Najvažniji je kompromis

Najvažniji je kompromis

Foto: Fotolia

Na poslu i u radnoj okolini često se susrećemo s konfliktima. Previše individua na jednom mjestu uzrokuje probleme, svatko vuče na svoju stranu, nitko ne želi popustiti, svatko misli kako je u pravu... poznato vam je?

Svi smo se mi susreli s problemima u komunikaciji na radnom mjestu, no svatko od nas različito rješava sukobe. Netko je glasan, a netko se povuče.

Evo nekoliko rješenja kako prevladati konflikte na radnom mjestu.

  • Zastanite na trenutak i duboko udahnite. Napravite duboki izdisaj. Brojite do deset i dišite polagano. Usmjerite svoje misli na nešto drugo.
  • Pokušajte razumjeti gledište osobe s kojom ste u konfliktu. Slažemo se da je to vrlo teško, no probajte se staviti u položaj te osobe. Možda previše emocionalno reagirate na neke postupke.
  • Probajte naći rješenje win/win. Popustite koji put. Predložite mirno rješavanje sukoba. Inicirajte sastanak, nađite se na kavi, prođite u miru diskusiju i probajte dogovoriti kompromis.

Tvrtka želi imati mir u kući i zato se potrudite da u vašoj radnoj sredini vlada kreativno ozračje s dozom kompromisa i dogovora.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.