10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

Foto: DepositPhotos

Obogatiti se nije lako, a jako teško može biti i ostati bogat jer samo jedan krivi potez i ostali ste bez svega. Ali, naravno da postoje savjeti i za to kako održati bogatstvo, nisu oni koji imaju novca škrtarili na njima pa vam ovdje donosimo njih deset koji su njima omogućili da ne izgube novac, odnosno, da ga ili održavaju ili povećavaju.

1. Financijski rast na umu

Potrebno je konstantno se gurati prema naprijed, kao i sportaši. Ako se zadovoljite i stanete, naći ćete se u situaciji kad novac odlazi na sve strane, ali više se ne vraća. Zato treba konstantno razmišljati što napraviti novo, kako se razvijati i gdje ulagati. Dakle, treba ostati "u igri".

2. Povezivanje s drugim uspješnicima

Kao što to već biva u životu, kako se krećemo kroz njegove faze, tako s njima dolaze ljudi koji su nam bliski jer imaju nešto zajedničko s nama. U slučaju bogatih nije drugačije i te veze treba njegovati jer prije ili kasnije načut ćete nešto novo, pronaći ulaganje ili investitora. Naravno, to ne znači da se morate družiti s onima koji vam "ne leže", ali ne morate ni otpisivati ljude u startu.

3. Napustite komfornu zonu

Ovakav savjet daje se na mnogim područjima, ne samo ovom za održavanje bogatstva. Izlazak iz komforne zone izaziva nas da se koncentriramo, potrudimo i osjetimo onaj adrenalin koji možda više nemamo.

4. Stvorite nekoliko izvora novca

Nemojte ovisiti samo o jednom jer taj jedan brzo može nestati. Imajte jedan siguran posao, a potom malo riskirajte, pronađite još nešto dobitno i razvijte se do mjere kad s nekoliko strana imate priljev profita.

5. Investirajte

Ovo se nadovezuje na prethodni savjet. Ukoliko ne investirate, ne možete do novih izvora novca. Dajte si truda i uložite novac, vratit će se prije ili kasnije.

6. Kalkulirani rizik

Bacati se glavom bez obzira nema nikakvog smisla, ali sjesti, razmisliti pa riskirati u granicama mogućnosti... To je poželjno!

7. Fokusirajte se na poboljšanje sebe samih

Sjetite ste gdje ste bili prije pet ili deset godina te što biste promijenili, koliko ste napredovali... Na temelju toga se ponašajte u budućnosti i učite, konstantno učite. To mogu biti novi jezici, tehnologije, bilo što, razvijajte se.

8. Nikad se nemojte umiroviti u potpunosti

Možete uživati u životu, to je poželjno, ali ostanite aktivni i ipak jednim okom pratite događanja oko vas, kako biste mogli ostati u toku.

9. Ne trošite više no što možete

Nije lako ne zaigrati se s novcem, dogodi se apsolutno svima. Ipak, probajte to izbjegavati jer koliko god novca imali, uvijek možete potrošiti više, to je činjenica.

10. Uzmite si vremena i pogledajte iza sebe

Kad pomislite da nikamo ne idete, stanite i sjetite se što ste već stvorili i koliko je to bilo teško. Prisjetite se svih izazova koje ste svladali, svih onih koji su se činili nesavladivima pa ćete shvatiti da ne postoji ništa što je nemoguće...

Još iz kategorije

Kako znati je li poduzetništvo pravi korak za vašu karijeru

Kako znati je li poduzetništvo pravi korak za vašu karijeru

21.08.2019. komentiraj

Ako već niste, prije ili kasnije naći ćete se u situaciji kad odlučujete o tome hoćete li ostati kod aktualnog poslodavca, hoćete li tražiti novog ili ćete pokušati pokrenuti svoj posao. Ukoliko je ovo posljednje izbor za vas, tad trebate odgovoriti na tri bitna pitanja i na temelju njih zaključiti da ste uistinu spremni za tako nešto.

Što nove generacije traže na radnom mjestu

Što nove generacije traže na radnom mjestu

14.08.2019. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

23.07.2019. komentiraj

Stručnjakinje iz poslovnog sveučilišta WU Executive Academy identificirale su četiri razloga zašto svaka tvrtka treba imati otvorenu kulturu sukoba.  Jedan od razloga je što se nove ideje ne mogu pojaviti ako ne postoji otvoreno okruženje u kojem je svima dopušteno govoriti ono što misle. Astrid Kleinhanns-Rollé i Helga Pattart-Drexler pronašle su način da raspravljaju na otvoren i pristupačan način.