DRUŠTVENE MREŽE I REGULACIJA

TikTok se prilagođava pravilima EU s novim značajkama

TikTok se prilagođava pravilima EU s novim značajkama
Depositphotos / Ilustracija

TikTok je promijenio svoje sigurnosne značajke kako bi bio u skladu sa zakonom Europske unije o digitalnim uslugama. Promjene su usmjerene na rješavanje štetnog internetskog sadržaja i prakse oglašavanja.

Tvrtka je objasnila da će nove značajke biti pokrenute u nadolazećim tjednima i uključivati alat koji će korisnicima omogućiti lakši način prijave sadržaja za koji smatraju da je nezakonit. Korisnicima će ponuditi popis kategorija između kojih mogu izabrati, uključujući uznemiravanje, govor mržnje i financijski kriminal.
Prijavljeni sadržaj bit će uklonjen globalno ako je kršio smjernice zajednice tvrtke, au protivnom će ga dodatno procijeniti namjenski pravni tim. To može rezultirati manjom izloženošću sadržaju u zemlji u kojoj je prijavljen.

TikTok je također rekao da će korisnicima ponuditi mogućnost isključivanja personaliziranih ili ciljanih preporuka. Tvrtka je dodala da korisnici u dobi između 13 i 17 godina više neće vidjeti prilagođeno oglašavanje na temelju svojih aktivnosti na platformi, a računi onih mlađih od 16 prema zadanim su postavkama privatni.