YouTube omogućio lakše pretvaranje dugačkog sadržaja u Shorts

YouTube omogućio lakše pretvaranje dugačkog sadržaja u Shorts

Foto: DepositPhotos

YouTube se trudi dodatno olakšati kreatorima sadržaja da duže videozapise lako pretvore u Shorts dodavanjem novog „Edit into a Short“ alata u iOS i Android verziju aplikacije. Na taj način pokušava se doskočiti konkurentskom TikToku.

Dakle, kreatori sadržaja će moći odabrati do 60 sekundi iz jednog od svojih videozapisa i direktno ga preko YouTube aplikacije prebaciti u Short. Odatle mogu dodati stvari poput teksta, filtera, kao i dodatnih videozapisa snimljenih sa Shorts kamerom ili izvučene iz galerije fotografija.

Iz YouTuba kažu da će se gotovi Shortsi povezati s cjelovitim videozapisom iz kojeg je izrezan, što bi moglo pomoći da Shorts postane idealan promotivni alat za duži sadržaj kreatora. Što bi mogao postati popularan način rada i samim time velika prilika za monetizirati Shorts.

Zato ne čudi toliki angažman i prioretiziranje Shortsa, koji se počeo polako pojavljivati još 2020., koliko traje poticanje kreatora da koriste forma, što podrazumijeva i novčane naknade. Također, moguće je "pretvarati" otprije postojeće videozapise u Shorts, sve dok su snimljeni okomito i ako traju manje od 60 sekundi.

Rezultat cijelog truda već je impozantan i u lipnju se YouTube pohvalio da je više od 1,5 milijardi ljudi gledalo Shortse svakog mjeseca.

Iako Shorts vjerojatno neće u potpunosti zamijeniti tradicionalniji softver za uređivanje videozapisa kada je u pitanju stvaranje Shorts, kreatori bi mogli pogledati u arhivu i vidjeti postoji li što vrijedno prebacivanja u novi format. Što bi im donijelo dodatnu priliku za povećanje prihoda, a oni nisu beznačajni u trenucima kad se YouTube zasigurno velikodušno odnosi prema svima koji mu promoviraju novitet, čija je zadaća dugoročno se odupirati TikToku.

Bit će zanimljivo pratiti hoće li se to i dogoditi jer trenutno se radi o povećoj zbrci, od algoritama vezanih za sadržaj koji se nudi, do same kvalitete tog sadržaja.

Još iz kategorije

Snažan rast digitalne prodaje karata

Snažan rast digitalne prodaje karata

05.10.2022.

Vrijednost globalne prodaje digitalnih karata dosegnut će 1,4 trilijuna dolara 2027. godine; u odnosu na 768 milijardi dolara u 2022., prema novoj studiji Juniper Researcha. Ovaj rast od 78 posto u sljedećih 5 godina predstavlja snažan oporavak od teškog utjecaja pandemije COVID-19; potaknut stalnim uspjehom beskontaktnog plaćanja.

Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

Održana Šesta eSecurity konferencija 2022

05.10.2022.

Šesta međunarodna eSecurity konferencija, u organizaciji Udruženja eSigurnost, održana je u periodu od 27. do 29. rujna 2022. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija je doniela veliki broj pratećih događanja kao što su hands-on radionica, panel diskusije, zanimljiva predavanja domaćih i stranih predavača i sudjelovanja jednih od najboljih bijelih hakera iz regija

Na portalu e-Građani poboljšane funkcionalnosti na uslugama ePorezna i e-Dnevnik za roditelje

Na portalu e-Građani poboljšane funkcionalnosti na uslugama ePorezna i e-Dnevnik za roditelje

05.10.2022.

Objavljena je nova verzija mobilne aplikacije mPorezna koja omogućava upravljanje ovlaštenjima i dostupna na Google Play Store-u, App Store-u i AppGallery.  Broj jedinstvenih korisnika na portalu e-Građani je blizu 1.7 milijuna, dok ukupni broj prijava prelazi 108 milijuna, što zapravo znači da su toliko puta manje građani išli do nekog šaltera i prikupljali ili donosili razne potvrde i papire.