NOVI OBLIK KOMUNIKACIJE

Infobip predstavlja RCS poslovno rješenje za telekomunikacijske tvrtke i poduzeća

Infobip predstavlja RCS poslovno rješenje za telekomunikacijske tvrtke i poduzeća
Matija Ražem, potpredsjednik poslovnog razvoja u Infobipu
Dražen Tomić / Tomich Productions

Na Mobile World Congressu u Barceloni, Infobip će predstaviti svoje Rich Communication Services (RCS) Business Messaging Solution (RBM). Trebalo bi omogućiti MNO-ovima i poduzećima da stupe u kontakt s korisnicima i stvore nezaboravna iskustva isporukom bogatih konverzacijskih poruka.

Upotreba RBM-a porast će s nešto manje od jedne milijarde korisnika u 2023. na više od dvije milijarde do 2028. Štoviše, očekuje se da će se RBM promet povećati za 350% u sljedećih pet godina. S obzirom na ovaj rast, Infobip je lansirao svoje RCS Business Messaging Solution kako bi omogućio MNO-ovima da ponude RCS Business Messaging poslovnim korisnicima na njihovoj mreži, istovremeno pružajući MNO kontrolu i analizu prometa. Uvođenjem inovativnog rješenja, Infobip pokreće rast cijelog ekosustava poruka i povećava doseg Rich Business Messaginga.

Infobip omogućuje telekomunikacijskim kompanijama i poduzećima da imaju koristi od RCS Business Messaging putem svoje usluge Messaging-as-a-Platform (MaaP). Infobipovo rješenje MaaP, koje se nalazi na vrhu Googleove platforme Jibe RCS, pruža upravljanje životnim ciklusom agenta RBM-a. MaaP pruža prednosti slanja poruka, uključujući kontrolu propusnosti, sadržaja i kontrolu neželjene pošte, dok Infobipova šira ponuda CPaaS omogućuje povezivanje s drugim operaterima mobilne mreže (MNO). Operativne prednosti uključuju detaljnu naplatu i izvješćivanje, brže odobravanje robne marke i partnera, dodatnu korisničku kontrolu i mogućnosti upravljanja uslugama.

„2024. je važna promjena za RBM nakon Appleove planirane podrške za RCS na njegovom operativnom sustavu i uz očekivani rast broja korisnika RCS Business Messaging i prometa u sljedećih pet godina. Budući da 85% operatera mobilnih mreža tek treba usvojiti RBM, ovo vidimo kao značajnu priliku da pomognemo MNO-ovima i poduzećima da iskoriste prednosti RCS Business Messaging i isporuče bogate razgovorne poruke za korisnike. Putem naših RCS Business Messaging i MaaP rješenja, možemo pomoći MNO-ovima da pokrenu RCS Business Messaging i omogućiti im da ga brže unovče tako što ćemo biti njihov tehnički i poslovni partner u RCS-u,” rekao je Matija Ražem, potpredsjednik poslovnog razvoja u Infobipu.