KOMENTAR: Proslavljamo prvih šest godina

KOMENTAR: Proslavljamo prvih šest godina

Foto: Damir Brkić / Tomich Productions

Ponedjeljak kao i svaki drugi, baš kao i danas. Za nas tada jako malu ekipu portala ICTbusiness.info bio je iznimno napet jer točno u 8 sati otvorili smo portal za naše čitatelje. I tako već šest godina svaki dan, bez prestanka bavimo se najzanimljivijim vijestima iz ICT svijeta. Koji se u ovih šest godina jako promijenio. O tehnologijama o kojima se samo govorilo na sajmovima došli smo do njihove primjene, a o onome o čemu se sad govori za par godina ćemo gledati i prve primjene. I tako u krug. Vječni krug života.

U ovih šest godina za nas se u ICTbusiness.info dogodilo mnogo toga, ideje su se rađale, ljudi su se rađali, neki nažalost i umirali kao Željko Keserović Kes koji je oblikovao ICTbusiness TV emisiju i koja je postala sastavni dio našeg malog medijskog projekta. Još kednom hvala ti Kes na svakoj pomoći jer bez tebe ovo što danas radim zajedno s ekipom ne bi bilo isto. A ti će zauvijek ostati dio naše ekipe.

U ovih šest godina pridodali smo još i portal na engleskom ICTbusiness.biz i gamerski portal Gameperspectives.hr. Odvojili smo i produkcijski dio u poseban odjel Tomich Productions. Puno je tu u šest godina bilo izazova, no još uvijek na sve gledam kao na maleno dijete koje treba pomoć, pa tek nam je šest godina. Iza cijelog projekta stoji ekipa s dugogodišnjim znanjem u različitim sferama medijske industrije.

Međutim ovih šest godina nije bilo nimalo lako no brojke same puno govore. Više od milijun prijeđenih kilometara svim vrstama prijevoznih sredstava na barem 4 kontinenta, dvjestotinjak velikih konferencija i sajmova, mnoštvo manjih. U ovom trenutku 111 TV emisija, snimljenog materijala oko 89 TB.

I to sve zbog vas naši dragi čitatelji i gledatelji. Bit ćemo otvoreni i zbog nas, jer još uvijek uživamo u poslu iako je naporan i stresan, prepun problema i izazova. Čak niti sada nakon 6 godina portala nema opuštanja, dok ovo pišem s gotovom istom razinom stresa kao i prije šest godina mailovi stalno dolaze, iako je ponedjeljak rano ujutro. ICT ne spava, u svijetu se stalno nešto događa, nema vremena za odmor.

Već se rađaju nove ideje i vizije, ali nakon CES-a u Las Vegasu koji je bio početkom siječnja i gdje smo bili, već pet godina zaredom, sada je pred vratima Mobile World Congress u Barceloni krajem veljače gdje također idemo. Kalendar je popunjen, novi poslovi su pred vratima i što reći nakon prvih šest godina. Iznimno zadovoljni, ponosni na ostvareno.

Još iz kategorije

INOVACIJA … i „apsolutiziranje“ edukacije

INOVACIJA … i „apsolutiziranje“ edukacije

19.02.2019. komentiraj

Kao namjernu ili slučajnu reakciju na www.facebook.com/EdukacijaNajvaznija/ saborski zastupnik Marko Vučetić (nezavisni) je objavio sljedeće osporavanje: „Kada se izolira određeni segment stvarnosti i pritom se apsolutizira, nikada se ne rješava problem, nego se otvara put za neku novu tiraniju. Obrazovanje se rješava obrazovanjem i obrazovnim politikama (a ne politikom u obrazovanju), zdravstvo zdravstvom i zdravstvenim politikama (a ne politikom u zdravstvu), vladavina prava poštivanjem zakona i kreiranjem zakona koje treba provoditi (a ne provođenjem politike u pravosuđu).... No, kontekst u kojem djelujemo kontekst je simulacije zbilje i dominacije PR-a. Tu se gubi razlika između zbilje i privida, odnosno privid i zbilja se promatraju kao istorazinske datosti. Onaj tko zbilja zna i onaj tko prividno zna, onaj tko zbilja liječi i onaj tko prividno liječi, onaj tko zbilja provodi zakone i onaj tko prividno provodi zakone postaju isti.

Kako nas je SaaS učinio uspješnijom tvrtkom?

Kako nas je SaaS učinio uspješnijom tvrtkom?

18.02.2019. komentiraj

Poslovna klima u Hrvatskoj daleko je od motivirajuće ili inspirativne. No, postoje pojedinci i njihove kompanije koji ne posustaju i kao iznimke koje potvrđuju pravilo prkose gospodarskoj letargiji. Svjedočimo raznim strukturama društva koji podliježu dostupnim regulativama i zakonima: mladi se kroz HUB-ove i start-up projekte bore za svoje mjesto, uz očigledno da će, ako im se pruži prilika, napustiti Hrvatsku. Starije koji će ostati na svojim radnim mjestima jer ne vide bolje pozicije ili su uz brojne obveze u svojoj zemlji onemogućeni otići. I one nas između koji pokušavamo pronaći svoje mjesto i to mjesto napraviti uspješnijim.

KOMENTAR: HT nastavlja s pozitivnim trendovima

KOMENTAR: HT nastavlja s pozitivnim trendovima

15.02.2019. komentiraj

Kompletirani su rezultati svih domaćih telekoma i prema posljednjim koji su izašli najjačeg domaćeg telekoma Hrvatskog Telekoma može se lako konstatirati kako je tržište telekom rješenja i usluga u Hrvatskoj stabilno i da nastavlja rast. I HT kao najjači domaći telekom bilježi rast prihoda u Hrvatskoj za 0,6 posto, dok je taj prihod nešto manji ako se pribroje i rezultati Crnogorskog Telekoma.