6 pravila za uspjeh u poduzetništvu

6 pravila za uspjeh u poduzetništvu

Foto: DepositPhotos

Poduzetnici ne dolaze lako do uspjeha, ali vole podijeliti iskustva s drugima, a da bi se to proširilo izvan kruga poznanstava pobrinula se Cheryl Snap Conner, izvršna direktorica (CEO) kompanije SnappConner PR.

Skupila je sve na jednom mjestu pa pokušala pomoći zainteresiranima kako kroz šest jednostavnih pravila otvoriti prostor za uspjeh. Kroz nastavak teksta donosimo ta pravila.

1. Uvijek vrijednost mora biti na prvom mjestu

Potrebno je biti okrenut prema uspjehu klijenta jednako kao prema svom jer svaki uspjeh koji klijent postigne uz korištenje vaše pomoći, bilo kroz savjete, konzultacije, proizvode ili usluge, zapravo je vaš uspjeh. Imajte to na umu i koncentrirajte se nuditi kvalitetu, tako ćete stvoriti odanu bazu klijenata, a uz to je i širiti.

2. Razmislite prije no što progovorite

Ponekad obećamo nešto što nismo promislili prije, ponekad kažemo nešto zbog čega požalimo prije. Svima se događa, ljudi smo. Zato treba vježbati i uvijek dobro promisliti što reći. Dakle, nešto kao šah, potrebno je razmišljati nekoliko koraka unaprijed.

3. Razmišljajte kreativnije i usvojite to

Lako je reći što se ne može, ali teže je pokušati ostvariti to. Čak i kad se nešto čini nemoguće, pokušajte to izvesti jer na taj način vježbate kreativnost, a ona je uvijek dobra na duge staze. Kreativnost će vas izvući iz mnogih problema, iako se na prvu to može činiti nemoguće.

4. Kad znate što želite, posegnite za time

Ako znate što želite i kako to ostvariti, nemojte čekati nego odmah krenite u akciju. Nudite se na najvišim razinama i ne odustajte. Kad je Sylvester Stallone napisao scenarij za Rockyja i imao viziju kako taj film treba izgledati, nije dopustio da netko to otkupi od njega ili izvede bez njega, godinama se borio da ostvari što je znao da može. Tako treba razmišljati. Pucajte prema vrhu čim znate da je to to.

5. Budite sažeti

Ukoliko znate kratko i jasno objasniti što želite i kako to ostvariti, bit ćete shvaćeni ozbilnije, posebno od strane nadređenog, eventualnog klijenta ili investitora. Svaka opširnost narušava koncentraciju onog koji sluša, ali i ruši vaš kredibilitet. Kratko i jasno!

6. Započnite i završite svaku raspravu sa zahvalnosti

Vrata otvara lijepa riječ i to nije tajna. Imajte respekta prema osobi kojoj se obraćate, ma koliko tema bila "vruća". Ostanite zahvalni i pristojni, neće odmoći.

Još iz kategorije

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

09.12.2019. komentiraj

Postati poduzetnik zvuči lako, ali svi koji su se okušali u toj avanturi znaju koliko je teško. Ponekad se pitaju što im je to uopće trebalo, ali kad to pitanje stigne - stiglo je prekasno! Da bismo vam donekle pomogli, u nastavku donosimo sedam pitanja koja si trebate postaviti prije no što odlučiti postati poduzetnik.

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

09.12.2019. komentiraj

U svom je poslovanju Mate Rimac uvijek bio korak ispred konkurencije, a više o svom uspjehu i poslovanju otkrit će na predavanju najvećeg regionalnog inovacijskog i transformacijskog summita i expoa.

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

04.12.2019. komentiraj

Glazba uistinu može biti pokretač na raznim razinama, od podizanja raspoloženja, borbe s teškim trenucima u životu, tijekom rekreacije, tijekom opuštanja, ali i tijekom posla. Iako mnoge organizacije, posebno u Hrvatskoj, još uvijek zaziru od glazbe, ona itekako pomaže za produktivnost.