Google Chrome za Android preuzet 5 milijardi puta na Play Storeu

Google Chrome za Android preuzet 5 milijardi puta na Play Storeu

Foto: Antonio Jularić

Google Chrome najpopularniji je internetski preglednik na svijetu i konstantno napreduje, što znaju cijeniti i korisnici potvrđeno je velikim uspjehom - preuzet je pet milijardi puta na Google Play Storeu - samo za Android uređaje!

Nije mu to uspjelo brže no što je YouTube došao do tolike brojke preuzimanja, ili što je Maps stigao do te brojke, ali treba uzeti u obzir da se radi o Androidu i da je konkurencija na tržištu internetskih preglednika bila iznimna, pa se Chrome godinama morao boriti za dominaciju koju ima trenutno.

Naravno, netko može reći i da Google Play Service ima pet milijardi preuzimanja, ali to se ne računa jer se unaprijed postavlja i bez njega nema svih tih aplikacija, pa nije u redu uspoređivati s ostalima. Također, nije ni potpuno jasno kako Google broji preuzimanja, ali kad se pogleda opis Chromea kao aplikacije, vidi se da ima više od pet milijardi preuzimanja, da je nadopunjen 20. lipnja ove godine posljednji put, a nudi i druge detalje same aplikacije, kao dopuštenja koja traži prilikom instalacije.

Kako god bilo, veliki je uspjeh dosegnuti toliki broj preuzimanja i za mnoge je to potpuno nestvarno. Tek se Facebook i njegove usluge mogu mjeriti s tim, pokoja hit igra i kineske aplikacije. Svi ostali su "obični smrtnici" u tom svijetu gdje vladaju velikani kao Google, Facebook, Apple, Microsoft ili Amazon.

Naravno, Chrome ne bi bila tako uspješna da nije kvalitetna aplikacija, a jest. Odnosno, da nije kvalitetan browser. Istina jest da diljem svijeta, osim odnedavno u Europskoj uniji, dolazi predinstaliran na Android uređaje, no da ne vrijedi, ne bi ga korisnici svejedno izbrali kao prvi izbor. Stoga, ovaj uspjeh ne može se umanjivati...

A i nije da konkurencija sve pasivno promatra, Opera i Mozilla u mobilnom okruženju nude uistinu sjajne proizvode.

Još iz kategorije

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

18.10.2019. komentiraj

Ljudi diljem svijeta prepoznali su slanje paketa poštom kao normalan način dijeljenja, ali i prodaje onoga što posjeduju, pa ne treba čuditi što u prosjeku jedna osoba godišnje pošalje čak 23 paketa. Te brojke otkrio je Pitney Bowes i tiču se najjačih zemalja svijeta u ekonomskom smislu.

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.