TikTok u nešto više od 5 godina skupio preko milijardu korisnika

TikTok u nešto više od 5 godina skupio preko milijardu korisnika

Foto: DepositPhotos

TikTok je posljednjih nekoliko godina društvena mreža s ponajvećim, ako ne i najvećim, rastom i to se nije promijenio ni u ovoj godini, koju će platforma završiti s više od milijardu aktivnih korisnika!

Time se pridružila probranom i podosta zatvorenom društvu Facebooka (Meta) i Googlea (Alphabet), odnosno, aplikacija koje su u njihovu vlasništvu. Tek je kineski WeChat iznimka, a sad i TikTok. Ali, ono što je pravo mjerilo popularnosti i vrijednosti jest period potreban svakoj od aplikacija da stigne do te famozne brojke.

Za TikTok je trebalo 5,1 godinu kako bi cilj od milijarde bio dostignut. Tek je Facebook Messenger bolji jer je do te brojke stigao za 4,9 godina. Naravno, ne treba posebno naglašavati činjenicu da je Messenger iza sebe imao Facebook pa je osjetno lakše postići tako nešto nego kad kreneš "od nule" kao što je krenuo TikTok.

Najviše korisnika među društvenim mrežama ima Facebook, gotovo tri milijarde, a trebalo mu je 8,7 godina da dođe do milijarde. WhatsAppu je trebalo 8,5 godina, YouTubeu 8,1 godinu, Instagramu 7,7 godina i WeChatu 7,1 godinu.

Bit će zanimljivo vidjeti tko će se "ugurati" u ovo društvo kroz kraću ili dužu budućnost i koliko će točno vremena morati proći da to postigne. Primjerice, Twitter je na sceni od 2006., a posljednjih desetak godina "vrti" se na oko 300 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Snapchat je predstavljen prije deset godina, ali ne uspijeva probiti granicu od otprilike 200 milijuna korisnika.

Već to je potvrda koliko se teško može doći do te iznimne brojke, koja ipak sugerira globalnu popularnost, ne samo popularnost u određenoj regiji ili regijama. A ne nazire se kraj rasta TikToka, jednostavno ima "ono nešto" pa dolazi do korisnika neovisno o generaciji kojoj pripadaju. I to je najveća snaga koju neka društvena mreža može poželjeti.

Još iz kategorije

Najpopularnije kriptoaplikacije u Europi su KuCoin i MetaMask

Najpopularnije kriptoaplikacije u Europi su KuCoin i MetaMask

25.06.2022.

Tržište kriptovaluta raste konstantno proteklih nekoliko godina, bez obzira što njihova pojedinačna vrijednost ponekad pada. Posebno se to moglo vidjeti na situaciji u Europi tijekom prošle godine, ali i prvog kvartala ove godine, što je omogućilo velik napredak dvjema specijaliziranim aplikacijama - KuCoin i MetaMask.

54 posto uspješnih phishing napada završi krađom podataka klijenata

54 posto uspješnih phishing napada završi krađom podataka klijenata

24.06.2022.

Nisu svi kibernetički napadi uspješni, ali oni koji jesu, ostavljaju iza sebe katastrofalne posljedice, kako za organizaciju, tako i za njene klijente. A jedna od takvih metoda napada s razornim posljedicama svakako je phishing.

Čak 30 posto uklonjenih videa s Youtubea je iz Indije

Čak 30 posto uklonjenih videa s Youtubea je iz Indije

24.06.2022.

YouTube je jedna od najpopularnijih platformi na internetu, broji 2,6 milijarde aktivnih korisnika mjesečno i u tom se periodu pregleda više od bilijun sati sadržaja. No, kao takav privlači i one kojima tamo nije mjesto.