KOMENTAR: Proslavljamo prvih šest godina

KOMENTAR: Proslavljamo prvih šest godina

Foto: Damir Brkić / Tomich Productions

Ponedjeljak kao i svaki drugi, baš kao i danas. Za nas tada jako malu ekipu portala ICTbusiness.info bio je iznimno napet jer točno u 8 sati otvorili smo portal za naše čitatelje. I tako već šest godina svaki dan, bez prestanka bavimo se najzanimljivijim vijestima iz ICT svijeta. Koji se u ovih šest godina jako promijenio. O tehnologijama o kojima se samo govorilo na sajmovima došli smo do njihove primjene, a o onome o čemu se sad govori za par godina ćemo gledati i prve primjene. I tako u krug. Vječni krug života.

U ovih šest godina za nas se u ICTbusiness.info dogodilo mnogo toga, ideje su se rađale, ljudi su se rađali, neki nažalost i umirali kao Željko Keserović Kes koji je oblikovao ICTbusiness TV emisiju i koja je postala sastavni dio našeg malog medijskog projekta. Još kednom hvala ti Kes na svakoj pomoći jer bez tebe ovo što danas radim zajedno s ekipom ne bi bilo isto. A ti će zauvijek ostati dio naše ekipe.

U ovih šest godina pridodali smo još i portal na engleskom ICTbusiness.biz i gamerski portal Gameperspectives.hr. Odvojili smo i produkcijski dio u poseban odjel Tomich Productions. Puno je tu u šest godina bilo izazova, no još uvijek na sve gledam kao na maleno dijete koje treba pomoć, pa tek nam je šest godina. Iza cijelog projekta stoji ekipa s dugogodišnjim znanjem u različitim sferama medijske industrije.

Međutim ovih šest godina nije bilo nimalo lako no brojke same puno govore. Više od milijun prijeđenih kilometara svim vrstama prijevoznih sredstava na barem 4 kontinenta, dvjestotinjak velikih konferencija i sajmova, mnoštvo manjih. U ovom trenutku 111 TV emisija, snimljenog materijala oko 89 TB.

I to sve zbog vas naši dragi čitatelji i gledatelji. Bit ćemo otvoreni i zbog nas, jer još uvijek uživamo u poslu iako je naporan i stresan, prepun problema i izazova. Čak niti sada nakon 6 godina portala nema opuštanja, dok ovo pišem s gotovom istom razinom stresa kao i prije šest godina mailovi stalno dolaze, iako je ponedjeljak rano ujutro. ICT ne spava, u svijetu se stalno nešto događa, nema vremena za odmor.

Već se rađaju nove ideje i vizije, ali nakon CES-a u Las Vegasu koji je bio početkom siječnja i gdje smo bili, već pet godina zaredom, sada je pred vratima Mobile World Congress u Barceloni krajem veljače gdje također idemo. Kalendar je popunjen, novi poslovi su pred vratima i što reći nakon prvih šest godina. Iznimno zadovoljni, ponosni na ostvareno.

Još iz kategorije

KOMENTAR: Tele2 Hrvatska odličan u prvih devet mjeseci, čeka se i dalje potvrda odluke o prodaji

KOMENTAR: Tele2 Hrvatska odličan u prvih devet mjeseci, čeka se i dalje potvrda odluke o prodaji

17.10.2019. komentiraj

Treći po veličini domaći telekomunikacijski telekom operator Tele2 Hrvatska ostvario je odlične rezultate u prvih devet mjeseci ove godine uz rast svih ključnih financijskih pokazatelja od rasta prihoda od 8 posto i bruto dobiti, odnosno dobit s kamatama, amortizacijom, deprecijacijom i porezom (EBITDA) od čak 71 posto. To su odlični rezultati na vrlo zasićenom tržište gdje nas očekuju neki od ključnih događaja za domaće telekomunikacijsko tržište. I dok se čekaju konačne odluke regulatora i to prije svega Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja oko prodaje Tele2 Hrvatska United Grupi na telekom tržištu se sve više govori i o tome tko će kupiti Optima Telekom.

KOMENTAR: Solidni rezultati A1 Hrvatska u devet mjeseci

KOMENTAR: Solidni rezultati A1 Hrvatska u devet mjeseci

15.10.2019. komentiraj

A1 Hrvatska sada se fokusira na investicije i pripreme za dolazak 5G mreže, ulažu u nove tehnologije, a prošlogodišnja dobit bila im je pod velikim pritiskom rebrendinga koji baš i nije bio jeftin, stoga uz rast prihoda i dobiti može se slobodno reći kako su rezultati ovog drugog po veličini domaćeg telekom operatera sasvim solidni.

Zašto su korporativna preuzimanja dobra za zajednicu otvorenog koda

Zašto su korporativna preuzimanja dobra za zajednicu otvorenog koda

15.10.2019. komentiraj

Prošla su vremena u kojima bi velike tehnološke kompanije činile što god mogu kako bi onemogućile open soruce projekte, zajednice i startupe da “dišu punim” plućima, u što smo se uvjerili prošle godine kad je IBM za 34 milijarde američkih dolara preuzeo Red Hat, a Microsoft za 7,5 milijardi dolara GitHub. I koliko god se nekome to činilo lošim u globalu, nije tako.