Microsoft Teams pregazio Zoom

Microsoft Teams pregazio Zoom

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Microsoft Teams ipak je uspio ostvariti pobjedu na Zoomom, što se može vidjeti po tome koliko se obje platforme koriste u razdoblju od 17. veljače do 14. lipnja ove godine.

Podatke donosi Aternity i kažu da je Teams porastao za 894 posto, a Zoom za 677 posto. Sve to pomalo mijenja percepciju jer Zoom je platforma o kojoj se priča svih ovih mjeseci, koliko traje pandemija koronavirusa.

Što ne čudi, Zoom je od deset milijuna korisnika u prosincu prošle godine došao do više od 300 milijuna u četiri sljedeća mjeseca. I, što je bitno napomenuti, vrijednost mu je premašila 50 milijardi američkih dolara.

Ali, Teams je nešto iza čega stoji veliki Microsoft i bez obzira što u samom startu nije ta platforma nudila što i Zoom, bez obziraš što nije prepoznala potrebe korisnike, jako brzo i kvalitetno se prilagođavala pa zahvaljujući mogućnostima integracije s ostalim Microsoft proizvodima jednostavno postala istinski hit u poslovnom dijelu tržišta.

Zatim, s potezima o besplatnom Teamsu za sve, a riječ je o verziji koja nudi glavne značajke te platforme, počeli su pristizati i privatni korisnici. Jer, Microsoft je prepoznatljiv, ne prati ga reputacija nesigurnog i nepovjerljivog kao "početnika" Zoom i, u konačnici, stvari su na taj način počele dolaziti na svoje.

U cijeloj toj priči pak ne treba otpisivati ni Skype, koji sad ima interoperabilnost s Teamsom, kao i obrnuto. Na taj način Microosft dodatno jača poziciju i privlači korisnike koje već ima - na Teams. Odnosno, i obrnuto. Zanimljiva je to strategija, koju si Microsoft može priuštiti.

Istovremeno, njegovi konkurenti na ovom području, kao Zoom i Slack, nemaju iza sebe takvu infrastrukturu i moć. Njima preostaje biti inovativan, ali to je dvosjekli mač jer veće kompanije kopiraju njihove inovacije te ih automatski plasiraju prema daleko široj bazi korisnika. I, dugoročno, to im se više isplati...

Još iz kategorije

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

03.08.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je Uber korisnicima u Splitu i Zagrebu predstavio uslugu dostave paketa, pozitivne reakcije korisnika i velika potražnja za dostavom kompaniju su motivirale da uslugu proširi na tri nova grada na obali. Uber Connect tako je od danas dostupan u Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki težine do 20 kg isti dan, a koju je moguće naručiti izravno kroz Uber aplikaciju. Kroz Uber Connect mogu se slati paketi koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila, do vrijednosti 750 kuna.

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

03.08.2020. komentiraj

Posljednjih mjeseci zbog koronavirusa zabilježen je pad prodaje parkirališnih karata, ali povratkom u novo normalno te zahvaljujući dolasku stranih turista, u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj je zabilježen znatan oporavka ovog sektora. Točnije, trenutno najpopularnija hrvatska aplikacija za parkiranje PayDo obara rekorde te u se u ovom trenutku približava brojci od 200.000 korisnika, aktivna je u 77 hrvatskih gradova, u potpunosti besplatna te s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku.

Koliko su sigurni internet preglednici?

Koliko su sigurni internet preglednici?

29.07.2020. komentiraj

Internetski preglednici često se na tržištu pokušavaju izdvojiti po brzini, utrošku energije i dodacima koje nude korisnicima, ali iznimno bitna stavka svakako je i sigurnost. Kako bi imali bolji uvid u to koliko su browseri sigurni, pobrinuo se kroz istraživanje NSS Labs.