5 najčešćih navika loših lidera

5 najčešćih navika loših lidera

Foto: DepositPhotos

Novoosnovane kompanije onoliko su dobre koliko i ljudi koji ih vode, što je za snažne i sposobne lidere odlično, ali za one ostale baš i ne. Naravno, „oni ostali“ ne moraju ostati takvi jer loše se navike i način vođenja poslovanja mogu promijeniti ukoliko se riješe navika koje ih koče. A ovdje ćemo spomenuti pet najčešćih u loših lidera.

1. Ne slažu se sa suosnivačima

Profesionalno neslaganje može biti konstruktivno, ali ako se neslaganje pretvara u sukob iznova, dolazi se do problema. S vremenom će odnos puknuti, a to će ostaviti posljedice na organizaciju, koja se u najgorem slučaju može potpuno raspasti. Zato je jako bitno naučiti primiti kritiku, čuti negativan komentar i prihvatiti da se mišljenja razlikuju, posebno kad se radi o vama najbližim suradnicima, onima s kojima ste započeli posao.

2. Ne mogu "povući okidač"

Svaki proizvod ima svojih mana, ma u kojoj god fazi bio. Zato se osluškuje bilo javnosti, mušterija, pa i zaposlenika. Strah od kritika i neuspjeha lošije će lidere odvajati od boljih jer oni će uvijek odugovlačiti i strahovati od onoga što bi se moglo dogoditi ako nesavršen proizvod izađe na tržište. Naravno, nemogućnost donošenja odluka u tom smislu može se pojavljivati i u drugim aspektima poslovanja.

3. Nemaju poštovanja prema zaposlenicima

Možda i najgora odlika lošeg lidera ili poslodavca jest izostanak poštovanja prema onima koji mu doprinose. Time stvara negativnu atmosferu, a samim time i lošije poslovne rezultate.

4. Zaboravljaju na detalje

Čest je slučaj da se u gužvi kakva nastaje tijekom opsežnog rada nešto smetne s uma. No, loši će lideri konstantno zaboravljati detalje, što ne samo da može izludjeti nego i utjecati na poslovanje. Zapisujte ako ne možete pamtiti.

5. Izostanak organizacijskih vještina

Nije dovoljno samo vikati na ljude oko sebe ili se pouzdati u podređene da će obaviti sav posao. Potrebno je da istinski lider ipak drži sve konce, bude upućen u svaki dio proizvodnog procesa i da ga zna organizirati na pravi način. I najbolji zapisuju što i kako, sve im je određeno u kalendaru. Učinite to i vi!

Još iz kategorije

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

09.12.2019. komentiraj

Postati poduzetnik zvuči lako, ali svi koji su se okušali u toj avanturi znaju koliko je teško. Ponekad se pitaju što im je to uopće trebalo, ali kad to pitanje stigne - stiglo je prekasno! Da bismo vam donekle pomogli, u nastavku donosimo sedam pitanja koja si trebate postaviti prije no što odlučiti postati poduzetnik.

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

09.12.2019. komentiraj

U svom je poslovanju Mate Rimac uvijek bio korak ispred konkurencije, a više o svom uspjehu i poslovanju otkrit će na predavanju najvećeg regionalnog inovacijskog i transformacijskog summita i expoa.

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

04.12.2019. komentiraj

Glazba uistinu može biti pokretač na raznim razinama, od podizanja raspoloženja, borbe s teškim trenucima u životu, tijekom rekreacije, tijekom opuštanja, ali i tijekom posla. Iako mnoge organizacije, posebno u Hrvatskoj, još uvijek zaziru od glazbe, ona itekako pomaže za produktivnost.