Koji je najsigurniji internet preglednik?

Koji je najsigurniji internet preglednik?

Teško se neki preglednik može nazvati najsigurnijim, jer postoji puno faktora koji se mjere i uzimaju u obzir. Najvažniji je faktor ranjivost, jer se danas najviše  polaže na sigurnost online poslovanja, a i svjedoci smo čestih hakerskih napada u zadnje vrijeme.

Prema najnovijem istraživanju provedenom od strane Kapersky Security, Opera je pobjednik što se tiče otkrivanja broja ranjivosti. No, to je zamka i varljiv podatak jer Opera ima vrlo mali broj korisnika (jedan posto) pa se s te strane može protumačiti kako hakeri nisu htjeli gubiti vrijeme na Operu.

U posljednjih godinu dana, top 5 najpopularnijih web preglednika ima, u prosjeku, 186 ranjivih dijelova. Prema Kapersky Security studiji iz 2013. godine, 93,01% online napada došlo je od zlonamjernih URL-ova. Istraživanja tvrtke Adobe pokazuju kako je Chrome pretekao Internet Explorer u SAD-u, a rezultati su sljedeći:

  • Google Chrome 31,8%
  • Microsoft Internet Explorer 30,9%
  • Apple Safari 25%
  • Mozilla Firefox 8.7%
  • Opera 4.4%

Prema Secunia Vulnerability Review 2014, na temelju anonimnog uzorka od milijun privatnih računala s instaliranim Secunia Personal Software Inspector, Mozilla Firefox ima najveći broj ranjivosti.

  • Mozilla Firefox 33% (270)
  • Microsoft Internet Explorer 12% (126)
  • Google Chrome 17% (245)
  • Apple Safari 14% (75)
  • Opera 39% (11)

Infografika: WhoIsHostingThis

Još iz kategorije

Bing najavio osvježene Bing Webmaster Tools

Bing najavio osvježene Bing Webmaster Tools

27.02.2020. komentiraj

Bing će u narednih nekoliko tjedana predstaviti novi Bing Webmaster Tools i time ponuditi brži, “čišći”, prijemljiviji (eng., responsive) i direktniji (eng., actionable) set alata za SEO potrebe, kao i za webmastere.

Revolucionarni tablet Yoga Smart uz Tele2 pokućni internet

Revolucionarni tablet Yoga Smart uz Tele2 pokućni internet

27.02.2020. komentiraj

Jednostavno povezivanje i neograničen internet bilo gdje i bilo kada značajke su Tele2 pokućnog interneta, zbog čega je to rješenje mnogim korisnicima postalo jedno od omiljenih za povezivanja s online svijetom.

Rješenje za sve zaboravne, za sve one koji svoj novac žele staviti pod kontrolu

Rješenje za sve zaboravne, za sve one koji svoj novac žele staviti pod kontrolu

25.02.2020. komentiraj

Jeste li ikada zaboravili otkazati “free trial” aplikacija koje ste instalirali, pa su vam za iste naplaćene pretplate, gotovo pa smo sigurni da jeste isto kao što smo i sigurni da ste poželjeli otkazati pretplatu na usluge koje mjesečno plaćate no to vam nije pošlo za rukom.