Ovih 10 tehnoloških znanja bi mogli biti najplaćeniji u 2020.

Ovih 10 tehnoloških znanja bi mogli biti najplaćeniji u 2020.

Foto: DepositPhotos

Tržište rada iznimno je konkurentno u svijetu tehnologije i bez obzira što posla ne nedostaje, na onim najboljim pozicijama vlada “prenatrpanost”, zbog čega se probiju samo najbolji. Dakle, ako želite ispuniti ambicije, napredovati i više nego dobro zarađivati, morate biti u toku sa svime što se događa.

Zato je jako dobro pratiti trendove i prilagoditi im se, u čemu podosta pomaže Udemy sa svojim godišnjim izvještajem o vještinama koje će u nadolazećoj godini biti najtraženije. Brojni velikani traže neke od navedenih vještina, ali ponajprije se ističe Nike. Naravno, treba biti svjestan i da prednost imaju Amerikanci s obzirom da je većinom riječ o američkim kompanijama, ali ovo izvješće navodi trendovi, a trendovi su ipak globalna stvar.

Dakle, u nastavku teksta donosimo deset vještina, ili bolje rečeno znanja koja su potrebna, a u 2020. će biti na vrlo dobrom glasu.

1. Gatsby.js

Razvojni web framewoork alat koji se koristi za "izgradnju" statičnih web stranica. Od zvučnijih, koriste ga spomenuti Nike, a uz njega Impossible Foods i Hopper.

2. AWS Big Data

Amazon Web Services koristi ga za učenje upravljanja velikim podacima.

3. React Hooks

Razvojni web alat unutar Reacta, JavaScript biblioteka za kreiranje korisničkih sučelja.

4. Microsoft Azure Architecture

Upravljanje skalabilnim, sigurnim i učinkovitim aplikacijama na javnim cloud računalnim platformama razvijenima od strane Microsofta.

5. Next.js

Razvojni web framewoork alat koji se koristi za "izgradnju" statičnih web stranica.

6. Apache Airflow

Open-source alat za kompleksno procesuiranje podataka i računalnih procesa.

7. SwiftUI

Alat za "izgradnju" korisničkih sučelja za Apple aplikacije.

8. Pegasystems

Certifikat za digitalne procese automatiziranog softvera.

9. ESP32

Jeftini SoC (system-on-chip) naširoko korišten za projekte vezane uz Internet stvari (IoT).

10. Kvantno računalstvo

Fokus na tehnologiji koja se bazira na principima kvantne teorije.

Još iz kategorije

Rad na daljinu u 3 koraka

Rad na daljinu u 3 koraka

04.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa čini svoje i organizacije su se morale prilagoditi kako god znaju, što podrazumijeva rad od kuće za sve one koji to mogu. U tehnološkom sektoru rijetki ne mogu, barem u teoriji, no u praksi postoje određeni problemi jer organizacije nisu unaprijed postavile temelje za rad na daljinu.

Novi direktor korporativnih komunikacija HT-a Igor Vukasović

Novi direktor korporativnih komunikacija HT-a Igor Vukasović

01.04.2020. komentiraj

Dosadašnji direktor korporativnih komunikacija Addiko banke dolazi u najjači domaći telekom Hrvatski Telekom na mjesto direktora korporativnih komunikacija. Iz HT-a je otišla dosadašnja direktorica korporativnih komunikacija Nina Išek Međugorac. Igor Vukasović od 1. travnja preuzima funkciju direktora Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma u sklopu koje će biti odgovoran za internu i eksternu komunikaciju vodeće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj.

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

28.03.2020. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies u veljaču je proglašena liderom u Gartnerovom Peer Insights istraživanju među korisnicima na području rješenja za stvaranje sigurnosnih kopija podatkovnih centara i povrat podataka. Gartner definira ovu kategoriju rješenja izradu sigurnosnih kopija i povrat podataka u podatkovnim centrima kao rješenja koja omogućavaju backup u većim i vrlo velikim poslovnim okruženjima. Ovo priznanje zasniva se na povratnim informacijama od krajnjih korisnika, profesionalaca koji imaju iskustva s kupovinom, implementacijom i korištenjem proizvoda ili usluge.