Otvorene korporativne inovacije i poduzetništvo - CORP2IN 2016

Otvorene korporativne inovacije i poduzetništvo - CORP2IN 2016

Foto: Dražen Tomić

Prošle godine smo započeli put na kojem smo si zacrtali da ćemo pokrenuti priču o inovacijama i primjeni istih u korporativnim (organizacijskim) okruženjima. Ekosustav oko nas je upućivao da je pravo vrijeme - ne samo da smo napokon izašli iz recesije, nego se stvorila i pozitivna organizacijska i poduzetnička klima koja je jednostavno "tražila" da krenemo i u taj poduhvat, što su mnogi s veseljem i napravili.

Godinu dana kasnije, uglavnom nam ništa nije jasnije, pokušati ću to pjesnički prikazati - sve ono se napokon počelo odvijati u domeni pripreme nekakve strategije i pripadnih radnim materijala, planova, inicijativa i akcija zapelo je u ovoj izbornoj i predizbornoj magli u kojoj je teško razaznati što bi bio slijedeći korak. No, ekipa koja se bavi inovacijama i promjenama valjda je zadnja koja bi se trebala nastaviti ispričavati na ovakav način: čvrsto smo si dali zadatak da radimo na inovacijama u organizacijama, startupima, pojedincima koji ih ostvaruju ali i na bilo čemu što općenito znači nekakav mentalni i stvarni napredak koji nije ograničen osobnim, ograničenim ili definiranim interesima pojedinaca i skupina.

Time ste i mogli očekivati da ćemo nastaviti s konferencijom koja je prošle godine bila izrazito dobro primljena od strane onih koji se mogu prepoznati u gornjem tekstu - konferencija o organizacijskoj inovaciji i poduzetništvu u organizacijama (poznata i kao Corporate Innovation and Intrapreneurship Conference - CORP2IN). Prošle godine temeljna zadaća konferencije bila je započeti priču o inovacijama u organizacijama i predočiti neke trendove i područja razvoja, zadatak kojeg smo, barem prema vašim komentarima ali i sudjelovanju u aktivnostima, izvrsno odradili.

Ove godine idemo korak dalje - na temelju vaših povratnih informacija otvorit ćemo priču o otvorenim inovacijama, odnosno o procesima uvođenja inovacija u organizacijama koji razumiju da proces inovacija postoji u širem, otvorenom okruženju, u kojem inovacije nastaju u suradnji s drugim pojedincima i organizacijama, ali i gdje se neke od inovacija ostvaruju upravo transferom inovacije u drugu postojeću ili novu organizaciju. Očekuje nas pregršt novih i zanimljivih predavanja, sve redom domaćih i stranih stručnjaka koji su prošli kroz ove procese ili ih uspješno primjenjuju u svojim organizacijama. Iskoristiti ćemo da ih slijedećih dana dijelom i najavimo na ovim stranicama.

Konferencija će se održati u prostoru Hypo Centra, 27. rujna 2016 godine, dok se postkonferencijski dan, s praktičnim radionicama održava slijedeći dan, 28. rujna 2016 godine u prostorima HUB385 inkubatora - odličan način ne samo da usvojite praktična nova znanja, nego i da iz prve ruke vidite što startupi pripremaju.

Naravno, činjenica da smo tek počeli s pričama o inovacija neumitno traži da neke od stvari i ponovimo, tako da možete očekivati da će i dalje biti priče o općenitom uvođenju inovacija, uspostavljanju kulture inovacija u organizacijama ali i o tome kakvi nam djelatnici trebaju da bi inovacije i ostvarili. Učenje i ponavljanje nam je u ovom trenutku izrazito bitno jer, ma koliko htjeli grabiti naprijed, još uvijek smo na počecima značajnijeg uvođenja inovacija, a to znači i na počecima stvaranja ekosustava koji nam istu omogućuje.

Kao i prošle godine, konferenciju će podržati značajni partneri na polju inovacija - tko god ima što za reći na ovu temu u Hrvatskoj, možete očekivati da će se pojaviti tamo, gotovo kao u reklami "u svakoj boljoj prodavaonici ploča". Više informacija o konferenciji možete pronaći na web stranicama www.corp2in.com, ali i na @corp2in komunikacijskim društvenim kanalima.

Nadamo se da se vidimo (ponovo) na konferenciji - tamo ćete pronaći razne ljude koji žele više, brže, bolje, jače i slično, a na kojemu je vaš autor predsjednik organizacijskog odbora, a ovaj portal ponosni komunikacijski partner koji vam i donosi vijesti koje imaju - smisla.

Još iz kategorije

DESET GODINA DO PONOĆI: Četiri hitne globalne krize i njihova strateška rješenja

DESET GODINA DO PONOĆI: Četiri hitne globalne krize i njihova strateška rješenja

03.07.2020. komentiraj

Svijet ima 10 godina za riješiti svoje hitne izazove ili će biti prekasno. U svojoj novoj knjizi „DESET GODINA DO PONOĆI: Četiri hitne globalne krize i njihova strateška rješenja (4. kolovoza 2020.; Berret-Koehler), Blair Sheppard objašnjava zašto je taj vremenski okvir tako presudan, koji su najhitniji izazovi i ključni elementi rješenja.

Koronavirus kriza: regija CEE u padu

Koronavirus kriza: regija CEE u padu

25.06.2020. komentiraj

Kako funkcioniraju tržišta Srednje Europe? Poslovni stručnjak Andreas Schwabe, viši ekonomist u Raiffeisen Bank International AG (RBI) i diplomant MBA programa Global Executive na poslovnoj školi WU Executive Academy, analizirao je utjecaj koronavirus krize na regiju CEE s posebnim fokusom na ekonomije Hrvatske, Rusije, Rumunjske i Bugarske.

Kako odabrati pravi printer za kućni ured

Kako odabrati pravi printer za kućni ured

24.06.2020. komentiraj

Rad na daljinu postao je potreba kao nikad prije u trenucima pandemije koronavirusa pa su se zaposlenici morali prilagođavati, što je podrazumijevalo nabavku ključnih “alata” za kvalitetan rad. A jedan od njih za neke je svakako printer.