Bivši direktor Googlea Eric Schmidt podijelio mišljenje zašto je rad u uredu bolji od rada od doma

Bivši direktor Googlea Eric Schmidt podijelio mišljenje zašto je rad u uredu bolji od rada od doma

Foto: Wikipedia

Rad na daljinu postao je nužan u većini kompanija diljem svijeta prije dvije godine i početka pandemije koronavirusa, a većina ih se toliko dobro snašla da njihovi zaposlenici ne vide razloge za povratak. Uistinu, iz perspektive radnika ni nema potrebe vratiti se, no iz perspektive rukovodećih priča je drugačija.

Potvrdio je to bivši izvršni direktor (CEO) i predsjednik Googlea Eric Schmidt, koji je stava da se na daljinu ne može kreirati sjajno upravljanje kompanijom.

- Prema mom mišljenju, važno je da su ljudi na radnim mjestima. Tradicionalist sam, a kroz prethodna desetljeća pokazalo se da je takav način organizacije efektivan. I kroz ta smo desetljeća konstantno naglašavali potrebu zbližavanja kolega, prisnijem odnosu, boljoj radnoj okolini... Jesmo li cijelo vrijeme bili u krivu - kazao je Schmidt.

Poriv za tako nešto jest odluka Googlea da i nakon pandemije ostaje hibridni model rada, što znači da se zaposleni ne vraćaju u stopostotnom smislu na radna mjesta. I to mu je teško za shvatiti jer je naviknut na modele koji su bili efektivni u njegovom načinu upravljanja organizacijama. No, kao netko iz svijeta tehnologije, a riječ je o brzoevoluirajućoj sredini, trebalo bi mu biti jasno da stvari ne stagniraju.

Dakle, njegov glavni argument je upravljanje i sve se u njegovom viđenju temelji na tome. Iako rukovodeći kadar čini manjinu u svakj organizaciji, on ne mari za potrebe preostale većine. Jer, prema njemu, njima se upravlja i to na daljinu nije moguće.

Naravno, svi imaju pravo na mišljenje, ali u ovakvom slučaju rezultati su ono što ipak treba vrednovati ispred svega. A oni su na osjetno višim razinama nego oni iz vremena kad se radilo u uredima. Zaposlenici su produktivniji, dostupniji izvan radnog vremena, zadovoljniji i zato je tranzicija u vremenu globalne krize prošla tako "glatko".

Još iz kategorije

Kako će izgledati svijet bez posla

Kako će izgledati svijet bez posla

17.05.2022.

Možete li zamisliti svijet u kojem ne postoji – posao? Mnogi pesimisti već ga odavno zamišljaju, predviđajući da će nam „roboti preuzeti poslove“ te da za nas neće ostati ništa. Optimisti vjeruju kako se to nikada neće u potpunosti dogoditi. Daniel Susskind, britanski doktor ekonomije i futurolog, za sebe kaže da je „tehnološki realist“ te smatra da automatizacija posla nije upitna, no o nama ovisi kamo će nas ona odvesti.

Usavršavanje digitalnih vještina

Usavršavanje digitalnih vještina

04.05.2022.

Dva od tri Europljana će do 2025. godine morati usavršiti svoje digitalne vještine kako bi se postigli ciljevi postavljeni u Akcijskom planu EU za digitalno obrazovanje, a da od potrebe usavršavanja digitalnih vještina nitko nije pošteđen pokazala je Bijela knjiga o digitalnim vještinama i talentima u Europskoj uniji koju izrađuju Huawei, EY i tvrtka ALL DIGITAL, a koja je otkrila i da gotovo jedan od pet zaposlenih u naprednom ICT sektoru ima loše digitalne vještine.

Promjene u našem ponašanju kreiraju budućnost

Promjene u našem ponašanju kreiraju budućnost

02.05.2022.

On je CEO agencije za predviđanje trendova, jedan od vodećih svjetskih futurologa, globalni nomad, autor tri bestsellera, a prema pisanju Real Leaders, jedan od 50 najboljih govornika na svijetu za 2022.