Instagram testira značajke koje će ga učiniti još sličnijim TikToku

Instagram testira značajke koje će ga učiniti još sličnijim TikToku

Foto: DepositPhotos

Novi Instagramov test omogućit će da aplikacija još i više liči na TikTok, konkurenta kojeg Meta želi poraziti kao i sve druge - korištenjem njihovih najpopularnijih značajki.

Naime, prema posljednjim dostupnim informacijama, Instagram eksperimentira s okomitim "home feed" sadržajem preko cijelog ekrana. Tako bi nakon otvaranja aplikacije, korisnici odmah vidjeli okomiti sadržaj na način da bude bolje centriran i prikazuje više nego trenutno.

Voditelj Instagrama Adam Mosseri potvrdio je test u videu objavljenom na Twitteru, rekavši da će se fotografije i videozapisi početi pojavljivati u nekim feedovima upravo na ovaj način, tako da se korisnici ne bi začudili zašto je sve veće i vidljivije nego prije.

Prema onome što se u promotivom videu prikazuje, vidimo početnu stranicu koju zauzima objava na cijelom zaslonu s komentarima, natpisima, lajkovima i drugim značajkama postavljenim na vrhu objave umjesto ispod.

Iako "Stories" traka nije prisutna na vrhu zaslona, iz Instagrama navode da taj prikaz prikazuje početnu stranicu, ali kada korisnici počnu "skrolati" feedom, Stories će i dalje biti dostupan na vrhu njihova zaslona. Pretraživanje, Reels, kupovina i korisnikov vlastiti profil i dalje su dostupni putem tipke na dnu zaslona, što olakšava snalaženje. Obavijesti, poruke i nove značajke objave ostaju na vrhu, zajedno s mogućnosti prebacivanja između korisničkih računa.

Također, fotografije i videoobjave također će biti uključeni u feed preko cijelog zaslona.

Instagramov izbor da testira feedove usmjerene na impresivan video nije baš iznenađenje. Kompanija je kreatorima i korisnicima dala do znanja koliko se fokus okrenuo prema kratkom videosadržaju, nudeći čak novčane bonuse kreatorima koji rade najbolje i najpopularnije Reelse.

Samim time, u Instagramu bi jako voljeli da se prestane s "repostanjem" TikTok sadržaja, što je logičan stav s obzirom da se želi nadvladati konkurenciju i ponuditi korisnicima okruženje u kojem imaju sve, što pak sugerira da nema potrebe za drugom platformom...

Još iz kategorije

Microsoft upozorava na XorDdos malware koji cilja Linux uređaje

Microsoft upozorava na XorDdos malware koji cilja Linux uređaje

30.06.2022.

Linuxov botnet malware poznat kao XorDdos porastao je u aktivnosti za 254 posto tijekom posljednjih šest mjeseci, prema najnovijem istraživanju Microsofta.

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

Aircash na europskoj konferencija o digitalnim plaćanjima koja je pokazala smjer razvoja industrije

29.06.2022.

Vodeće udruženje za digitalna plaćanja u EU (The European Digital Payments Industry Alliance – EDPIA) jučer poslijepodne u Bruxellesu je na konferenciji Transformacija digitalnih plaćanja: Bolji uvjeti za građane (Payments Transformed: A Better Deal for Citizens) okupilo najvažnije predstavnike financijske industrije i europskih krovnih politika s ciljem razvoja jedinstvenog tržišta digitalnih plaćanja na razini cijele Europske Unije.

Hrvatski CERT povećao pripravnost na kibernetičke napade

Hrvatski CERT povećao pripravnost na kibernetičke napade

29.06.2022.

Povodom završetka projekta „Grow2CERT - Povećanje zrelosti Nacionalnog CERT-a za čvršću suradnju u zajednici kibernetičke sigurnosti“ CARNET-ov Nacionalni CERT - odjel za prevenciju i zaštitu od računalnih ugroza sigurnosti javnih informacijskih sustava u Republici Hrvatskoj, predstavio je rezultate projektnih aktivnosti provedenih od listopada 2019. godine.