Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Foto: Shutterstock

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Dakle, prvenstveno što treba jest shvatiti kulturu same kompanije, kako biste lakše znali s čim se treba nositi. Samim time, ukoliko ste navikli na striktan raspored, na atmosferu u kojoj nema kašnjenja, nema nonšalancije i zaposleni se ponašaju strogo poslovno, teže ćete se snaći u nešto opuštenijoj atmosferi. Ukoliko na nju niste spremni od prve sekunde. A bit ćete ako analizirate situaciju oko sebe na pravi način.

Da nije lako, nije. Jer, čak 30 posto direktora nakon promjene posla vrlo brzo odlazi i s te nove pozicije. To pokazuju istraživanja provedena u Sjedinjenim Američkim Državama. I, tiču se visokih pozicija, što jasno potvrđuje koliko se teško uklopiti ako se ne obavi priprema. Zaposlenima na nižim razinama čak je lakše, jer ne rukovode situacijom, no onima koji su na rukovodećim pozicijama znatno je teže ako idu kontra već uhodane kulture poslovanja.

Shvatio je to na teži način Amazonov veteran Sebastian J. Gunningham kad se odlučio 2018. prijeći u WeWork kao potpredsjednik, da bi vrlo brzo postao direktor automatizacije. Sam je ustvrdio da mu je prilagodba bila daleko teža od očekivane jer osim što se našao u najbrže rastućem i najvrednijem startupu na svijetu, morao je s rujnom prošle godine naslijediti karizmatičnog suosnivača Adama Neumann. Koji je imao svoj vrlo osebujan način poslovanja, ne baš omiljen među investitorima. Ali, na taj je način funkcionirao, što Sebastian J. Gunningham nikako nije mogao pa se morao podosta snalaziti da bi napravio zaokret.

To se može postavljanjem konkretnih pitanja, upoznavanjem ljudi, investitora, partnera, klijenata, korisnika... Kad se sve to zaokruži, dobije se jedna konkretnija slika, a nakon nje može se lakše prema naprijed.

Još iz kategorije

Koji su stvarni izazovi s kojima se susreću IT-evci kod udaljenog rada

Koji su stvarni izazovi s kojima se susreću IT-evci kod udaljenog rada

08.04.2020. komentiraj

Rad na daljinu, iz udobnosti vlastitih domova, postao je normalna pojava posljednjih dana i tjedana, no mnogi se teško privikavaju na takvo stanje. Što ne čudi jer mnogi nisu navikli na takvo stanje. No, situacija je kakva jest pa izbora nema i potrebno je prilagoditi se.

Kako izbjeći gubljenje vremena na društvenim mrežama dok radite od doma

Kako izbjeći gubljenje vremena na društvenim mrežama dok radite od doma

08.04.2020. komentiraj

Rad na daljinu u vrijeme pandemije koronavirusa postao je nešto normalno i to ne čudi jer u cijelom svijetu oko dvije milijarde ljudi je u izolaciji neke vrste. Ali, da bi se radilo na kvalitetan način, bitno je postaviti okruženje na kvalitetan način, što ne podrazmijeva samo opremu potrebnu za rad, već i mentalni sklop.

Steve Jobs je znao kako voditi i motivirati zaposlenike, a to možete i vi

Steve Jobs je znao kako voditi i motivirati zaposlenike, a to možete i vi

07.04.2020. komentiraj

Steve Jobs nije bio milostiv u određenim trenucima, ali teško da itko može osporavati njegove kvalitete kao lidera. Znao je motivirati ljude, znao je kako se odnositi prema raznim situacijama i svojim primjerom vodio je one oko sebe. Uz to, imao je karizmu koja osvaja, što mu je pomagalo u raznim situacijama.