Opera lansirala gaming browser Opera GX

Opera lansirala gaming browser Opera GX

Foto: Antonio Jularić

Opera Software, kompanija koja stoji iza Opera internetskog preglednika, predstavila je prvi internetski preglednik namijenjen gamingu, odnosno, gamerima. Zove se Opera GX i omogućava korisnicima podešavanje raznih stavki browsera kako bi iskustvo gledanja ili igranja bilo najbolje moguće.

Dakle, moći će se podesiti koliko resursa troši računalo u trenucima kad se "podigne" Opera GX, tako da što više ide na nju, a ne da se troši "uokolo". Time će se surfanje uvelike olakšati jer jasno je svima koji su ikad igrali video igre na računalima, što se zna dogoditi u trenucima kad bi se "spustio prozor" i pokušalo surfati. Ili, kad bi ostao uključen internetski preglednik.

"Igre zahtijevaju mnogo resursa i računalo se mora uvelike potruditi da bi zadovoljilo potrebe njegova vlasnika. Posebno ukoliko on streama igru. Prije Opera GX. gameri bi često morali gasiti internetske preglednike kako ne bi usporavali samu igru pa si na taj način narušili iskustvo igranja. Stoga, dosjetili smo se pružiti im nešto novo i bolje. Uz mogućnost GX Control svi ti problemi s usporavanjem i narušavanjem performansi odlaze u prošlost", rekao je ponosno direktor proizvoda Opere GX Maciej Kocemba.

Također, osim mogućnosti preusmjeravanje resursa koje nudi GX Control na Opera GX, ovaj browser dolazi s integracijom za Twtich platformu, što znači da se korisnici mogu jednostavno prijaviti na svoj Twitch korisnički račun. Dosad to nije bila mogućnost, iako je Opera nudila mogućnosti prijave na WhatsApp, Facebook Messenger, VK i Telegram.

Nije ni to sve, u planu je omogućiti na početnoj stranici browsera najvažnije vijesti iz gaming industrije, ali i postavljanje omiljenih destinacija kako bi im se brže moglo pristupiti. Naravno, cilj Opere je sa sve većom popularizacijom streaminga video igara ponuditi nešto potpuno svježe i bolje, a moglo bi joj se i isplatiti. Barem dok Google ne napravi nešto slično za Chrome...

Još iz kategorije

Pojačanje WiFi-a uz uređaj koji dolazi iz Iskona, a radi sa svim mrežama

Pojačanje WiFi-a uz uređaj koji dolazi iz Iskona, a radi sa svim mrežama

16.07.2019. komentiraj

Zanimljivo rješenje stiže iz Iskona i namijenjeno je pojačanju WiFi signala, a pritom je, kako tvrde u ovom telekomu u vlasništvu HT-a, jedno od rijetkih koje dolazi od jednog telekoma i radi kod svih drugih telekoma. Rješenje nazvano MESHtar zapravo služi pojačanju WiFi mreže što primjerice u prostorima s mnogo armiranobetonskih zidova uvelike pomaže. Ista je situacija primjerice i sa zidovima starih dalmatinskih kuća.

Hrvatska pošta izradila proširenje za najpopularniji internetski preglednik i sada možete pratiti svoje pošiljke

Hrvatska pošta izradila proširenje za najpopularniji internetski preglednik i sada možete pratiti svoje pošiljke

16.07.2019. komentiraj

Digitalizacija je, uz društveno odgovorno poslovanje, jedna od filozofija razvoja Hrvatske pošte. Osluškujući potrebe korisnika, Hrvatska pošta izradila je proširenja za Google Chrome, čime je dodatno olakšan pristup najtraženijim poštanskim informacijama – statusu pošiljaka (track&trace) te nalaženju poštanskih ureda i točnih poštanskih brojeva.

FlixBus omogućio Apple Pay uslugu plaćanja

FlixBus omogućio Apple Pay uslugu plaćanja

14.07.2019. komentiraj

FlixBus nastavlja s uvođenjem tehnoloških inovacija za svoje putnike: europski sinonim za putovanja autobusom jedan je od prvih autobusnih prijevoznika u regiji koji nudi svojim korisnicima uslugu plaćanja i putem Apple Paya, usluge koja je transformirala plaćanja mobitelom nudeći jednostavnu, sigurnu i privatnu uslugu koju odlikuje brzina i praktičnost.