Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

Spotify konačno maknuo limit od 10.000 pjesama po korisničkom računu

Foto: DepositPhotos

Glazbeni streaming servis Spotify dozvoljavao je dosad preuzimanje i čuvanje do 10.000 pjesama po korisničkom računu na do pet uređaja, ali taj nelogični limit napokon je podignut u smislu da ga više nema, pretplatnici mogu neometano preuzimati, čuvati i preslagivati pjesme na koje god načine žele. I u količini kojoj žele.

Ukoliko je netko korisnik Spotifyja nekoliko godina i ima pristup samo jednom uređaju, vrlo su velike šanse da je dosegnuo limit pa će se radovati ovoj promjeni na bolje. Time je Spotify napokon odgovorio na kritike svih onih kojima se ograničenja nisu sviđala jer onemogućavala su ih da slušaju glazbu dok nemaju pristup internetu.

Svakako, ovo će još malo povećati brojku pretplatnika, koja konstantno raste i ostavlja prvog konkurenta Apple podosta desetaka milijuna iza sebe. Konkretno, ima ih 130 milijuna koji plaćaju uslugu, a ukupno ih je 286 milijuna. U odnosu na Appleovih 65 milijuna pretplatnika.

Naravno, u jednoj od najbogatijih kompanija svijeta nisu zadovoljni jer znaju da postoji prostor za bolje rezultate i do njih žele stići što prije. Samo, u Spotifyju imaju konkurenta koji ne posustaje te konstantno nudi nešto novo, makar još uvijek ne na globalnoj razini.

Spotify zapravo cijelo vrijeme održava jednaku prednost pred Apple Music. U samom startu iznosila je 20 milijuna pretplatnika razlike i samo se povećavala, ma što Apple isprobao za svoju uslugu. Znak je to da Spotify spremno odgovara na promjene, što potvrđuje ovo podizanje limita.

Ali, nije Apple jedini konkurent, tu su još Deezer, Google Music, YouTube Music, Amazon Music, SoundCloud, Pandora, Tencent Music... U takvom svijetu uistinu je potrebno konstantno se razvijati jer u suprotnom bi vas netko mogao pregaziti.

I na kraju, potrebno je znati da Spotify i dalje ima limit od 10.000 pjesama na playlistama.

Još iz kategorije

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

24.09.2020. komentiraj

Činjenica je da zbog posla, učenja, informiranja i zabave sate i sate provodimo pred malim ili većim ekranima.  Ova godine, po svemu specifična, još nas je snažnije vezala uz njih, a protiv zamora kojeg osjećamo čitajući sada postoji rješenje jer multidisciplinarna ekipa sastavljena od logopeda, grafičara i IT stručnjaka u ZICER-u je razvila inovaciju i nazvala je Omoguru Widget.

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

23.09.2020. komentiraj

Bolt Food je od danas dostupan i u Novom Zagrebu čime je osigurao prisutnost u gotovo cijelom gradu. Tijekom promotivnog razdoblja korisnici će moći naručiti jela u pola cijene iz restorana smještenih u Novom Zagrebu.  Korisnici Bolt Fooda u Zagrebu danas mogu naručiti hranu iz više od 200 restorana, dok su na samom početku, prije 4 mjeseca, mogli iz njih 70-ak.

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

23.09.2020. komentiraj

Google Play Music odlazi u prošlost s krajem ove godine i sva se pozornost okreće prema YouTube Music platformi, koja dobiva niz poboljšanja. Među najnovijima jest ona koja će sugerirati korisnicima što postaviti na playlistu.