Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

Microsoft u lipnju planira predstaviti nadopunu Outlooka za Windows klijent, koji će dodati mogućnost konfiguracije e-mail potpisa i spremiti ga u cloud radije nego u samu Outlook instalaciju.

Naime, sve do ove najave, veliki problem s Outlookom, ali i drugim e-mail klijentima, bila je činjenica da korisnici moraju konfigurirati e-mail potpis svaki put kad bi instalirali e-mail klijent. Dakle, kad bi nanovo instalirali Windows operativni sustav ili preselili na novi uređaj, sve bi morali raditi iznova. To može biti frustrirajuće jer je zapravo banalno i nevjerojatno da nije postavljeno samo po sebi.

Srećom, od lipnja svaki će Microsoft 365 i Office 365 korisnik imati potpise spremljene u cloud, iz kojeg će se "vući" kad god bude potrebe. Dakle, kod svake poslane e-mail poruke. Na ovaj način će korisnici imati stalne potpise za sve uređaje, što onemogućava situaciju u kojoj bi imali nevažeće i zastarjele potpise.

Nažalost, ova mogućnost isprva stiže samo za Outlook za Windows klijent, korisnici Outlooka za iOS i Android morat će se strpiti. Ne zna se koliko jer Microsoft nije dao nikakve službene informacije. No, dobra je vijest da Microsoft sluša zajednicu, koja posljednjih godina najglasnije zagovara upravo integraciju kroz sve uređaje i centralizirane e-mail potpise. Želja im se ispunjava.

A to je i znak da se Microsof u svakom segmentu poboljšava jer na praktički svim razinama traži poboljšanja, donosi poboljšanja i osluškuje što korisnici trebaju, odnosno, što žele. Tako je bio slučaj i kad se s krajem prošle godine odlučio ponuditi Outlook.com i Outlook za web mail usluge u Progresivne web aplikacije (PWA), kako bi korisniku bilo omogućeno instalirati web aplikaciju u Windows, macOS, Chrome OS i druge platforme koje imaju nativnu PWA podršku.

Korisna je to alternativa za Outlook Windows desktop aplikaciju ili za Windows Mail klijent koji dolazi s Windows 10 operativnim sustavom.

Još iz kategorije

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

01.07.2020. komentiraj

Vrijeme pandemije korona virusa, uz sve restriktivne mjere koje nam ono donosi, posebno je, između ostalim, teško palo i onim najranjivijima – djeci. Konkretno učenicima. Nesigurnosti vezane ne samo za njihov svijet već i svijet njihovih roditelja im sigurno nisu bile od pomoći prilikom savladavanja gradiva u „novom normalnom“, odnosno online nastavi.

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

01.07.2020. komentiraj

Mjere zatvaranja koje su donesene uslijed pandemije koronavirusa jasno su pokazale koliko je važan razvoj digitalizacije. Stoga je i Bečka knjižnica, koja se nalazi u bečkoj gradskoj vijećnici, i nakon popuštanja mjera za borbu protiv trenutne pandemije odlučila nastaviti digitalizaciju svoje knjižnične građe – prvenstveno s namjerom da austrijskim znanstvenicama i znanstvenicima omogući online pristup dokumentima koji su im potrebni za njihova istraživanja.

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

30.06.2020. komentiraj

Nova online platforma za profesionalce iz TV industrije, NEM Network, kreće s aktivnostima 19. kolovoza 2020. godine. Online ekstenzija omiljenih NEM-a Dubrovnik i NEM-a Zagreb osmišljena je kao njihovo virtualno izdanje koje obuhvaća sve postojeće elemente događanja i zadovoljava interese svih aktera TV industrije. Kao i na NEM događanjima, na NEM Network platformi moći će se čuti rasprave, ali i razgovarati s vodećim stručnjacima o najnovijim trendovima u TV industriji, družiti se s potencijalnim poslovnim partnerima, prezentirati tvrtku ili proizvode ciljanoj skupini i gledati najnovije sadržaje na ekskluzivnim screeninzima.