Ključ za uspjeh - ne odugovlačite!

Ključ za uspjeh - ne odugovlačite!

Foto: Shutterstock

Odugovlačenje je udobnost. Ma, ima vremena, budem već to ja sredio. Poznato, zar ne? Velika većina ljudi ostavlja stvari „za sutra“ i na kraju se to „sutra“ pretvori u mjesec dana, godinu dana i slično. U poslu je odugovlačenje vrlo opasna stvar jer vam se može nagomilati posao i onda nastane panika i stres kada treba „loviti“ stvari koje treba odraditi. Onda tu dolazi do grešaka zbog žurbe, svađa, frustracija i ostalih negativnih situacija. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da prestanete s odugovlačenjem.

Budite dosljedni

Kao prvo, budite dosljedni u onome što radite. Ključ za stjecanje kontrole nad vama je dosljednost koja vas treba pratiti cijelog života. Jerry Seinfeld je izjavio kako je za njegov uspjeh najvažnija dosljednost. On je svaki dan smišljao šale, razvijao ih, čitao - i to je tako radio svaki dan. Nije bilo "budem sutra". Najlakše je bilo vratiti se starim navikama, napominje Jerry Seinfeld. Zato je on odlučio da svaki dan bude dosljedan u onome što najbolje radi, a to je zbijanje šala.

Prvi korak je najteži i najvažniji

Znate to i sami, ne trebamo vam mi to previše isticati. No, opet je dobro da se ovo pravilo ponavlja. Najgore je kada se sve odjednom radi jer onda se ne postigne toliko dobar rezultat. Bolje je raditi sve korak po korak, jer tako imate kontrolu nad projektom. Naprimjer, trebate napisati izvješće od 50 stranica u roku od deset dana. Svaki dan si zadajte da napišete po 5 stranica i onda nećete doći u stisku i paniku. Također, kada polagano pišete, onda možete i razmišljati o čemu pišete te eventualno korigirati određene stvari.

Kada nemate ništa napisano, a znate kako su ostala dva dana prije predaje izvješća, naravno da počnete griješiti i raditi strku. Isto tako, želite možda izgubiti na težini i zadiviti svoje kolege na poslu kada budete pozvani na party povodom završetka poslovne godine. Krenite odmah i gubite svaki mjesec po jednu do dvije kile - za godinu dana vaš rezultat će biti fantastičan. Jedino što u svemu tome treba strpljenja i volje. Napravite taj prvi korak, ali ne kada je kasno i kada su rokovi blizu.

Budite motivirani

U velikoj većini slučajeva odugovlačenje nastaje kada nismo motivirani, pa nam se ne da napraviti određenu stvar. Ili smo malo plaćeni za to, ne vidimo neku svrhu ili razlog zašto baš to moramo napraviti sada i slično. Novac postaje najveći motiv za sve ono što radimo, iako nas neki uvjeravaju kako to nije točno. Bez novaca ne možete platiti stanarinu, režije i benzin. Ne možemo otići na more, kupiti auto ili mobilni telefon koji nas je na prvu osvojio. Ne možemo djetetu kupiti čokoladu na za rođendan, platiti zdravstveni pregled koji će nam možda spasiti život i slično. Imajte to u glavi - no money no game. Ako radite na nekom slabo plaćenom mjestu, tražite drugi bolji ili otvorite nešto za sebe. Neka vam motivacija bude ta da idete uvijek prema boljemu i većemu.

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.