10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

Foto: DepositPhotos

Obogatiti se nije lako, a jako teško može biti i ostati bogat jer samo jedan krivi potez i ostali ste bez svega. Ali, naravno da postoje savjeti i za to kako održati bogatstvo, nisu oni koji imaju novca škrtarili na njima pa vam ovdje donosimo njih deset koji su njima omogućili da ne izgube novac, odnosno, da ga ili održavaju ili povećavaju.

1. Financijski rast na umu

Potrebno je konstantno se gurati prema naprijed, kao i sportaši. Ako se zadovoljite i stanete, naći ćete se u situaciji kad novac odlazi na sve strane, ali više se ne vraća. Zato treba konstantno razmišljati što napraviti novo, kako se razvijati i gdje ulagati. Dakle, treba ostati "u igri".

2. Povezivanje s drugim uspješnicima

Kao što to već biva u životu, kako se krećemo kroz njegove faze, tako s njima dolaze ljudi koji su nam bliski jer imaju nešto zajedničko s nama. U slučaju bogatih nije drugačije i te veze treba njegovati jer prije ili kasnije načut ćete nešto novo, pronaći ulaganje ili investitora. Naravno, to ne znači da se morate družiti s onima koji vam "ne leže", ali ne morate ni otpisivati ljude u startu.

3. Napustite komfornu zonu

Ovakav savjet daje se na mnogim područjima, ne samo ovom za održavanje bogatstva. Izlazak iz komforne zone izaziva nas da se koncentriramo, potrudimo i osjetimo onaj adrenalin koji možda više nemamo.

4. Stvorite nekoliko izvora novca

Nemojte ovisiti samo o jednom jer taj jedan brzo može nestati. Imajte jedan siguran posao, a potom malo riskirajte, pronađite još nešto dobitno i razvijte se do mjere kad s nekoliko strana imate priljev profita.

5. Investirajte

Ovo se nadovezuje na prethodni savjet. Ukoliko ne investirate, ne možete do novih izvora novca. Dajte si truda i uložite novac, vratit će se prije ili kasnije.

6. Kalkulirani rizik

Bacati se glavom bez obzira nema nikakvog smisla, ali sjesti, razmisliti pa riskirati u granicama mogućnosti... To je poželjno!

7. Fokusirajte se na poboljšanje sebe samih

Sjetite ste gdje ste bili prije pet ili deset godina te što biste promijenili, koliko ste napredovali... Na temelju toga se ponašajte u budućnosti i učite, konstantno učite. To mogu biti novi jezici, tehnologije, bilo što, razvijajte se.

8. Nikad se nemojte umiroviti u potpunosti

Možete uživati u životu, to je poželjno, ali ostanite aktivni i ipak jednim okom pratite događanja oko vas, kako biste mogli ostati u toku.

9. Ne trošite više no što možete

Nije lako ne zaigrati se s novcem, dogodi se apsolutno svima. Ipak, probajte to izbjegavati jer koliko god novca imali, uvijek možete potrošiti više, to je činjenica.

10. Uzmite si vremena i pogledajte iza sebe

Kad pomislite da nikamo ne idete, stanite i sjetite se što ste već stvorili i koliko je to bilo teško. Prisjetite se svih izazova koje ste svladali, svih onih koji su se činili nesavladivima pa ćete shvatiti da ne postoji ništa što je nemoguće...

Još iz kategorije

Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

16.06.2019. komentiraj

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

12.06.2019. komentiraj

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

11.06.2019. komentiraj

Nedostatak koncentracije na poslu česta je pojava i pojavljuje se iz vrlo jednostavnih razloga, koji se mogu riješiti bez previše stresa te na taj način zapravo poboljšati produktivnost. Stoga, nastavku ovog teksta donijet ćemo pet najčešćih razloga za dekoncentraciju i kako ih se riješiti.