Google Duo na webu sada možete koristiti i bez telefonskog broja

Google Duo na webu sada možete koristiti i bez telefonskog broja

Google je bez previše pompe omogućio Duo pozive preko weba bez potrebe povezivanja telefonskog broja s korisničkim računom, što je poprilično praktično i moglo bi značiti veću popularnost za Duo, koji neopravdano stoji nekako po strani.

No, još uvijek sve skupa nije potpuno izvedeno, odnosno, praktično u punom smislu. Jer, pozivi ne rade u potpunosti s GSuite korisničkim računima, odnosno, nestandardnima "@gmail.com" korisničkim računima. Zasad je moguće zvati, ali ne i primati pozive, što je podosta nespretno.

Ali, ovaj se problem riješi na način da se Duo koristi uz klasični Gmail račun, što uistinu ne bi trebalo izazivati komplikacije. Sve što treba jest posjetiti duo.google.com i s Gmail računom postupak je jednostavan. Prije je ta prijava bila moguća samo uz telefonski broj i to je ta bitna razlika.

Ipak, iako sami poziv funkcionira neometano i kvalitetno, postoje neki problemi kojih korisnici moraju biti svjesni. Ukoliko su odlučili ne ostavljati svoje telefonske brojeve, već samo Gmail korisničke račune. Naime, kontakti koji nemaju brojeve ne pojavljuju se u imeniku pa nije jednostavno doći do njih. Odnosno, do njih se može doći te ih potom pozvati ako ste s njima nedavno imali razgovor ili ako su među kontaktima s kojima ste nedavno imali interakciju.

Nije ni to sve, Google se pobrinuo dosađivati konstantnim obavijestima da je praktičnije ostaviti telefonski broj kod prijave na Duo uslugu jer na taj način svi mogu lakše do vas. Osim ako ne idete na Duo kroz GSuite, tad je nemoguće ostaviti broj jer je Google iz nekog razloga to blokirao.

Sve ovo Google je planirao neko vrijeme, ali još uvijek nije obavijestio korisnike o promjeni jer očito nije potpuno službeno zaživjela. Upravo zato se nigdje na službenim Googleovim web stranicama ni ne spominje. Pa se zato ni ne zna zašto GSuite ima restrikcije koje ima.

Još iz kategorije

Iranski hakeri su hakirali VPN servere kako bi se infiltrirali u tvrtke diljem svijeta

Iranski hakeri su hakirali VPN servere kako bi se infiltrirali u tvrtke diljem svijeta

24.02.2020. komentiraj

Hakerski napadi na velike korporativne VPN servere ono su po čemu pamtimo prošlu godinu, no cijela priča dobiva jednu širu sliku jer istrage su pokazale da iza svega stoji Iran. Odnosno, hakeri iz te zemlje.

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

22.02.2020. komentiraj

Američki Dan zahvalnosti u davnoj je prošlosti bilo vrijeme kad su ljudi izražavali zahvalnost onime što imaju, ali u današnje je to ipak vrijeme kad se izražava želja za onime što bi voljeli imati. Zato trgovine bilježe rast prihoda iz godine u godinu, a samo u ovoj rekordi su potpuno porušeni, prvenstveno kad se radi i o online kupovini.

Zacrtavanje puta prema naprijed u regulaciji online sadržaja

Zacrtavanje puta prema naprijed u regulaciji online sadržaja

21.02.2020. komentiraj

Tijekom proteklog desetljeća internet je jačao gospodarstva, ponovno spajao obitelji, prikupljao novac u humanitarne svrhe i pomagao u ostvarenju političkih promjena. Međutim, također je olakšao dijeljenje štetnog sadržaja poput govora mržnje i terorističke propagande.