VELIKA OČEKIVANJA

Transakcije virtualnim karticama povećat će se za 388 posto do 2028

Transakcije virtualnim karticama povećat će se za 388 posto do 2028

Ukupan obujam transakcija virtualnim karticama dosegnut će 175 milijardi do 2028., što će porasti s 36 milijardi u 2023., prema novoj studiji Juniper Researcha. Uz rast od značajnih 388 posto, tržište će se ubrzati usvajanjem API (Application Programming Interface) platformi za izdavanje virtualnih kartica.

Izvješće je identificiralo API platforme jednostavne za korištenje, koje tvrtkama omogućuju da uspostave program virtualnih kartica koji mogu lako implementirati i prilagoditi svojim potrebama, kao ključni razvoj koji pokreće rast virtualnih kartica. „Ponudom API-ja za bankarstvo kao uslugu koji sadrže virtualne kartice, dobavljači kao što je Stripe osnažuju tvrtke da pokrenu vlastite programe za virtualne kartice. Preporučamo da se dobavljači virtualnih kartica usredotoče na modele s omogućenim API-jem, kako bi maksimalno povećali fleksibilnost koju virtualne kartice pružaju,” komentirao je autor istraživanja Daniel Bedford.

Još jedan ključni čimbenik uspjeha identificiran u izvješću bila je spremnost platforme virtualnih kartica da se lako integrira unutar vlastitog softvera i uspostavljene infrastrukture organizacije. Na primjer, virtualne kartice usmjerene na nabavu moraju se integrirati sa softverom za plaćanje računa za automatizaciju obnova, evidentiranje plaćanja i generiranje digitalnih računa. Dobavljači virtualnih kartica stoga se moraju integrirati sa širokim rasponom softverskih sustava trećih strana u ključnim vertikalama od interesa, kako bi maksimizirali svoj uspjeh.