Rad na daljinu u 3 koraka

Rad na daljinu u 3 koraka

Foto: DepositPhotos

Pandemija koronavirusa čini svoje i organizacije su se morale prilagoditi kako god znaju, što podrazumijeva rad od kuće za sve one koji to mogu. U tehnološkom sektoru rijetki ne mogu, barem u teoriji, no u praksi postoje određeni problemi jer organizacije nisu unaprijed postavile temelje za rad na daljinu.

Svejedno, vremena nema, sve se čini u hodu pa treba izvući najbolje iz situacije. Posebno jer nije poznato koliko bi ovo stanje moglo potrajati. Činjenica jest da će trajati još barem tri mjeseca, a prema nešto gorim prognozama i šest mjeseci, pa i godinu dana. Nadajmo se da neće biti baš tako. Ali, koliko god bilo, rad na daljinu jedino je rješenje mnogim organizacijama da opstanu. I zaposlenicima da zadrže primanja.

Na potezu su upravo zato lideri. I moraju se pokazati takvima. Ono što im je prvo za činiti jest fokusirati se na tri bitna područja te iz njih krenuti prema ostalim segmentima rada na daljinu. No, izvesti na adekvatan način ta tri ključna koraka pomoći će zasigurno u svemu ostalom.

1. Kolaboracija

Zaposlenicima je potrebno osigurati pristup svim alatima koji im trebaju za obavljanje posla. Dakle, bilo da se radi o hardveru ili softveru. Moraju imati sve što im treba za rad. A to može biti problem jer mnogi se nisu pripremili i van samih organizacija nemaju previše mogućnosti za neometan rad. No, to je prepreka koja se mora prijeći.

2. Pristup informacijama

Bitno je omogućiti zaposlenicima pristup dijelovima koji im trebaju za rad. U organizacijama sve je sinkronizirano i automatski podešeno, ali van njih postoje restrikcije. S razlogom. Zato je škakljivo omogućiti ovaj dio. Ali i neizbježno.

3. Sigurnost

Zaposleni će imati pristup raznim dijelovima organizacije sa svojih privatnih i slabijih mreža te uređaja. Dakle, lakša su meta i iznimon je bitno IT dio organizacije tražiti da se dodatno koncentrira na sigurnosni aspekt kako se ništa ne bi prepustilo slučaju.

Još iz kategorije

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

13.05.2020. komentiraj

Global Finance Magazin ovom nagradom odaje priznanje centrima za financijske inovacije koji ulažu u razvoj novih načina i koriste inovativne pristupe u svijetu financija kako bi razvili bankarske usluge i proizvode budućnosti. Na prestižnom međunarodnom polju, zajedno s laboratorijima za inovacije 34 globalne korporacije, poput Barclaysa, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo, stručni panel dodijelio je nagradu u kategoriji „Najbolji financijski inovacijski lab“ i to drugu godinu zaredom OTP LAB-u čime je ponovno potvrđena izvrsnost ovog huba.