Što nikada ne smijete reći šefu

Što nikada ne smijete reći šefu

Foto: Fotolia

Mnogi ljudi su veoma komunikativni i otvoreni, i to može biti dobra stvar u komunikaciji, ali možda nije i najpametnija ako se radi o komunikaciji sa šefom. Naravno, lijepo je imati normalan i ugodan odnos s poslodavcem, no postoje neke stvari koje bi zaposlenik uvijek trebao zadržati za sebe.

Izvanposlovne aktivnosti koje vam donose ekstra zaradu - normalno da svi imamo hobije ili neke dodatne izvore financija, no ne treba ih oglašavati i razglašavati toliko da dođe ona mjera kada postane neukusno. Šef baš i ne mora stalno slušati o vašem drugom poslu i koliko zarađujete na njemu i čime se bavite, jer će to u nekom trenutku postati čisti marketing. Da se ne biste dovodili kasnije u neke neugodne situacije izbjegnite razgovor o izvanposlovnim aktivnostima ili ga svedite na minimum.

Razloge pospanosti na poslu - naravno, svima će ponekada biti simpatično zezati vas jer zijevate na poslu, no dobro promislite hoćete li priznati pravi razlog tog umora. Naravno, ako ste duže ostali budni zbog nekog tekućeg zadatka na poslu, to će biti jako dobro prihvaćeno i odražavati će vašu spremnost na rad i požrtvovnost, no ako ste ostali duže budni zbog nekog drugog projekta koji se ne tiče vašeg posla, na vašem šefu je da slobodno pretpostavi da se spremate na neki dugi posao i da zbog vašeg nemara pati ovaj na kojem jeste trenutno.

Zdravstvene probleme - u karijeri ćete sigurno imati i već ste imali dana kada niste bili u mogućnosti doći na posao zbog bolesti ili nekog sličnog stanja. U takvim situacijama je u redu napisati šefu radi li se o nečem ozbiljnom ili brzoprolaznom, no nipošto nema potrebe za dubljim i detaljnim opisima bolesti i stanja, pogotovo ako se radi o nekim „škakljivim“ stvarima.

Koliko ste gadno zeznuli stvar - uvijek se na tvrtkinim domjencima pokrene priča o smiješnim situacijama unutar tvrtke, pa se mnogo toga smiješnoga dozna, ili možda neugodnoga. Uvijek je smiješno čuti kako je netko, ili klijent ili partner nešto zeznuo na smiješan način, no zasigurno šefu nije smiješno čuti kako ste vi zeznuli stvar, pogotovo ako se radi o nečemu ozbiljnom što uključuje i možda potencijalne neugodnosti za klijenta tvrtke. Uvijek imajte na umu da ta pogreška koliko god je smiješna može šefu odati koliko ste možda oštetili tvrtku.

Pravi razlog zašto ste otišli sa prošlog radnog mjesta - mnogi razlozi mogu zvučati veoma dobro vašem šefu kada i ako dođe do „zašto si otišao sa starog posla“ poput želje za unapređenjem, osjećajem da možete postići više ili takvog nekog unapređivajućeg razloga. No ono što nijedan šef ne želi čuti je da ste aplicirali za trenutni posao jer ste htjeli nešto sporije, manje zahtjevnije i lakše. To će biti direktna pljuska i šefu i tvrtki, pa sve i da jest tako, zadržite to za sebe jer svi volimo za sebe misliti da smo najbolji i da je naš posao jako zahtjevan i zahtjeva određene vještine.

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.