Kako po govoru tijela otkriti jeste li poslije intervjua dobili posao

Kako po govoru tijela otkriti jeste li poslije intervjua dobili posao

Foto: DepositPhotos

Za osobu koja traži posao nema boljeg osjećaja od onog kad izađe s razgovora za posao uvjerena da je “to to”. Osjećaj koji rijetko prevari jest onaj da se potencijalnog poslodavca uspjelo zadovoljiti prikazanim.

No, ponekad se ne može iščitati na licima osoba koje vode razgovor za posao s kandidatom jesu li se odlučili zaposliti tog istog kandidata ili ne. Ima rješenja i za to jer svi smo mi ljudi, a ljudi otkrivaju mnoge stvari željeli to ili ne.

Stoga, u nastavku teksta donosimo vam neke detalje koji bi trebali pomoći u razumijevanju onih koji su s vama vodili razgovor za posao. Po tim detaljima može se prepoznati što slijedi.

Potrebno je pratiti govor tijela, ali i način na koji vam se obraćaju. Ukoliko gledaju u vas bez prestanka, s velikim zanimanjem, nagnuti prema vama, tad postoji interes. Ako krenu u s pitanjima koja se tiču dodatnog pojašnjenja dijelova životopisa, to znači da se samo žele uvjeriti da ste pravi kandidat za posao. To je odličan znak!

Ujedno, ako vam osoba s kojom razgovarate pokazuje dlanove, to je isto dobar znak. Zato nije dobar znak ako vidite da lupa olovkom ili ičim drugim po stolu, da miče nogom. To je znak da predugo pričate ili da ne govorite nešto što bi izazvalo dovoljno pozornosti i zanimanja.

Ima još jedna stavka, koja je u jednu ruku dobra, u jednu nije. Svega šest sekundi je "na stolu" da biste privukli pažnju svojim životopisom. Zato na sami vrh postavite nešto konkretno, a poželjno je i nekom fotografijom izmamiti pažnju.

Za kraj, potrebno je znati i što nikako ne raditi tijekom razgovora za posao, kako ne biste upropastili sve. Nemojte gledati na sat, gdje god se nalazio. Izbjegnite to! Opustite lice, često se smijte, gledajte sugovornika u oči. Nagnite se blago prema naprijed, to ostavlja dojam koncentracije, ozbiljnosti i samopouzdanja.

Još iz kategorije

Vaše aktivnosti na društvenim mrežama mogle bi utjecati na vašu karijeru

Vaše aktivnosti na društvenim mrežama mogle bi utjecati na vašu karijeru

23.09.2021.

Vremena za zaposlene i one koji aktivno traže posao su se promijenila s društvenim mrežama jer jasno je da ono što se na njima objavljuje može biti viđeno od strane osoba koje su im nadređene ili razmatraju hoće li ih zaposliti, promaknuti ili im povećati plaću. Zato je bitno i kako se osoba prikazuje na društvenim mrežama.

Stari savjeti za napredovanje u karijeri koji više ne vrijede

Stari savjeti za napredovanje u karijeri koji više ne vrijede

22.09.2021.

Ako je 2020. nešto simbolizirala, onda je to svakako promjena. A najveći dio njih odvio se u poslovnom okruženju, ponajprije u smislu pogleda na karijeru svakog od zaposlenih. Odnosno, pristupu karijeri.

10 dokaza da vas šef namjerno sputava

10 dokaza da vas šef namjerno sputava

20.09.2021.

Zaposlenici često znaju za svoje neuspjehe kriviti poslodavce, nadređene i sve koje mogu pronaći samo da bi oprali ruke od činjenice da ne napreduju, ne dobivaju povišicu ili su općenito nezadovoljni. Ali, ponekad je sve to istina.