Inicijative za poboljšanje prometa na web stranicama

Inicijative za poboljšanje prometa na web stranicama

Foto: Fotolia

U konačnici, cilj svih digitalnih marketinških taktika je privući korisnike na web stranice nekog branda, te ih pretvoriti u lojalne kupce. Postoji nekoliko inicijativa za poboljšanje prometa na web stranicama, a prva je da obratite pažnju na sadržaj bloga.

Blog je odlično sredstvo pomoću kojega, uz web stranice, možete predstaviti svoje proizvode i usluge. Treba redovito objavljivati članke i prikazati se u svjetlu gdje će korisnici steći povjerenje.

Bilo bi zgodno koristiti alate poput Googleovog alata za planiranje ključnih riječi i treba ostvariti što veću interaktivnost između korisnika i organizacije. Današnji korisnik smatra kako se njegovo mišljenje mora čuti i ako ga ignorirate, onda ste u problemima. Naravno, treba od toga razlikovati „hejtere“ i provokatore, no svaki korisnik je priča za sebe i treba mu pristupiti individualno.

Jaki SEO pristup osigurava dobro mjesto na tražilicama, ali treba poraditi i na dobrom PR-u. Dobar kredibilitet kod korisnika stječe se upravo na način ako se u medijima pročita kako je neki vaš proizvod ili usluga oduševila kupce.

Na blogu objavite recenzije proizvoda i usluga, navedite izvore, neka se vidi da se o vama priča i komentira. Kada objavljujete tekstove na blogu, usredotočite se na to da se ne hvalite previše. Neka drugi govore o nama, vi budite skromni.

Strategija koju morate usvojiti temelji se na pružanju vrijednosti za korisnike. Korisnik traži rješenje za svoj problem, a vi ste tu da mu pomognete. I to je jedini i ispravan put kako ćete povećati promet na svojim web stranicama i gdje će vas gledati kao renomiranu i vjerodostojnu organizaciju.

Nije dovoljno imati samo web stranicu i oglašavati svoje proizvode i usluge te čekati da kupci sami dođu. Vi morate krenuti u potragu za njima. Blog je super sredstvo za tako nešto...

Još iz kategorije

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

21.09.2020. komentiraj

CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na mrežnu i informacijsku sigurnost te promociju sigurnijeg korištenja interneta za sve korisnike.

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

18.09.2020. komentiraj

Stariji zaposlenici imaju jednu poveću prednost pred mlađim generacijama, a ona je da se ne osjećaju toliko samopouzdano kad se radi o mogućnosti “phishing” vrste napada. Svjesni su da im se može dogoditi pa više paze, dok se mladi “zaletavaju” i onda zapravo češće završavaju kao žrtve pa time ulaze češće u statistiku.