Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

Internet preglednik Brave omogućio kriptirane video pozive

Brave, internetski preglednik otvorenog koda, čija je značajke blokiranje oglasa prilikom surfanja, kao novost u ponudi ima mogućnost kriptiranih videopoziva. Iako se pandemija koronavirusa primirila pa ova mogućnost dolazi malo prekasno, jasno da će imati vjernu publiku.

Posebno iz razloga što nudi neograničene i privatne videopozive na svojoj platformi, nazvanoj Brave Together. Trenutno je sve skupa još uvijek u testnoj fazi na Brave Nightly browseru. Primjerice, zasad usluga omogućava enkripciju isključivo za "jedan na jedan" pozive, što nije toliko privlačno širem tržištu.

Naravno, Brave Together baziran je na otvorenom kodu (eng. open source), kriptiranom videochat softveru Jitsi, kojeg preferira i Edward Snowden. Također, korisnički račun nije primaran za pristup platformi, ali zato jest Brave browser, što je logično.

I logično je da će se brojni korisnici okretati Braveu, prvenstveno zato što Zoom ne nudi dovoljnu razinu privatnosti i sigurnosti, kao ni konkurencija. Upravo u tom segmentu Brave traži svoju priliku i ako testna faza prođe na zadovoljavajuć način, svakako da će priliku i iskoristiti.

Pomoglo bi to Braveu, kojeg u ovom trenutku na mjesečnoj razini koristi osam milijuna korisnika diljem svijeta na iOS, Android, Windows, macOS i Linux operativnim sustavima, što je solidna brojka.

Posebno jer riječ je o specijaliziranom internetskom pregledniku, koji onemogućava praćenje, prikaz oglasa, trackere, automatsko pokretanje video sadržaja. Dakle, nije potrebno posebno namještati sve te sigurnosne postavke, Brave ih nudi od prvog "paljenja". I zato je mnogima prvi izbor, a ako ne prvi, onda je koristan dodatak za surfanje.

Kao što je Brave Together dodatak koji bi mogao kod korisnika Brave browser "pretvoriti" ne u rezervni ili dodatni dio pri surfanju, već u primarni preglednik...

Još iz kategorije

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

24.09.2020. komentiraj

Činjenica je da zbog posla, učenja, informiranja i zabave sate i sate provodimo pred malim ili većim ekranima.  Ova godine, po svemu specifična, još nas je snažnije vezala uz njih, a protiv zamora kojeg osjećamo čitajući sada postoji rješenje jer multidisciplinarna ekipa sastavljena od logopeda, grafičara i IT stručnjaka u ZICER-u je razvila inovaciju i nazvala je Omoguru Widget.

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

23.09.2020. komentiraj

Bolt Food je od danas dostupan i u Novom Zagrebu čime je osigurao prisutnost u gotovo cijelom gradu. Tijekom promotivnog razdoblja korisnici će moći naručiti jela u pola cijene iz restorana smještenih u Novom Zagrebu.  Korisnici Bolt Fooda u Zagrebu danas mogu naručiti hranu iz više od 200 restorana, dok su na samom početku, prije 4 mjeseca, mogli iz njih 70-ak.

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

23.09.2020. komentiraj

Google Play Music odlazi u prošlost s krajem ove godine i sva se pozornost okreće prema YouTube Music platformi, koja dobiva niz poboljšanja. Među najnovijima jest ona koja će sugerirati korisnicima što postaviti na playlistu.