Instagram konačno dovodi direktne poruke na web

Instagram konačno dovodi direktne poruke na web

Foto: DepositPhotos

Facebook je u veljači prošle godine najavio da će direktne poruke (DMs) s Instagrama biti dostupne i u web varijanti, što zajednica traži već poduže vrijeme. I, nakon toliko čekanja, 14. siječnja krenula je cijela priča pa će nakon prvotno manjeg dijela korisnika mogućnost slanja poruka web putem na Instagramu, dobiti s vremenom i svi ostali korisnici.

Naime, dosad se putem weba na Instagramu moglo raditi praktički sve što i na pametnim telefonima ili tabletima, no poruke se nisu mogle slati ni čitati, što je bilo poprilično nespretno, nepraktično i rušilo je značaj desktop aplikaciji ili pregledavanju Instagrama kroz web browser. Napokon, nakon toliko godina, promijenilo se i to na bolje.

Sve ovo čini se da je dio jedne šire integracije o kojoj se priča duže vrijeme, a tiče se one između Messengera, WhatsAppa i Instagrama. Time Facebook želi sve svoje usluge učiniti dostupnijima, a oglašivačima više prostora da se pokušaju nametnuti na tržištu. U konačnici, to znači i više prihoda za Facebook, što se uvijek pozdravlja od lidera kompanije i svih investitora. Samo, rijetko su promjene dobre za sve strane, a ova svakako jest.

Jer, iako je Instagram od svojih začetaka bio prvenstveno namijenjen mobilnim uređajima, ograničavati se uistinu nije imalo smisla. Ne danas kad sve tehnološke kompanije gledaju kako se ponuditi što bolje na što više platformi. Ovaj potez dokaz je da i Facebook ide u tom smjeru. Naime, web internetski preglednici ne koriste se samo na računalima već i na mobilnim uređajima jer postoje korisnici koji nisu fanovi aplikacija, ili ih jednostavno ne mogu kvalitetno pokretati. Posebno se to može vidjeti u zemljama koje se tek razvijaju u tehnološkom smislu.

Ovako se Facebook približava svima, ruši granice, olakšava krištenje Instagrama, a ujedno omogućava oglašivačima dodatni prostor za predstaviti se na globalnoj razini. Uistinu, "win win" situacija za sve.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

22.02.2020. komentiraj

Američki Dan zahvalnosti u davnoj je prošlosti bilo vrijeme kad su ljudi izražavali zahvalnost onime što imaju, ali u današnje je to ipak vrijeme kad se izražava želja za onime što bi voljeli imati. Zato trgovine bilježe rast prihoda iz godine u godinu, a samo u ovoj rekordi su potpuno porušeni, prvenstveno kad se radi i o online kupovini.

Zacrtavanje puta prema naprijed u regulaciji online sadržaja

Zacrtavanje puta prema naprijed u regulaciji online sadržaja

21.02.2020. komentiraj

Tijekom proteklog desetljeća internet je jačao gospodarstva, ponovno spajao obitelji, prikupljao novac u humanitarne svrhe i pomagao u ostvarenju političkih promjena. Međutim, također je olakšao dijeljenje štetnog sadržaja poput govora mržnje i terorističke propagande.

Lažni antivirusi haraju Androidom

Lažni antivirusi haraju Androidom

21.02.2020. komentiraj

Android korisnici ponovno su u opasnosti jer antivirusne aplikacije koje bi ih trebale štititi čine upravo suprotno i dovode ih u opasnost, razotkrila je kompanija VPNpro kroz svoje istraživanje na Google Play Storeu.