Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

Foto: Antonio Jularić

Generacija Z, ili sljednici milenijalaca, trenutni su kriptonit svakom stručnjaku za digitalni marketing jer još uvijek nije potpuno jasno kako im pristupiti. Ali, u startu griješe oni koji misle da generacija Z ne koristi elektroničku poštu. Ne samo da griješe već si u samom startu onemogućavaju jedan potencijalno veliki dio digitalno-marketinškog kolača.

Često se može čuti od stručnjaka koji su digli ruke od nove generacije da je njihova koncentracija kratkotrajna, da ne pregledavaju e-mail poruke redovito "pa su samim time beskorisni u marketinškom smislu". To uopće nije istina jer 95 posto pripadnika generacije Z redovito pregledava e-mail inbox.

A koriste ga kako bi bili u toku, ponajprije u poslovnom smislu. Dakle, jasno je već po tome da se generaciji Z može pristupiti kroz elektroničku poštu baš kao i pripadnicima drugih generacija. Normalno, sadržaj kojim se to pokušava mora se razlikovati od onog kojim se pokušava pridobiti stariju generaciju, no to je potpuno normalno i očekivano.

Dapače, postoji sedam vrlo kratkih i jasnih savjeta kako pridobiti pripadnike generacije Z kroz e-mail poruke.

1. Održavajte e-mail poruke kratkima

2. Personalizirajte e-mail poruke

3. Jasno označite svoj brand

4. Pišite neodoljive i privlačne naslove e-mail poruka

5. Radite s profesionalcima za e-mail marketing

6. Objasnite kako vaš brand odgovara uz identitet osobe kojoj se obraćate

7. Šaljite im ono što žele

Već sami pogled na ovih sedam savjeta jasno daje do znanja da generacija Z nije nikakav "bauk", samo je riječ o generaciji koja odrasta, i odrasla je, uz tehnologiju kakvu danas poznajemo. Samim time, potrebno je pristupiti joj u skladu s tim, a ne se truditi biti lukav ili domišljat u smislu da ih se pridobije na nekakav trik. Budite kratki, jasni, originalni i iskreni. Vrati će vam se.

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.