VRIJEME RASTA

Operateri će izgubiti 3 milijarde dolara zbog OTT kanala za slanje poruka do 2028.

Operateri će izgubiti 3 milijarde dolara zbog OTT kanala za slanje poruka do 2028.

OTT promet poslovnih poruka dosegnut će 375 milijardi poruka 2028. godine; raste sa 100 milijardi poruka u 2023., prema Juniper Researchu. Njihova studija predviđa da će sve manja kvaliteta SMS mreža potaknuti poduzeća koja koriste mobilne poslovne poruke da istraže alternativne kanale, uključujući OTT aplikacije za slanje poruka. Kao rezultat toga, očekuje se da će operateri izgubiti preko 3 milijarde dolara prihoda od SMS poslovnih poruka na globalnoj razini za OTT kanale u sljedećih pet godina

Smanjena kvaliteta SMS mreže potaknuta je rastućom prevalencijom prijevara, dok cijene SMS-ova operatera nastavljaju rasti kako bi se održao prihod usred usporavanja potražnje za prometom poslovnih poruka. Kako bi iskoristili ovo rastuće SMS tržište, izvješće potiče dobavljače OTT aplikacija da razviju strategije određivanja cijena koje odvlače poduzeća s visokom potrošnjom daleko od uspostavljenih SMS kanala. Ove strategije moraju razdvojiti promet prema upotrebi; naplaćivanje premije tvrtkama za kritični promet, kao što je MFA (multi-factor Authentication).

Izvješće predviđa veliki porast potrošnje OTT poslovnih poruka za maloprodaju; sa 790 milijuna dolara na globalnoj razini 2023. na više od 2,6 milijardi dolara do 2028. Potiče dobavljače OTT poruka da integriraju podatke iz drugih maloprodajnih kanala u aktivnosti OTT poslovnih poruka. Čineći to, ti dobavljači mogu pozicionirati svoje aplikacije kao ključni kanal za strategije e-trgovine trgovaca. Kako bi maksimalno povećali potencijal u ovom prostoru, dobavljači OTT poruka moraju integrirati mogućnosti plaćanja izravno u aplikacije kako bi povećali ponudu vrijednosti kanala.