Koja znanja i vještine se traže kod tehnoloških poslova?

Koja znanja i vještine se traže kod tehnoloških poslova?

Foto: DepositPhotos

Poslodavci u IT sektoru traže posebne vještine jer situacija nije kao nekad, kad su zaposlenici u tim stručnim odjelima bili izolirani od ostatka organizacije, znali su raditi s hardverom, podosta i sa softverom... Ne, situacija je danas mnogo kompleksnija, na tržištu rada je poveći broj IT stručnjaka i poslodavci zato jako dobro mogu odrediti što im treba pa sukladno tome i tražiti idealnog zaposlenika.

Dakle, vještine koje najviše traže za iduću godinu otkrio je u opsežnom istraživanju CompTIA pa napravio listu devet njih koje su najtraženije i bit će pun pogodak svakog IT stručnjaka u potrazi za poslom. Istina jest, istraživanje je provedeno u razvijenijim zemljama, ali baš zato je za hrvatske prilike sjajno što se može izvesti priprema unaprijed, IT stručnjaci znat će što slijedi na tržištu rada.

Redom je riječ o sljedećim vještinama, a navedeno je i u kojem postotku ispitani poslodavci i direktori traže za iduću godinu takve odlike od IT stručnjaka koje bi potencijalno zaposlili.

1. Rješavanje problema - 55 posto

2. Timski rad - 48 posto

3. Korisničko iskustvo - 34 posto

4. Stručnost u određenom području - 34 posto

5. Komunikacija - 31 posto

6. Osnovno znanje kibernetičke sigurnosti - 30 posto

7. Širina vještine - 28 posto

8. Korisnička usluga - 24 posto

9. Poslovna opuštenost - 17 posto

Kao što se može iščitati prema ovoj listi, poslodavci više ne traže samo osnovno znanje vezano uz obavljanje posla, to se podrazumijeva. Sad se traže i dodatne vještine koje bi pospješile samo obavljanje posla. Jer, oduvijek je IT zaposlenike pratio glas nekomunikativnih, asocijalnih i izoliranih, što je sve veći minus o organizacijama. Ponajprije je tako jer integracija odjela i timski rad igraju sve veću ulogu.

Također, značajno je i što se traži stručnost na području kibernetičke sigurnosti, ali to je jasno s obzirom na sve veći broj proboja u sustave zbog nepažnje samih zaposlenika.

Sve u svemu, IT stručnjaci pred sobom imaju iznimne prilike, ali i izazove.

Još iz kategorije

Rad na daljinu u 3 koraka

Rad na daljinu u 3 koraka

04.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa čini svoje i organizacije su se morale prilagoditi kako god znaju, što podrazumijeva rad od kuće za sve one koji to mogu. U tehnološkom sektoru rijetki ne mogu, barem u teoriji, no u praksi postoje određeni problemi jer organizacije nisu unaprijed postavile temelje za rad na daljinu.

Novi direktor korporativnih komunikacija HT-a Igor Vukasović

Novi direktor korporativnih komunikacija HT-a Igor Vukasović

01.04.2020. komentiraj

Dosadašnji direktor korporativnih komunikacija Addiko banke dolazi u najjači domaći telekom Hrvatski Telekom na mjesto direktora korporativnih komunikacija. Iz HT-a je otišla dosadašnja direktorica korporativnih komunikacija Nina Išek Međugorac. Igor Vukasović od 1. travnja preuzima funkciju direktora Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma u sklopu koje će biti odgovoran za internu i eksternu komunikaciju vodeće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj.

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

28.03.2020. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies u veljaču je proglašena liderom u Gartnerovom Peer Insights istraživanju među korisnicima na području rješenja za stvaranje sigurnosnih kopija podatkovnih centara i povrat podataka. Gartner definira ovu kategoriju rješenja izradu sigurnosnih kopija i povrat podataka u podatkovnim centrima kao rješenja koja omogućavaju backup u većim i vrlo velikim poslovnim okruženjima. Ovo priznanje zasniva se na povratnim informacijama od krajnjih korisnika, profesionalaca koji imaju iskustva s kupovinom, implementacijom i korištenjem proizvoda ili usluge.