Opera lansirala gaming browser Opera GX

Opera lansirala gaming browser Opera GX

Foto: Antonio Jularić

Opera Software, kompanija koja stoji iza Opera internetskog preglednika, predstavila je prvi internetski preglednik namijenjen gamingu, odnosno, gamerima. Zove se Opera GX i omogućava korisnicima podešavanje raznih stavki browsera kako bi iskustvo gledanja ili igranja bilo najbolje moguće.

Dakle, moći će se podesiti koliko resursa troši računalo u trenucima kad se "podigne" Opera GX, tako da što više ide na nju, a ne da se troši "uokolo". Time će se surfanje uvelike olakšati jer jasno je svima koji su ikad igrali video igre na računalima, što se zna dogoditi u trenucima kad bi se "spustio prozor" i pokušalo surfati. Ili, kad bi ostao uključen internetski preglednik.

"Igre zahtijevaju mnogo resursa i računalo se mora uvelike potruditi da bi zadovoljilo potrebe njegova vlasnika. Posebno ukoliko on streama igru. Prije Opera GX. gameri bi često morali gasiti internetske preglednike kako ne bi usporavali samu igru pa si na taj način narušili iskustvo igranja. Stoga, dosjetili smo se pružiti im nešto novo i bolje. Uz mogućnost GX Control svi ti problemi s usporavanjem i narušavanjem performansi odlaze u prošlost", rekao je ponosno direktor proizvoda Opere GX Maciej Kocemba.

Također, osim mogućnosti preusmjeravanje resursa koje nudi GX Control na Opera GX, ovaj browser dolazi s integracijom za Twtich platformu, što znači da se korisnici mogu jednostavno prijaviti na svoj Twitch korisnički račun. Dosad to nije bila mogućnost, iako je Opera nudila mogućnosti prijave na WhatsApp, Facebook Messenger, VK i Telegram.

Nije ni to sve, u planu je omogućiti na početnoj stranici browsera najvažnije vijesti iz gaming industrije, ali i postavljanje omiljenih destinacija kako bi im se brže moglo pristupiti. Naravno, cilj Opere je sa sve većom popularizacijom streaminga video igara ponuditi nešto potpuno svježe i bolje, a moglo bi joj se i isplatiti. Barem dok Google ne napravi nešto slično za Chrome...

Još iz kategorije

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

20.09.2019. komentiraj

Digitalni život ili na engleskom “digital life” postala je realnost u današnje vrijeme, pojam koji označava koliko je određena sredina omogućila ljudima u njoj pristup digitalnoj sferi, prvenstveno po pitanju onoga što bi im pomoglo u svakodnevici. Kao, primjerice, što Estonija praktički sve nudi u digitalnom obliku i tako olakšava živote građanima.

Preslabe lozinke predstavljaju najveći rizik za napade ransomwareom

Preslabe lozinke predstavljaju najveći rizik za napade ransomwareom

19.09.2019. komentiraj

Napadi koje kibernetički kriminalci izvode posljednjih godina u prvom redu vezani su uz ransomware, koji im nudi podosta kontrole nad žrtvom i usput jako brzu zaradu, a izvode se ponajprije jer žrtve imaju preslabu zaštitu u vidu jednostavno postavljenih lozinki, koje su za korisnike najveći rizik.

Otkrivena nova sigurnosna rupa u WordPressu

Otkrivena nova sigurnosna rupa u WordPressu

19.09.2019. komentiraj

WordPress se ponovno našao u opasnosti jer su hakeri uspjeli pronaći način kako eksploatirati postojeću manu popularne web hosting stranice pa na taj način stvoriti lažne administratorske račune, kojima se pak može neometano činiti šteta korisnicima.