Kako pozicionirati proizvod na tržište

Kako pozicionirati proizvod na tržište

Foto: Fotolia

Kad proizvodom pogađate tržišnu nišu, svejedno je teško naći konkretnu poziciju na tržištu i svejedno imate konkurenciju, što znači da morate pronaći način kako se postaviti i plasirati proizvod na adekvatan način. U nastavku teksta donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti na najbolji mogući način.

1. Ispitajte konkurenciju

Iznimno je bitno znati s kim se natječete pa budite jako analitični u provjeri konkurencije. Bitno je znati koliko se nalazi na tržištu, kako posluje, koliki su prihodi, profit, broj isporuka, broj zaposlenih... Svaki detalj može biti od krucijalne važnosti, ali uvjerljivo najbitniji je pokušati shvatiti gdje je konkurencija griješila pa da iz tih grešaka naučite. Nadalje, iznimo je važno i otkriti prostor u kojem konkurencije nema.

2. Prepoznajte prednosti

Naravno, ako detaljno obavite posao pa naučite sve to što je bitno da biste se u startu pozicionirali ispred konkurencije, dodatno gradite poslovanje i stvarajte prednost. Primjerice, oglašavajte se što je više moguće, posebno ako nudite nešto što nude mnogi. Tako ćete biti prepoznatljiviji.

3. Koristite snagu koju imate

Uvjerite korisnike da će s vašim proizvodom dobiti sve što trebaju, bilo da se radi i o kvaliteti, cijeni, statusnom simbolu, pojednostavljenju života... Iskoristite ono što vam je najveća snaga i ne odstupajte, "udarite" najjače što možete.

4. Iskoritite "influencerski" marketing

Moderno je doba i način na koji se dolazi do korisnika bitno se promijenio, kao što svi oni koji se ne mijenjaju na tržištu teško opstaju. Stoga, kad znate ciljanu publiku, lakše možete znati i tko dopire do nje pa potom iskoristite influencere koje si možete priuštiti te uz pomoć njih napravite još bolju poziciju na tržištu.

Još iz kategorije

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

13.02.2020. komentiraj

Prednosti rada na daljinu već su poznata stvar, kako za poslodavce tako i za zaposlenike, no neke kompanije još uvijek mu se odbijaju prikloniti. Ponajprije zbog nekih tradicionalnih postavki, koje su nelogične i nepraktične, što zaposleniku sugerira da možda sreću ipak mora potražiti drugdje.

Grayling predstavio pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova u 2020.

Grayling predstavio pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova u 2020.

12.02.2020. komentiraj

Tim komunikacijskih stručnjaka, kreativaca i analitičara međunarodne agencije za komunikacije Grayling predstavio je pet marketinških i komunikacijskih trendova za koje vjeruje da će brendovima, organizacijama i stručnjacima za komunikacije pomoći u ostvarivanju planiranih rezultata u 2020. godini.

HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene hrvatske

HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene hrvatske

11.02.2020. komentiraj

Hrvatska udruga poslodavaca na platformi Baze poslovnih žena, pokreće mentorski program za poslovne žene koje imaju potencijal i ambiciju napredovati u profesionalnoj karijeri te preuzeti seniorske i vodeće pozicije u tvrtkama, i za poduzetnice koje žele obogatiti svoja dosad stečena znanja. Mentorski ciklusi trajat će 6 mjeseci, a mentorice i mentori su uspješne žene i muškarci iz različitih područja, na pozicijama predsjednika ili članova Uprava vodećih kompanija i dio su vodstva HUP-ovih udruga.