Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Foto: Fotolia

Digitalni život ili na engleskom “digital life” postala je realnost u današnje vrijeme, pojam koji označava koliko je određena sredina omogućila ljudima u njoj pristup digitalnoj sferi, prvenstveno po pitanju onoga što bi im pomoglo u svakodnevici. Kao, primjerice, što Estonija praktički sve nudi u digitalnom obliku i tako olakšava živote građanima.

Nije slučajno da se spominje Estonija jer izvještaj pod nazivom "Digital Life Abroad: An Expat Insider Topical Report" u autorstvu InterNationsa govori o tome koje su zemlje diljem svijeta najbolje po pitanju "digitalnog života", a u samom vrhu je Estonija. Dapače, ona je na samom vrhu kad se govori o Europskoj uniji, što nije nimalo čudno. Ali, prva je i kad se govori na razini cijelog svijeta!

Istina jest, izvješće se tiče 68 zemalja svijeta i Hrvatske nema na njemu, što nije pohvalno jer Srbija, Bugarska, Maroko, Vijetnam... jesu uvršteni. Kako god, činjenica je da među deset zemalja svijeta s najboljom "ponudom" famoznog "digitalnog" života, imamo pet zemalja iz Europske unije. To su Estonija, Finska, Norveška, Danska i devet Nizozemska. Preostale su Novi Zeland, Izrael, Kanada, Singapur i Sjedinjene Američke Države

Ono što podosta čudi jest da se Italija nalazi tek na 57. mjestu, Njemačka na 53. Očekivalo bi se više od tako velikih i modernih zemalja, posebno jer su ispred Kazahstan, Grčka, Cipar, Malezija, Srbija i cijeli niz zemalja koje se svakako nikome ne bi našle na popisu kad bi govorio "iz glave" što misli tko je najbolji, a tko najgori u Europi po ovom pitanju. I svijetu.

Ali, zato služi ovakvo izvješće, kako bi pokazalo što i kako poboljšati, kako ide napredak i sve što se veže uz to. Dakle, prostora za Nijemce i Talijane svakako ima, što znači da će na listama narednih godina biti na bitno boljim pozicijama i to može radovati, ne samo građane tih zemalja nego i stanovnike Europske unije jer s napretkom svake od zemalja članica, posredno napreduju i ostale, makar se to ponekad na prvu i ne čini tako.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

22.02.2020. komentiraj

Američki Dan zahvalnosti u davnoj je prošlosti bilo vrijeme kad su ljudi izražavali zahvalnost onime što imaju, ali u današnje je to ipak vrijeme kad se izražava želja za onime što bi voljeli imati. Zato trgovine bilježe rast prihoda iz godine u godinu, a samo u ovoj rekordi su potpuno porušeni, prvenstveno kad se radi i o online kupovini.

Zacrtavanje puta prema naprijed u regulaciji online sadržaja

Zacrtavanje puta prema naprijed u regulaciji online sadržaja

21.02.2020. komentiraj

Tijekom proteklog desetljeća internet je jačao gospodarstva, ponovno spajao obitelji, prikupljao novac u humanitarne svrhe i pomagao u ostvarenju političkih promjena. Međutim, također je olakšao dijeljenje štetnog sadržaja poput govora mržnje i terorističke propagande.

Lažni antivirusi haraju Androidom

Lažni antivirusi haraju Androidom

21.02.2020. komentiraj

Android korisnici ponovno su u opasnosti jer antivirusne aplikacije koje bi ih trebale štititi čine upravo suprotno i dovode ih u opasnost, razotkrila je kompanija VPNpro kroz svoje istraživanje na Google Play Storeu.