Instagram konačno dovodi direktne poruke na web

Instagram konačno dovodi direktne poruke na web

Foto: DepositPhotos

Facebook je u veljači prošle godine najavio da će direktne poruke (DMs) s Instagrama biti dostupne i u web varijanti, što zajednica traži već poduže vrijeme. I, nakon toliko čekanja, 14. siječnja krenula je cijela priča pa će nakon prvotno manjeg dijela korisnika mogućnost slanja poruka web putem na Instagramu, dobiti s vremenom i svi ostali korisnici.

Naime, dosad se putem weba na Instagramu moglo raditi praktički sve što i na pametnim telefonima ili tabletima, no poruke se nisu mogle slati ni čitati, što je bilo poprilično nespretno, nepraktično i rušilo je značaj desktop aplikaciji ili pregledavanju Instagrama kroz web browser. Napokon, nakon toliko godina, promijenilo se i to na bolje.

Sve ovo čini se da je dio jedne šire integracije o kojoj se priča duže vrijeme, a tiče se one između Messengera, WhatsAppa i Instagrama. Time Facebook želi sve svoje usluge učiniti dostupnijima, a oglašivačima više prostora da se pokušaju nametnuti na tržištu. U konačnici, to znači i više prihoda za Facebook, što se uvijek pozdravlja od lidera kompanije i svih investitora. Samo, rijetko su promjene dobre za sve strane, a ova svakako jest.

Jer, iako je Instagram od svojih začetaka bio prvenstveno namijenjen mobilnim uređajima, ograničavati se uistinu nije imalo smisla. Ne danas kad sve tehnološke kompanije gledaju kako se ponuditi što bolje na što više platformi. Ovaj potez dokaz je da i Facebook ide u tom smjeru. Naime, web internetski preglednici ne koriste se samo na računalima već i na mobilnim uređajima jer postoje korisnici koji nisu fanovi aplikacija, ili ih jednostavno ne mogu kvalitetno pokretati. Posebno se to može vidjeti u zemljama koje se tek razvijaju u tehnološkom smislu.

Ovako se Facebook približava svima, ruši granice, olakšava krištenje Instagrama, a ujedno omogućava oglašivačima dodatni prostor za predstaviti se na globalnoj razini. Uistinu, "win win" situacija za sve.

Još iz kategorije

Rakuten Viber zabilježio 4x više poziva tijekom pandemije

Rakuten Viber zabilježio 4x više poziva tijekom pandemije

08.04.2020. komentiraj

Rakuten Viber povećala je kapacitete svojih primarnih usluga i pokrenula brojne inicijative kako bi potaknula zajedništvo i pozitivan stav kod svojih korisnika tijekom globalne pandemije COVID-19. Rezultat je bitno povećanje u korištenju aplikacije diljem svijeta.

Par tehno trikova za olakšati si izolaciju

Par tehno trikova za olakšati si izolaciju

08.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa učinila je svijet bitno drugačijim mjestom i gotovo dvije milijarde ljudi trenutno je u izolaciji, a vrlo brzo moglo bi ih biti i više. Samim time, navike su se promijenile i neki se s tim teže nose od drugih jer ne mogu podnijeti svakodnevicu u kojoj izostaje interakcija, komunikacija, druženje...

Pandemija koronavirusom na Facebook vraća i one koji su od njega pobjegli

Pandemija koronavirusom na Facebook vraća i one koji su od njega pobjegli

07.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa društvenim je mrežama i platformama koje nude razne mogućnosti povezivanja, donijela izniman rast, a iznimka nije ni najveći u toj priči - Facebook. Ne samo da u nekim zemljama poput Italije bilježi 1000 posto rasta, već je uspio pridobiti korisnike koje je izgubio u „normalnim vremenima“.