Google Chrome za Android preuzet 5 milijardi puta na Play Storeu

Google Chrome za Android preuzet 5 milijardi puta na Play Storeu

Foto: Antonio Jularić

Google Chrome najpopularniji je internetski preglednik na svijetu i konstantno napreduje, što znaju cijeniti i korisnici potvrđeno je velikim uspjehom - preuzet je pet milijardi puta na Google Play Storeu - samo za Android uređaje!

Nije mu to uspjelo brže no što je YouTube došao do tolike brojke preuzimanja, ili što je Maps stigao do te brojke, ali treba uzeti u obzir da se radi o Androidu i da je konkurencija na tržištu internetskih preglednika bila iznimna, pa se Chrome godinama morao boriti za dominaciju koju ima trenutno.

Naravno, netko može reći i da Google Play Service ima pet milijardi preuzimanja, ali to se ne računa jer se unaprijed postavlja i bez njega nema svih tih aplikacija, pa nije u redu uspoređivati s ostalima. Također, nije ni potpuno jasno kako Google broji preuzimanja, ali kad se pogleda opis Chromea kao aplikacije, vidi se da ima više od pet milijardi preuzimanja, da je nadopunjen 20. lipnja ove godine posljednji put, a nudi i druge detalje same aplikacije, kao dopuštenja koja traži prilikom instalacije.

Kako god bilo, veliki je uspjeh dosegnuti toliki broj preuzimanja i za mnoge je to potpuno nestvarno. Tek se Facebook i njegove usluge mogu mjeriti s tim, pokoja hit igra i kineske aplikacije. Svi ostali su "obični smrtnici" u tom svijetu gdje vladaju velikani kao Google, Facebook, Apple, Microsoft ili Amazon.

Naravno, Chrome ne bi bila tako uspješna da nije kvalitetna aplikacija, a jest. Odnosno, da nije kvalitetan browser. Istina jest da diljem svijeta, osim odnedavno u Europskoj uniji, dolazi predinstaliran na Android uređaje, no da ne vrijedi, ne bi ga korisnici svejedno izbrali kao prvi izbor. Stoga, ovaj uspjeh ne može se umanjivati...

A i nije da konkurencija sve pasivno promatra, Opera i Mozilla u mobilnom okruženju nude uistinu sjajne proizvode.

Još iz kategorije

Pojačanje WiFi-a uz uređaj koji dolazi iz Iskona, a radi sa svim mrežama

Pojačanje WiFi-a uz uređaj koji dolazi iz Iskona, a radi sa svim mrežama

16.07.2019. komentiraj

Zanimljivo rješenje stiže iz Iskona i namijenjeno je pojačanju WiFi signala, a pritom je, kako tvrde u ovom telekomu u vlasništvu HT-a, jedno od rijetkih koje dolazi od jednog telekoma i radi kod svih drugih telekoma. Rješenje nazvano MESHtar zapravo služi pojačanju WiFi mreže što primjerice u prostorima s mnogo armiranobetonskih zidova uvelike pomaže. Ista je situacija primjerice i sa zidovima starih dalmatinskih kuća.

Hrvatska pošta izradila proširenje za najpopularniji internetski preglednik i sada možete pratiti svoje pošiljke

Hrvatska pošta izradila proširenje za najpopularniji internetski preglednik i sada možete pratiti svoje pošiljke

16.07.2019. komentiraj

Digitalizacija je, uz društveno odgovorno poslovanje, jedna od filozofija razvoja Hrvatske pošte. Osluškujući potrebe korisnika, Hrvatska pošta izradila je proširenja za Google Chrome, čime je dodatno olakšan pristup najtraženijim poštanskim informacijama – statusu pošiljaka (track&trace) te nalaženju poštanskih ureda i točnih poštanskih brojeva.

FlixBus omogućio Apple Pay uslugu plaćanja

FlixBus omogućio Apple Pay uslugu plaćanja

14.07.2019. komentiraj

FlixBus nastavlja s uvođenjem tehnoloških inovacija za svoje putnike: europski sinonim za putovanja autobusom jedan je od prvih autobusnih prijevoznika u regiji koji nudi svojim korisnicima uslugu plaćanja i putem Apple Paya, usluge koja je transformirala plaćanja mobitelom nudeći jednostavnu, sigurnu i privatnu uslugu koju odlikuje brzina i praktičnost.