Opera lansirala gaming browser Opera GX

Opera lansirala gaming browser Opera GX

Foto: Antonio Jularić

Opera Software, kompanija koja stoji iza Opera internetskog preglednika, predstavila je prvi internetski preglednik namijenjen gamingu, odnosno, gamerima. Zove se Opera GX i omogućava korisnicima podešavanje raznih stavki browsera kako bi iskustvo gledanja ili igranja bilo najbolje moguće.

Dakle, moći će se podesiti koliko resursa troši računalo u trenucima kad se "podigne" Opera GX, tako da što više ide na nju, a ne da se troši "uokolo". Time će se surfanje uvelike olakšati jer jasno je svima koji su ikad igrali video igre na računalima, što se zna dogoditi u trenucima kad bi se "spustio prozor" i pokušalo surfati. Ili, kad bi ostao uključen internetski preglednik.

"Igre zahtijevaju mnogo resursa i računalo se mora uvelike potruditi da bi zadovoljilo potrebe njegova vlasnika. Posebno ukoliko on streama igru. Prije Opera GX. gameri bi često morali gasiti internetske preglednike kako ne bi usporavali samu igru pa si na taj način narušili iskustvo igranja. Stoga, dosjetili smo se pružiti im nešto novo i bolje. Uz mogućnost GX Control svi ti problemi s usporavanjem i narušavanjem performansi odlaze u prošlost", rekao je ponosno direktor proizvoda Opere GX Maciej Kocemba.

Također, osim mogućnosti preusmjeravanje resursa koje nudi GX Control na Opera GX, ovaj browser dolazi s integracijom za Twtich platformu, što znači da se korisnici mogu jednostavno prijaviti na svoj Twitch korisnički račun. Dosad to nije bila mogućnost, iako je Opera nudila mogućnosti prijave na WhatsApp, Facebook Messenger, VK i Telegram.

Nije ni to sve, u planu je omogućiti na početnoj stranici browsera najvažnije vijesti iz gaming industrije, ali i postavljanje omiljenih destinacija kako bi im se brže moglo pristupiti. Naravno, cilj Opere je sa sve većom popularizacijom streaminga video igara ponuditi nešto potpuno svježe i bolje, a moglo bi joj se i isplatiti. Barem dok Google ne napravi nešto slično za Chrome...

Još iz kategorije

Hrvatska pošta otkupljuje kriptovalute u svim županijama

Hrvatska pošta otkupljuje kriptovalute u svim županijama

12.12.2019. komentiraj

Nakon uspješne provedbe i dobrih rezultata pilot-projekta otkupa kriptovaluta u zadarskim poštanskim uredima, Hrvatska pošta proširuje ovu uslugu na ukupno 55 poštanskih ureda u svim županijama.

44 milijuna Microsoftovih korisnika ugroženo zbog korištenja iste lozinke na različitim servisima

44 milijuna Microsoftovih korisnika ugroženo zbog korištenja iste lozinke na različitim servisima

11.12.2019. komentiraj

Microsoftov tim za sigurnost pregledao je u razdoblju od siječnja do ožujka ove godine sve korisničke račune svojih korisnika i otkrio da 44 milijuna njih jest u sigurnosnim problemima. Naime, za prijavu koriste podatke koji su “procurili” na drugim online uslugama.

Google Chrome objavio novi manifest - je li stiglo vrijeme za promjenu internet preglednika?

Google Chrome objavio novi manifest - je li stiglo vrijeme za promjenu internet preglednika?

10.12.2019. komentiraj

Googleov Chrome internetski preglednik naišao je na brojne kritike nakon objave plana za Manifest V3 ranije ove godine, kojim se uspijeva onesposobiti neke ad blockere. I ne samo to...