10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

Foto: DepositPhotos

Obogatiti se nije lako, a jako teško može biti i ostati bogat jer samo jedan krivi potez i ostali ste bez svega. Ali, naravno da postoje savjeti i za to kako održati bogatstvo, nisu oni koji imaju novca škrtarili na njima pa vam ovdje donosimo njih deset koji su njima omogućili da ne izgube novac, odnosno, da ga ili održavaju ili povećavaju.

1. Financijski rast na umu

Potrebno je konstantno se gurati prema naprijed, kao i sportaši. Ako se zadovoljite i stanete, naći ćete se u situaciji kad novac odlazi na sve strane, ali više se ne vraća. Zato treba konstantno razmišljati što napraviti novo, kako se razvijati i gdje ulagati. Dakle, treba ostati "u igri".

2. Povezivanje s drugim uspješnicima

Kao što to već biva u životu, kako se krećemo kroz njegove faze, tako s njima dolaze ljudi koji su nam bliski jer imaju nešto zajedničko s nama. U slučaju bogatih nije drugačije i te veze treba njegovati jer prije ili kasnije načut ćete nešto novo, pronaći ulaganje ili investitora. Naravno, to ne znači da se morate družiti s onima koji vam "ne leže", ali ne morate ni otpisivati ljude u startu.

3. Napustite komfornu zonu

Ovakav savjet daje se na mnogim područjima, ne samo ovom za održavanje bogatstva. Izlazak iz komforne zone izaziva nas da se koncentriramo, potrudimo i osjetimo onaj adrenalin koji možda više nemamo.

4. Stvorite nekoliko izvora novca

Nemojte ovisiti samo o jednom jer taj jedan brzo može nestati. Imajte jedan siguran posao, a potom malo riskirajte, pronađite još nešto dobitno i razvijte se do mjere kad s nekoliko strana imate priljev profita.

5. Investirajte

Ovo se nadovezuje na prethodni savjet. Ukoliko ne investirate, ne možete do novih izvora novca. Dajte si truda i uložite novac, vratit će se prije ili kasnije.

6. Kalkulirani rizik

Bacati se glavom bez obzira nema nikakvog smisla, ali sjesti, razmisliti pa riskirati u granicama mogućnosti... To je poželjno!

7. Fokusirajte se na poboljšanje sebe samih

Sjetite ste gdje ste bili prije pet ili deset godina te što biste promijenili, koliko ste napredovali... Na temelju toga se ponašajte u budućnosti i učite, konstantno učite. To mogu biti novi jezici, tehnologije, bilo što, razvijajte se.

8. Nikad se nemojte umiroviti u potpunosti

Možete uživati u životu, to je poželjno, ali ostanite aktivni i ipak jednim okom pratite događanja oko vas, kako biste mogli ostati u toku.

9. Ne trošite više no što možete

Nije lako ne zaigrati se s novcem, dogodi se apsolutno svima. Ipak, probajte to izbjegavati jer koliko god novca imali, uvijek možete potrošiti više, to je činjenica.

10. Uzmite si vremena i pogledajte iza sebe

Kad pomislite da nikamo ne idete, stanite i sjetite se što ste već stvorili i koliko je to bilo teško. Prisjetite se svih izazova koje ste svladali, svih onih koji su se činili nesavladivima pa ćete shvatiti da ne postoji ništa što je nemoguće...

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.