Online kupnja i dalje problematična

Online kupnja i dalje problematična

Najnoviji podaci Eurostata o online kupovini u Europskoj uniji, bojaznima i preprekama objavljena zbgo Dana zaštite privatnosti podataka pokazuje da problemi u vezi sa sigurnošću plaćanja ili privatnosti spriječili su 6 % osoba u dobi od 16 do 74 godine da kupe ili naručuju preko interneta u 2019., što je jedan postotni bod manje nego u 2017. (7 %) i pet postotnih bodova manje u odnosu na 2009. (11 %).

To predstavlja silazni trend tijekom posljednjeg desetljeća. Kada se pogleda mjesto Hrvatske njezini građani su ustrašeniji od prosjeka Europske unije koji je na oko 6 posto, dok je u Hrvatskoj strah na razini 10 posto iako smo ipak daleko od vodećih prema strahu koji su građani portugala s čak 23 posto. Naime, rješenja poput Revoluta koji u premium opciji nudi jednokratne kartice taj strah mogu otjerati.

Zabrinutost u pogledu sigurnosti plaćanja druga je najčešća prepreka prijavljena u 2019. nakon što je osoba dala prednost trgovini (18 % pojedinaca u EU-u). Ostale prepreke kao što su nedostatak vještina, zabrinutost u pogledu primanja ili povrata robe, kartica plaćanja ili isporuka nije otežavala kupnju manje od 5 % pojedinaca u EU-u pri kupnji na internetu.

Udio osoba koje se smatraju zabrinjavajućima u pogledu sigurnosti plaćanja u državama članicama EU-a uvelike je varirao 2019., u rasponu od 1 % pojedinaca u Estoniji do 23 % u Portugalu. Međutim, stopa je bila niža od 10 % za sve, ali pet država članica EU-a.

Još iz kategorije

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

01.07.2020. komentiraj

Vrijeme pandemije korona virusa, uz sve restriktivne mjere koje nam ono donosi, posebno je, između ostalim, teško palo i onim najranjivijima – djeci. Konkretno učenicima. Nesigurnosti vezane ne samo za njihov svijet već i svijet njihovih roditelja im sigurno nisu bile od pomoći prilikom savladavanja gradiva u „novom normalnom“, odnosno online nastavi.

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

01.07.2020. komentiraj

Mjere zatvaranja koje su donesene uslijed pandemije koronavirusa jasno su pokazale koliko je važan razvoj digitalizacije. Stoga je i Bečka knjižnica, koja se nalazi u bečkoj gradskoj vijećnici, i nakon popuštanja mjera za borbu protiv trenutne pandemije odlučila nastaviti digitalizaciju svoje knjižnične građe – prvenstveno s namjerom da austrijskim znanstvenicama i znanstvenicima omogući online pristup dokumentima koji su im potrebni za njihova istraživanja.

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

30.06.2020. komentiraj

Nova online platforma za profesionalce iz TV industrije, NEM Network, kreće s aktivnostima 19. kolovoza 2020. godine. Online ekstenzija omiljenih NEM-a Dubrovnik i NEM-a Zagreb osmišljena je kao njihovo virtualno izdanje koje obuhvaća sve postojeće elemente događanja i zadovoljava interese svih aktera TV industrije. Kao i na NEM događanjima, na NEM Network platformi moći će se čuti rasprave, ali i razgovarati s vodećim stručnjacima o najnovijim trendovima u TV industriji, družiti se s potencijalnim poslovnim partnerima, prezentirati tvrtku ili proizvode ciljanoj skupini i gledati najnovije sadržaje na ekskluzivnim screeninzima.