Tijekom 2021. mjesečno je na internetu objavljeno preko 1,7 milijun vijesti o Bitcoinu

Tijekom 2021. mjesečno je na internetu objavljeno preko 1,7 milijun vijesti o Bitcoinu

Foto: DepositPhotos

Rast vrijednosti bitcoina prati i rast informacija koje se vežu uz tu kriptovalutu, a Finbold u posljednjem izvještaju na ovu temu navodi da se radi o prosječno 1,77 milijuna bitcoin-povezanih objava u online sferi mjesečno.

Period u kojem se pratilo objave jest 1. siječnja ove godine do 21. studenoga. Najviše ih je pritom bilo upravo u siječnju - 4,9 milijuna. Najmanje u studenome - svega 360.000. Svejedno, prosjek je spomenutih 1,77 milijuna i to je rast od 92,39 posto u odnosu na prošlu godinu, kad je bilo 920.000 bitcoin-povezanih online objava od strane raznih izdavača, u raznim sferama. Za 2019. su brojke još slabije - 440.000.

Kad se pak pogleda cijela 2021., zaključno s 21. studenim, objavljeno je 19,46 tekstova, što je rast od 77,23 posto u odnosu na prošlogodišnjih 10,98 milijuna.

I dok nekoga sve ovo možda čudi, ne bi trebalo. Bitcoinom se bavi na desetke milijuna ljudi diljem svijeta, od čega su neki profesionalci, a neki amateri kojima je cilj u kratkom vremenu ostvariti nezanemarivu zaradu. Svi oni traže informacije od značaja, bilo da se radi o nepoznatim im terminima, tehnologiji ili osnovnim informacijama o situaciji na tržištu.

Naravno, kako raste interes tog tipa, tako izdavači sve veću pozornost pridaju upravo informiranju zainteresirane publike - što u tom smislu donosi profit. Dakle, može se slobodno kazati da bitcoin i neposredno donosi određenom dijelu tržišta zaradu, bez obzira što se možda involvirani ne bave direktno trgovinom tom kriptovalutom.

Inače, u trenutku pisanja teksta, vrijednost bitcoina iznosila je 325.396,62 kune ili 48.754,40 američkih dolara. Nekako je to u skladu s cijelom ovom turbulentnom godinom, u kojoj je vrijednost bitcoina bila na 195.000 kuna, ni dva mjeseca kasnije na 400.000 kuna, da bi kroz većinu godine potom bila na 300.000 do 350.000 kuna.

Međutim treba biti jako oprezan jer te informacije nisu uvijek točne, ima i poziva na kupnju koji sadrže lažne informacije ili fajke news.

*Ovaj članak nije poziv na kupnju kriptovaluta i uvijek treba biti oprezan zbog njihove vrlo visoke volatilnosti odnosno fluktuacije cijene

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.