Google Maps preuzet 5 milijardi puta na Google Play Storeu

Google Maps preuzet 5 milijardi puta na Google Play Storeu

Foto: DepositPhotos

Google Maps iznimno je korisna aplikacija jer se ažurira svakodnevno i pomaže u najnezgodnijim situacijama u većem dijelu svijeta, a da to znaju cijeniti i korisnici potvrđeno je velikim uspjehom - preuzeta je pet milijardi puta na Google Play Storeu. Nije to uspjelo brže no što je YouTube došao do tolike brojke preuzimanja, ali zato je Maps stigla prije Google aplikacije, što dovoljno govori kakvi su prioriteti korisnika.

Naravno, netko može reći i da Google Play Service ima pet milijardi preuzimanja, ali to se ne računa jer se unaprijed postavlja i bez njega nema svih tih aplikacija, pa nije u redu uspoređivati s ostalima. Također, nije ni potpuno jasno kako Google broji preuzimanja, ali kad se pogleda opis Mapsa, vidi se da ima više od pet milijardi preuzimanja, da je nadopunjena 7. ožujka ove godine posljednji put, a nudi i druge detalje same aplikacije, kao dopuštenja koja traži prilikom instalacije.

Kako god bilo, veliki je uspjeh dosegnuti toliki broj preuzimanja i za mnoge je to potpuno nestvarno. Tek se Facebook i njegove usluge mogu mjeriti s tim, pokoja hit igra i kineske aplikacije. Svi ostali su "obični smrtnici" u tom svijetu gdje vladaju velikani kao Google, Facebook, Apple, Microsoft ili Amazon.

Naravno, Maps ne bi bila tako uspješna da nije kvalitetna aplikacija, a jest. Osim što pomaže da nađemo odredište, pomaže i pronaći zanimljivosti "po putu". Kao restorani, kafići, muzeji, trgovine, ljekarne, kolodvori, zračne luke i cijeli niz pojedinosti može se pronaći na njoj. Najbolje od svega je što se razvija u realnom vremenu pa se rijetko može dogoditi nešto što bi nas iznenadilo.

Posljednja zanimljivost je i to da kroz Google My Business vlasnici objekata na Maps mogu odgovarati na recenzije koje ostavljaju korisnici, što je iznimna stvar jer ponekad oni imaju pitanja u kojima pokušavaju riješiti neke probleme ili se žale zbog negativnih iskustava pa odgovor samog vlasnika može uliti povjerenje.

Još iz kategorije

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

23.03.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka angažirala je britansku istraživačku agenciju LM Research da provede istraživanje među 28 tisuća malih i velikih trgovaca te tvrtki u ugostiteljstvu i hotelijerstvu na razini svih 28 zemalja Europske unije. Rezultati ovog istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu na događanju organiziranom u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške.

Redizajnirana web stranica WWW.HR

Redizajnirana web stranica WWW.HR

22.03.2019. komentiraj

Osnovne informacije o Hrvatskoj sada su dostupne na novoj redizajniranoj mrežnoj stranici WWW.HR. Uz atraktivan izgled i poboljšane funkcionalnosti početna stranica Hrvatske posjetiteljima nudi i nov sadržaj.

Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

21.03.2019. komentiraj

Mozilla je predstavila Firefox Send, kriptiranu i besplatnu platformu za dijeljenjem kojoj se može pristupiti sa svih internetskih preglednika jednostavno preko adrese send.firefox.com. Usluga radi kao i svaka druga koja se tiče dijeljenja sadržaja, samo što ova omogućava postavljanje na Mozilline servere i potom se putem linka dijeli bilo kome. Uz to, podaci su kriptirani, samim time sigurni, ali ni to nije nešto što konkurencija ne nudi.