Ključna riječ u e-mail marketingu je re-marketing

Ključna riječ u e-mail marketingu je re-marketing
Dražen Tomić / Tomich Productions

Kada se danas govori o marketingu Jan de Jong vlasnik tvrke Webpower Adria ističe kako je je ključ u re-marketingu i da bez obzira na veliku konkurenciju na tržištu za njih lokalna prisutnost znači veliku prednost.

Marketing putem e-pošte, općenito, nudi velike mogućnosti tvrtkama ovih dana, a ova je industrija značajnija nego što većina ljudi misli. Više nego ikad prije, posjećujemo web mjesto, web stranice i te web stranice i sve prodavnice imaju razloga za slanje transakcijskih e-mailova ili biltena kako bi posjetitelje i kupce informirali o novostima, promocijama prodaje, (narudžbama) potvrdama te stvorili i održavajte stalne odnose s kupcima za koje je e-mail najsnažnije oružje, jer je to još uvijek najprilagođeniji digitalni marketinški kanal, pojašnjava de Jong.

Kako ističe, sve dok Webpower Adria nije otvorila svoja vrata u Zagrebu, većina kompanija u Hrvatskoj i ostatku regije surađivala je s MailChimpom na slanju biltena. MailChimp je neprikosnoveni tržišni lider u svijetu, ali i u ovoj regiji stoga su pred njima bili veliki izazovi kako lokalnom prisutnošću ostvariti rast na tržištu.

„Davatelji usluga e-pošte, naravno, moraju osigurati da su podaci koji se obrađuju uvijek sigurni i zaštićeni i da je način obrade podataka u skladu s GDPR-om. Ti davatelji usluga e-pošte su obrađivači podataka, a nikada vlasnici podataka. Vlasnici podataka su naši klijenti koji koriste naše rješenje za slanje biltena i transakcijske e-mailove. Da bi se osigurala jasna procedura i procesi, Webpower Adria je certificirana ISO / IEC 27001: 2013 - i s našim rješenjem i s našom tvrtkom. Zato su mnoge tvrtke koje se bave osjetljivim osobnim podacima povjerenje dale Webpower Adria“, ističe de Jong.

Kada je u pitanju slanje e-mailova (biltena) s ciljem poticanja prodaje, možemo primijetiti snažan trend personalizacije (e-maila) komunikacije, objašnjava dalje de Jong.

„Sadržaj možemo personalizirati u skladu s geografskim i demografskim podacima, klikovnim ponašanjem u prethodno poslanim biltenima, mrežnom ponašanju, povijesti kupovine. Ali vožnja brzim automobilom ne čini vas dobrim vozačem. Zato Webpower Adria ima stručnjake za marketing e-pošte sa sjedištem u Zagrebu koji pomažu svojim klijentima u poboljšanju ROI-a na kanalu marketinga e-pošte“, pojašnjava de Jong.

Sva rješenja temelje se na oblaku i stoga pružatelji usluga e-pošte mogu klijentima služiti širom svijeta. Kada je Webpower Adria otvorila ured u Zagrebu, imali su priliku osmisliti rješenje za ovu regiju.

„Znajući da nam je MailChimp bio glavni konkurent, uložili smo snažne napore kako bismo smislili rješenje koji bi motivirao kompanije da pređu na Webpower. Naše ključne razlike i konkurentske prednosti su lokalna prisutnost, stvarno poznavanje klijenata te smo sposobni im pružiti bolju podršku, pružiti podršku na lokalnom jeziku, unutar iste vremenske zone i bez sustava tzv. ticketinga. Uz to, imamo bolju stopu isporuke e-mailova u odnosu na MailChimp. Webpower isporučuje više 99 posto e-mailova  biltena ispravno u inbox pretplatnika, MailChimp oko  87 posto“, zaključuje de Jong.