Inicijative za poboljšanje prometa na web stranicama

Inicijative za poboljšanje prometa na web stranicama

Foto: Fotolia

U konačnici, cilj svih digitalnih marketinških taktika je privući korisnike na web stranice nekog branda, te ih pretvoriti u lojalne kupce. Postoji nekoliko inicijativa za poboljšanje prometa na web stranicama, a prva je da obratite pažnju na sadržaj bloga.

Blog je odlično sredstvo pomoću kojega, uz web stranice, možete predstaviti svoje proizvode i usluge. Treba redovito objavljivati članke i prikazati se u svjetlu gdje će korisnici steći povjerenje.

Bilo bi zgodno koristiti alate poput Googleovog alata za planiranje ključnih riječi i treba ostvariti što veću interaktivnost između korisnika i organizacije. Današnji korisnik smatra kako se njegovo mišljenje mora čuti i ako ga ignorirate, onda ste u problemima. Naravno, treba od toga razlikovati „hejtere“ i provokatore, no svaki korisnik je priča za sebe i treba mu pristupiti individualno.

Jaki SEO pristup osigurava dobro mjesto na tražilicama, ali treba poraditi i na dobrom PR-u. Dobar kredibilitet kod korisnika stječe se upravo na način ako se u medijima pročita kako je neki vaš proizvod ili usluga oduševila kupce.

Na blogu objavite recenzije proizvoda i usluga, navedite izvore, neka se vidi da se o vama priča i komentira. Kada objavljujete tekstove na blogu, usredotočite se na to da se ne hvalite previše. Neka drugi govore o nama, vi budite skromni.

Strategija koju morate usvojiti temelji se na pružanju vrijednosti za korisnike. Korisnik traži rješenje za svoj problem, a vi ste tu da mu pomognete. I to je jedini i ispravan put kako ćete povećati promet na svojim web stranicama i gdje će vas gledati kao renomiranu i vjerodostojnu organizaciju.

Nije dovoljno imati samo web stranicu i oglašavati svoje proizvode i usluge te čekati da kupci sami dođu. Vi morate krenuti u potragu za njima. Blog je super sredstvo za tako nešto...

Još iz kategorije

Sezonac.hr nudi više od 180 oglasa za posao

Sezonac.hr nudi više od 180 oglasa za posao

27.01.2020. komentiraj

Do 29. siječnja u ponoć održava se virtualni Sajam poslova u turizmu i sezoni u organizaciji vodećeg hrvatskog portala za zapošljavanje, MojPosao.net. Virtualni sajam poslova dostupan je 0-24 korištenjem svih uređaja (računala, tableta, mobitela), a prijava na oglase je posve jednostavna putem kratkog obrasca.

INFOGRAFIKA: Dosad od kriptomjenjačnica ukradeno preko 11 milijardi dolara

INFOGRAFIKA: Dosad od kriptomjenjačnica ukradeno preko 11 milijardi dolara

27.01.2020. komentiraj

Kriptovalute nisu donijele bogatstvo samo onima koji su vjerovali u njih od prvog dana, već i onima koji su krali od svih ti vrijednih ljudi punih povjerenja. Jer, od 2011. do danas kroz razne hakerske napade, ukradeno je kriptovaluta koje se procjenjuju na više od 11 milijardi američkih dolara! Te brojke, analizu i kratku kronologiju zbivanja donio je InsideBitcoins.com.

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

26.01.2020. komentiraj

Facebook je najveća društvena mreža na svijetu i čini se da će takvom ostati još jedno duže vrijeme, što potvrđuju podaci koje su o aktivnim korisnicima dale sve kompanije na tom tržištu.