Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

Firefox za Desktop&Mobile dobio je poveće promjene po pitanju dizajna kroz posljednju predstavljenu verziju. Redizajnirano korisničko sučelje i druge nove mogućnosti dostupne su s krajem svibnja korisnicima diljem svijeta, no dobiva ih se postepeno.

Što se pametnih telefona tiče, promjene stižu samo za korisnike onih s Android operativnim sustavom. Nešto kasnije stići će i promjene za iOS korisnike.

Iz Mozille navode da će osvježeni i novi dizajn biti ne samo ugodna promjena za oko, već da nudi i veće brzine, kao i poboljšano općenito iskustvo. Dakle, kako tvrde iz kompanije, na putu do cilja neće biti nikakvih distrakcija.

Noviteti koje se odmah može vidjeti jesu po pitanju izgleda toolbarova, izbornika i tabova. Nova nadopuna donosi i proširene integrirane zaštite privatnosti, što je korisnicima u današnjim vremenima itekako bitno. U Mozilli se nadaju da im je toliko bitno da će prestati napuštati taj browser.

Naime, unazad godinu dana, Firefox je pao s 250 milijuna aktivnih korisnika na 220 milijuna aktivnih korisnika. I to je enigma za sve u kompaniji, ali i brojne stručnjake u ovom području. Jer, ovaj internetski preglednik samo postaje bolji pa bi bilo logično da dobiva nove korisnike, ne da ih gubi.

Kako god, s novim Firefoxom stigli su svi spomenuti noviteti, ali i još podosta njih - kao notifikacije koje se može utišati ili učiniti nezamjetnima, poboljšano privatno surfanje, automatsko gašenje media playera tako da korisnika ne iznenade zvukovi dok otvori neku stranicu.

A najkonkretnija promjena jest vezana uz tabove. U Firefoxu su zamijetili da korisnici prilikom surfanja u prosjeku imaju četiri ili više otvorenih tabova pa s redizajnom to izgleda ljepše. Naime, dojam je kao da "lebde" iznad preglednika, ali i sjaje kad su aktivni. Svakako, Mozilla je ponovno otišla korak naprijed.

Još iz kategorije

HT produžio ugovor s United Mediom

HT produžio ugovor s United Mediom

23.07.2021.

Hrvatski Telekom svojim korisnicima uvijek pruža najkvalitetniji sadržaj s ciljem osiguranja najboljeg korisničkog iskustva, pohvalili su se iz najjačeg domaćeg telekoma HT-a. Sukladno tome, uz ranije produženu suradnju s Arena Sportom produljen je ugovor o suradnji s United Mediom (UM) čime sportski, informativni i zabavni kanali UM-a nastavljaju biti u MAXtv ponudi tijekom sljedećih 13 mjeseci. Odnosi se to i na N1 televiziju, pojašnjavaju iz HT-a.

YouTube dosegao 34,6 milijardi mjesečnih posjeta, više nego Facebook i Twitter zajedno

YouTube dosegao 34,6 milijardi mjesečnih posjeta, više nego Facebook i Twitter zajedno

23.07.2021.

Google se može pohvaliti novim uspjehom, njegov YouTube ima više posjeta na mjesečnoj razini no Facebook. Riječ je o 34,6 milijardi u odnosu na 22,4 milijarde i to se odvilo kroz svibanj ove godine.

Mala i srednja poduzeća najčešće su žrtve phishing napada u Europi

Mala i srednja poduzeća najčešće su žrtve phishing napada u Europi

22.07.2021.

Mala i srednja poduzeća (SMEs) u Europi najpoželjnija su meta za hakere tijekom pandemije koronavirusa, a najuspješnija metoda kojom se služe jest phishing, zatim slijede web bazirani napadi.