Infobip sada omogućuje tvrtkama komunikaciju putem Instagram poruka

Infobip sada omogućuje tvrtkama komunikaciju putem Instagram poruka

Infobip je među svoje usluge dodao i mogućnost komunikacije pod nazivom Instagram Messaging i to se uklopilo u njihov široki portfelj kanala dostupnih putem svoje globalne ponude Communications-Platform-as-a-Service.

Agenti za korisničku podršku u tvrtkama sada će imati koristi od objedinjenog i jednostavnog radnog prostora u kojem će moći upravljati komunikacijom putem Instagrama putem Infobipove kontakt-centra kao rješenja - "Razgovori" - što rezultira potrebom za manje poziva u kontakt centar i jednostavnije, poboljšano korisničko iskustvo.

Pomoću ove nove mogućnosti, klijenti Infobipa sada su u mogućnosti obrađivati ​​razmjene poruka na Instagramu, povezivati ​​se s novim kupcima i jačati odnose s postojećim. “Oduševljeni smo što Infobip pokreće Instagram Messenger u svom rješenju za kontaktne centre. Messenger API za Instagram sada je dostupan za sve programere koji omogućuju brandovima da poboljšaju i poboljšaju razmjenu poruka s kupcima”, rekao je Konstantinos Papamiltiadis, potpredsjednik Platform Partnerships u Messengeru.

"Integriranjem Messenger API-ja za Instagram, tvrtke i programeri mogu učinkovito prilagoditi tijek rada s porukama kako bi bolje posjedovali korisničko iskustvo i izgradili autentičnije odnose“, ističe Papamiltiadis.

Od pokretanja 2010. godine, Instagram je zabilježio snažan porast na milijardu aktivnih korisnika što ga čini jednom od 6 najjačih društvenih mreža na svijetu i postao je važan strateški komunikacijski alat za poduzeća i institucije.

„Jasno je da kupci žele koristiti svoj preferirani komunikacijski kanal za povezivanje s tvrtkama i pružateljima usluga. Zapravo, mnogi se kupci danas prvenstveno odlučuju za interakciju s robnim markama putem društvenih mreža za sve, od naručivanja hrane, zahtjeva za vožnjom, kupovine u maloprodaji pa sve do nekih elemenata bankarstva, a tu istu brzu i jednostavnu mogućnost mogu donijeti u kontakt centar. Jako sam zadovoljan što Infobip sada našim klijentima kontakt centra može ponuditi ovaj popularni komunikacijski kanal i radujem se što će to pozitivno utjecati na iskustvo njihovih kupaca“, ističe Adrian Benić, glavni direktor za proizvode u Infobipu.

Još iz kategorije

EON OTT platforma United Grupe stiže u Hrvatsku i to preko Telemach Hrvatska

EON OTT platforma United Grupe stiže u Hrvatsku i to preko Telemach Hrvatska

24.06.2021.

EON, jedna od najpopularnijih OTT platformi u jugoistočnoj Europi, stigla je u Hrvatsku s bogatom ponudom najboljih domaćih i međunarodnih programa, kao i nagrađivanom tehnologijom koja nudi vrhunsko iskustvo gledanja gdje god se korisnici nalazili, neovisno o pružatelju internetske usluge, ističe predsjednik Uprave Telemach Hrvatska Adrian Ježina čija će tvrtka prodavati uslugu u Hrvatskoj. Prema njegovim riječima hrvatski korisnici mogu odabrati jedan od triju ponuđenih paketa, ovisno o tome koji najbolje odgovara njihovu budžetu i potrebama.

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

Europska unija ne popušta pod pritiscima velikih internetskih platformi, zaštita potrošača ostaje prioritet

24.06.2021.

Na sjednici Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta (IMCO) koja se jučer održala u Bruxellesu, zastupnici su održali javno saslušanje s predstavnicima nekih od najznačajnijih digitalnih platformi kao što su Google, Apple, Twitter i Facebook.

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

23.06.2021.

Firefox za Desktop&Mobile dobio je poveće promjene po pitanju dizajna kroz posljednju predstavljenu verziju. Redizajnirano korisničko sučelje i druge nove mogućnosti dostupne su s krajem svibnja korisnicima diljem svijeta, no dobiva ih se postepeno.