Inicijative za poboljšanje prometa na web stranicama

Inicijative za poboljšanje prometa na web stranicama
Fotolia

U konačnici, cilj svih digitalnih marketinških taktika je privući korisnike na web stranice nekog branda, te ih pretvoriti u lojalne kupce. Postoji nekoliko inicijativa za poboljšanje prometa na web stranicama, a prva je da obratite pažnju na sadržaj bloga.

Blog je odlično sredstvo pomoću kojega, uz web stranice, možete predstaviti svoje proizvode i usluge. Treba redovito objavljivati članke i prikazati se u svjetlu gdje će korisnici steći povjerenje.

Bilo bi zgodno koristiti alate poput Googleovog alata za planiranje ključnih riječi i treba ostvariti što veću interaktivnost između korisnika i organizacije. Današnji korisnik smatra kako se njegovo mišljenje mora čuti i ako ga ignorirate, onda ste u problemima. Naravno, treba od toga razlikovati „hejtere“ i provokatore, no svaki korisnik je priča za sebe i treba mu pristupiti individualno.

Jaki SEO pristup osigurava dobro mjesto na tražilicama, ali treba poraditi i na dobrom PR-u. Dobar kredibilitet kod korisnika stječe se upravo na način ako se u medijima pročita kako je neki vaš proizvod ili usluga oduševila kupce.

Na blogu objavite recenzije proizvoda i usluga, navedite izvore, neka se vidi da se o vama priča i komentira. Kada objavljujete tekstove na blogu, usredotočite se na to da se ne hvalite previše. Neka drugi govore o nama, vi budite skromni.

Strategija koju morate usvojiti temelji se na pružanju vrijednosti za korisnike. Korisnik traži rješenje za svoj problem, a vi ste tu da mu pomognete. I to je jedini i ispravan put kako ćete povećati promet na svojim web stranicama i gdje će vas gledati kao renomiranu i vjerodostojnu organizaciju.

Nije dovoljno imati samo web stranicu i oglašavati svoje proizvode i usluge te čekati da kupci sami dođu. Vi morate krenuti u potragu za njima. Blog je super sredstvo za tako nešto...