Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Foto: Fotolia

Digitalni život ili na engleskom “digital life” postala je realnost u današnje vrijeme, pojam koji označava koliko je određena sredina omogućila ljudima u njoj pristup digitalnoj sferi, prvenstveno po pitanju onoga što bi im pomoglo u svakodnevici. Kao, primjerice, što Estonija praktički sve nudi u digitalnom obliku i tako olakšava živote građanima.

Nije slučajno da se spominje Estonija jer izvještaj pod nazivom "Digital Life Abroad: An Expat Insider Topical Report" u autorstvu InterNationsa govori o tome koje su zemlje diljem svijeta najbolje po pitanju "digitalnog života", a u samom vrhu je Estonija. Dapače, ona je na samom vrhu kad se govori o Europskoj uniji, što nije nimalo čudno. Ali, prva je i kad se govori na razini cijelog svijeta!

Istina jest, izvješće se tiče 68 zemalja svijeta i Hrvatske nema na njemu, što nije pohvalno jer Srbija, Bugarska, Maroko, Vijetnam... jesu uvršteni. Kako god, činjenica je da među deset zemalja svijeta s najboljom "ponudom" famoznog "digitalnog" života, imamo pet zemalja iz Europske unije. To su Estonija, Finska, Norveška, Danska i devet Nizozemska. Preostale su Novi Zeland, Izrael, Kanada, Singapur i Sjedinjene Američke Države

Ono što podosta čudi jest da se Italija nalazi tek na 57. mjestu, Njemačka na 53. Očekivalo bi se više od tako velikih i modernih zemalja, posebno jer su ispred Kazahstan, Grčka, Cipar, Malezija, Srbija i cijeli niz zemalja koje se svakako nikome ne bi našle na popisu kad bi govorio "iz glave" što misli tko je najbolji, a tko najgori u Europi po ovom pitanju. I svijetu.

Ali, zato služi ovakvo izvješće, kako bi pokazalo što i kako poboljšati, kako ide napredak i sve što se veže uz to. Dakle, prostora za Nijemce i Talijane svakako ima, što znači da će na listama narednih godina biti na bitno boljim pozicijama i to može radovati, ne samo građane tih zemalja nego i stanovnike Europske unije jer s napretkom svake od zemalja članica, posredno napreduju i ostale, makar se to ponekad na prvu i ne čini tako.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

12.10.2019. komentiraj

Specijalizirani portal za oglašavanje radnih mjesta - posao.hr predstavio je novi dizajn koji će korisnicima omogućiti jednostavnije snalaženje i praćenje aktualnih događaja na tržištu rada. Portal posao.hr ove godine slavi 17 godina svojeg postojanja i u tom je razdoblju na njemu objavljeno više od pola milijuna oglasa za posao, a trenutno je i među 15 najposjećenijih hrvatskih stranica.

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

11.10.2019. komentiraj

Pretplatnici su ono za što se bori svaki YouTube autor jer što ih je više, više je pogleda, više je slave i više je prihoda. A zanimljivo je da su se stvari ponešto promijenile s obzirom da činjenicu da su YouTubea kao platformu prepoznali mnogi u raznim granama moćne zabavne industrije.