinkedIn, društvena mreža namijenjena upravo plasmanu na tržište i(li) traženju kvalitetnih zaposlenika. Dakle, bez da smo uopće primijetili, tehnološke su se prednosti same nametnule i određuju tijek stvarnosti koju živimo.

Poduzetnicima je nikad lakše plasirati se na tržište i prepustiti, stvoriti situaciju u kojoj će ljudi dolaziti k njima. Kad se tako nešto dogodi, mnogo je lakše izabrati najkvalitetnije. Ne treba se pritom zaustavljati samo na LinkedInu, Facebooku ili nekoj od konkurentskih društvenih mreža. Nemjerljiv utjecaj ima i YouTube, odnosno, video sadržaj kojim se može doprijeti do velikog broja ljudi. Kvalitetan uradak, koji ostavlja dojam pristupačnosti i budi znatiželju kod potencijalnog zaposlenika, odrađuje enorman posao pri pronalasku kvalitetne, motivirane i ambiciozne radne snage.

Nije ni to sve, tehnološke prednosti štede vrijeme i novac. Više ne treba biti fizički prisutan razgovoru za posao, više nije potrebno uživo ili putem video razgovora saznavati ono osnovno o osobi. Sve se to može napraviti unaprijed, na mnogo lakši način. Uz sve to, analiza životopisa dosegnula je vrhunce pa se i taj segment može filtrirati bolje nego ikad prije.

Živimo u dobu gdje se brzina vrednuje kao malo što, zato jer štedi vrijeme i novac. Stoga, tehnologiju treba prigrliti i tretirati je kao prijatelja. Jer, u konačnici, ona to uistinu i jest.

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.