Kako po govoru tijela otkriti jeste li poslije intervjua dobili posao

Kako po govoru tijela otkriti jeste li poslije intervjua dobili posao

Foto: DepositPhotos

Za osobu koja traži posao nema boljeg osjećaja od onog kad izađe s razgovora za posao uvjerena da je “to to”. Osjećaj koji rijetko prevari jest onaj da se potencijalnog poslodavca uspjelo zadovoljiti prikazanim.

No, ponekad se ne može iščitati na licima osoba koje vode razgovor za posao s kandidatom jesu li se odlučili zaposliti tog istog kandidata ili ne. Ima rješenja i za to jer svi smo mi ljudi, a ljudi otkrivaju mnoge stvari željeli to ili ne.

Stoga, u nastavku teksta donosimo vam neke detalje koji bi trebali pomoći u razumijevanju onih koji su s vama vodili razgovor za posao. Po tim detaljima može se prepoznati što slijedi.

Potrebno je pratiti govor tijela, ali i način na koji vam se obraćaju. Ukoliko gledaju u vas bez prestanka, s velikim zanimanjem, nagnuti prema vama, tad postoji interes. Ako krenu u s pitanjima koja se tiču dodatnog pojašnjenja dijelova životopisa, to znači da se samo žele uvjeriti da ste pravi kandidat za posao. To je odličan znak!

Ujedno, ako vam osoba s kojom razgovarate pokazuje dlanove, to je isto dobar znak. Zato nije dobar znak ako vidite da lupa olovkom ili ičim drugim po stolu, da miče nogom. To je znak da predugo pričate ili da ne govorite nešto što bi izazvalo dovoljno pozornosti i zanimanja.

Ima još jedna stavka, koja je u jednu ruku dobra, u jednu nije. Svega šest sekundi je "na stolu" da biste privukli pažnju svojim životopisom. Zato na sami vrh postavite nešto konkretno, a poželjno je i nekom fotografijom izmamiti pažnju.

Za kraj, potrebno je znati i što nikako ne raditi tijekom razgovora za posao, kako ne biste upropastili sve. Nemojte gledati na sat, gdje god se nalazio. Izbjegnite to! Opustite lice, često se smijte, gledajte sugovornika u oči. Nagnite se blago prema naprijed, to ostavlja dojam koncentracije, ozbiljnosti i samopouzdanja.

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.