Izgaranje na poslu problem je s kojim se suočavaju i zaposlenici i rukovodeće osobe

Izgaranje na poslu problem je s kojim se suočavaju i zaposlenici i rukovodeće osobe

Foto: DepositPhotos

Ravnoteža privatnog i poslovnog života u sve je većem konfliktu, a od toga nisu imuni ni rukovodeći, što potvrđuje istraživanje Deloittea i Workplace Intelligencea, provedeno uz suradnju 2100 direktora raznih kompanija diljem svijeta i njihovih podređenih.

Konkretnije, gotovo 70 posto rukovodećeg kadra ozbiljno razmišlja o ostavkama u zamjenu za poziciju koja bi im omogućila bolji životni standard u cijelosti. Dakle, situacija je alarmantna i stres koji nastaje zbog prevelikog pritiska rezultata, rokova i projekata nikoga ne ostavlja imunim.

A sve se promijenilo na gore s pandemijom koronavirusa. Čak 76 posto direktora tvrdi da je ona negativno utjecala na njihov životni standard, pod čime se misli na blagostanje, mentalno zdravlje, ali i fizičko.

Također, čak jedan od trojice zaposlenih navodi da se često osjeća iscrpljeno, pod stresom, preplavljeno poslom i obavezama, depresivno ili usamljeno. Tako nešto iznimno je zabrinjavajuće jer takve emocije dovode do ozbiljnih posljedica, ako se osoba ne suoči s njima, odnosno, ako ne potraži stručnu pomoć. Ili se udalji od izvora problema...

Ono što dodatno brine jest da 73 posto direktora tvrdi da im je priroda posla takva da se nemaju kad udaljiti od njega, odnosno, uzeti slobodno. Konstantno moraju biti prisutni, povezani i upućeni u svaki detalj. Zanimljivo, 63 posto njihovih podređenih smatra isto to.

Zbog svega se toga došlo do zaključka s kojim se slaže 68 posto zaposlenih u 81 posto direktora - da im je kvaliteta života važnija od napredovanja u karijeri. Barem u ovim trenucima. Upravo zato 69 posto direktora i 57 posto zaposlenih namjerava napustiti aktualno radno mjesto i pokušati pronaći nešto što bi im poboljšalo kvalitetu života.

Ovakvo istraživanje, provedeno od strane uglednih organizacija, mora biti shvaćeno ozbiljno i donosioci odluka moraju se drugačije postaviti kako bi se stanje ublažilo.

Još iz kategorije

8 osobina kvalitetnih lidera

8 osobina kvalitetnih lidera

25.11.2022.

Kod kreiranja uspješnog poslovanja, temelj svega su kvalitete osobe koja ga vodi. Prečesto, lideri su one osobe koje znaju kako održati motivacijski govor ili imaju značajne administrativne sposobnosti u odnosu na druge. Dok su te osobine dobre, nisu dovoljne...

Demografske promjene, klimatska i ekonomska kriza i nedostatak radne snage oblikuju svjetsku projektnu ekonomiju i budućnost rada

Demografske promjene, klimatska i ekonomska kriza i nedostatak radne snage oblikuju svjetsku projektnu ekonomiju i budućnost rada

11.11.2022.

Uz dodjelu priznanja i povelja uspješno je završen šesnaesti po redu PMI Forum ''Projekti koji stvaraju budućnost'', koji se 8. studenog 2022. održao u dvorani Aula Magna u Zagrebu u organizaciji PMI Udruge za upravljanje projektima Hrvatska, hrvatskog ogranka globalnog Project Management Instituta (PMI).

Tiho davanje otkaza nema veze s lijenim zaposlenicima, već s lošom radnom kulturom

Tiho davanje otkaza nema veze s lijenim zaposlenicima, već s lošom radnom kulturom

08.11.2022.

Novi TikTok trend izazvao je podosta pažnje i rasprava jer se tiče načina pristupa poslu, s kojim se velika većina slaže, no manjina kojoj je to apsurd poprilično je glasna u kritikama onoga što se zagovara.