Četiri načina kako smanjiti stres na poslu

Četiri načina kako smanjiti stres na poslu

Foto: Fotolia

Stres na radnom mjestu potpuno je uobičajen, samo je pitanje kako se pojedinac nosi s njime - bolje ili lošije. Naravno, postoje načini kako ga ublažiti i ovdje donosimo četiri koraka kako.

Počnite češće govoriti "ne"

Ovaj segment nije potrebno previše predstavljati. Najgora stvar za zaposlenika jest pristajati na sve što se traži od njega, čak i kad je jasno da to što se traži nije obveza, niti će netko uzeti za zlo ukoliko se odbije zamolba. Vjerujte, daleko je lakše nositi se s poslom ako naučite govoriti "ne" u određenim trenucima. Procijenite što uistinu ne donosi nikakve posljedice i to odbijte. Dakle, ako je moguće da to druga osoba napravi ili ako se može napraviti kasnije. Samo prestanite pristajati na sve.

Zapamtite, budućnost ne možete kontrolirati, ali možete sebe

Zapravo, budućnost se može promijeniti ukoliko kontrolirate sebe. Jer, ako stres utječe na vas, lako je moguće da ćete "puknuti" i učiniti nešto što inače ne biste. Automatski posljedice mogu biti loše po vas i posao koji obavljate. Stoga, naučite se kontrolirati i preuzmite kontrolu nad životom, ne samo radnim već općenito.

Nitko ne zna sve i to će vas pratiti kroz cijelu karijeru

Što god postignete, gdje god završite i što god vam bio posao, uvijek ćete se susresti s nečime što ne znate. To je potpuno normalno. To se odnosi na sami posao ili odnose s ljudima. Razne situacije bit će vam nove i priviknite se, ne dopustite da utječe negativno na vas.

Uz pravu poslovnu politiku, ništa nije teško

Kad su svi u timu ili na radnom mjestu predani identičnom cilju, stvari su jednostavnije. Ako netko "kaska" ili prebacuje posao na druge, tad i nije baš lako pa dolazi do stresa. Ako imate mogćnost utjecati na poslovnu politiku, kreirajte je na način da bude od koristi poslu, odnosno, da ispunjava cilj na adekvatan način.

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.