KOMENTAR: Proslavljamo prvih šest godina

KOMENTAR: Proslavljamo prvih šest godina

Foto: Damir Brkić / Tomich Productions

Ponedjeljak kao i svaki drugi, baš kao i danas. Za nas tada jako malu ekipu portala ICTbusiness.info bio je iznimno napet jer točno u 8 sati otvorili smo portal za naše čitatelje. I tako već šest godina svaki dan, bez prestanka bavimo se najzanimljivijim vijestima iz ICT svijeta. Koji se u ovih šest godina jako promijenio. O tehnologijama o kojima se samo govorilo na sajmovima došli smo do njihove primjene, a o onome o čemu se sad govori za par godina ćemo gledati i prve primjene. I tako u krug. Vječni krug života.

U ovih šest godina za nas se u ICTbusiness.info dogodilo mnogo toga, ideje su se rađale, ljudi su se rađali, neki nažalost i umirali kao Željko Keserović Kes koji je oblikovao ICTbusiness TV emisiju i koja je postala sastavni dio našeg malog medijskog projekta. Još kednom hvala ti Kes na svakoj pomoći jer bez tebe ovo što danas radim zajedno s ekipom ne bi bilo isto. A ti će zauvijek ostati dio naše ekipe.

U ovih šest godina pridodali smo još i portal na engleskom ICTbusiness.biz i gamerski portal Gameperspectives.hr. Odvojili smo i produkcijski dio u poseban odjel Tomich Productions. Puno je tu u šest godina bilo izazova, no još uvijek na sve gledam kao na maleno dijete koje treba pomoć, pa tek nam je šest godina. Iza cijelog projekta stoji ekipa s dugogodišnjim znanjem u različitim sferama medijske industrije.

Međutim ovih šest godina nije bilo nimalo lako no brojke same puno govore. Više od milijun prijeđenih kilometara svim vrstama prijevoznih sredstava na barem 4 kontinenta, dvjestotinjak velikih konferencija i sajmova, mnoštvo manjih. U ovom trenutku 111 TV emisija, snimljenog materijala oko 89 TB.

I to sve zbog vas naši dragi čitatelji i gledatelji. Bit ćemo otvoreni i zbog nas, jer još uvijek uživamo u poslu iako je naporan i stresan, prepun problema i izazova. Čak niti sada nakon 6 godina portala nema opuštanja, dok ovo pišem s gotovom istom razinom stresa kao i prije šest godina mailovi stalno dolaze, iako je ponedjeljak rano ujutro. ICT ne spava, u svijetu se stalno nešto događa, nema vremena za odmor.

Već se rađaju nove ideje i vizije, ali nakon CES-a u Las Vegasu koji je bio početkom siječnja i gdje smo bili, već pet godina zaredom, sada je pred vratima Mobile World Congress u Barceloni krajem veljače gdje također idemo. Kalendar je popunjen, novi poslovi su pred vratima i što reći nakon prvih šest godina. Iznimno zadovoljni, ponosni na ostvareno.

Još iz kategorije

INOVACIJA … koja uvijek evoluira

INOVACIJA … koja uvijek evoluira

10.06.2019. komentiraj

U jednoj davnoj kolumni  prikazali smo kako izgleda životni ciklus inovacije, mnemotehnika je 8E's: Zaokružili smo životnu fazu „razvoj inovacije“ – EVOLVE – koja nas ovdje zanima, a i zato jer je u sebi vrlo proturječna! Ilustracija ove tvrdnje je u tome da kad netko smisli ideju za koju vjeruje da je inovativna odmah dolaze oponenti. Oni imaju j još bolje ideje ili unapređuju izvornu. Ideator je time obično frustriran, jer se njegova brilijantna ideja ne prihvaća bez pogovora.  Pri tome zaboravlja da je i ta njegova ideja vjerojatno samo „evolucija“ nekog ranijeg rješenja. Zato treba u svakoj situaciji biti otvoren prema novim rješenjima, ali ih ne treba prihvaćati nekritički.

Samsung jedini profitira na nedaćama Huaweija

Samsung jedini profitira na nedaćama Huaweija

04.06.2019. komentiraj

Googleova odluka o oduzimanju licence za Android Huaweiju, koju je vrlo brzo ublažio, ukazala je na cijeli niz problema u tehnološkom sektoru i već nakon desetak dana potpuno je jasno da se naredbe kao ona američkog predsjednika Donalda Trumpa ne mogu donositi ishitreno, prvenstveno jer zabrana trgovanja na najvišim razinama štete apsolutno svima. Osim Samsungu...

KOMENTAR: Očekivana prodaja Tele2 Hrvatska, sljedeća meta Optima Telekom

KOMENTAR: Očekivana prodaja Tele2 Hrvatska, sljedeća meta Optima Telekom

01.06.2019. komentiraj

Kada je i službeno potvrđeno da je Tele2 Hrvatska prodan United Grupi postalo je jasno da se dugo najavljivana prodaja napokon dogodila. Iako su neki isticali kako je Tele2 AB, kao vlasnik Tele2 Hrvatska, objavom u poslovnom izvješću o tome kako su zadovoljni poslovanje i kako nastavljaju s ulaganjima zapravo otklonio mogućnost prodaje to je zapravo bio dokaz da su na nju spremni. Pogotovo prikazani svi parametri poslovanja koji su rasli čime se vrijednost prodaje povećavala.