Google Chrome će blokirati reklame koje pretjerano troše baterije i podatkovni promet

Google Chrome će blokirati reklame koje pretjerano troše baterije i podatkovni promet

Foto: Antonio Jularić

Google Chrome je veliki potrošač baterije na našim laptopima i to je znatan problem od kojeg se korisnici groze i izbjegavaju ga sve češće pa se Google često odluči promijeniti situaciju na bolje poboljšanjima i nadogradnjama svog internetskog preglednika. Kao što je ono vezano uz oglase...

Naime, uskoro će svi oni oglasi koji dodatno crpe bateriju biti izbrisani kako bi se zaštitilo uređaje korisnika. Nadalje, brisat će se i oni oglasi koji dodatno troše internetski promet korisnika, što znači da se Google za svoj internetski preglednik itekako potrudio otići u smjeru koji odgovara korisnicima. Odnosno, njihovim uređajima.

Na ovaj način ubrzat će se, ali i poboljšati u svakom smislu, web iskustvo za korisnike. Jer, oglasi koji će se po novome brisati utjecali su ne performanse samih web stranica, što znači da se predugo otvaraju, usput crpe energiju i troše internetski promet na računalima.

No, treba imati na umu da nisu svi oglasi takvi, Google će za Chrome kao nepovoljne tretirati samo one koji troše više od četiri megabajta podataka i koji "tjeraju" računalo da ih procesuira više od 60 sekundi, odnosno, ako procesuiranje traje više od 15 sekundi na svakih 30 sekundi.

"Prijestupnici će biti obaviješteni da im je oglas uklonjen, a potom će biti uklonjen", kazali su u Googleu te napomenuli da se u velikoj većini slučajeva ovo odnosi na one oglase koji se vežu uz promoviranje kriptovaluta, što je zapravo novi iskorak Googlea u borbi protiv oglašavanja takve vrste.

Jer, takvi su oglasi najčešće "najteži" za računalo i Google je morao reagirati, posebno jer se konkurencija podosta odmakla po tom pitanju i Chrome ne smije kaskati ukoliko želi ostati toliko dominantan na vrhu. A svakako želi i ovo je potez u smjeru koji osigurava neometano surfanje za više od milijardu korisnika.

Još iz kategorije

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

24.11.2020. komentiraj

Klijenti Zagrebačke banke od sada svoja plaćanja na internetu mogu obavljati još brže i sigurnije. Kako bi svojim klijentima dodatno olakšali korištenje kartica na internetu, a pritom se pridržavali najvišeg stupnja sigurnosti, Zagrebačka banka uvela je plaćanje metodom 3D Secure biometrije.

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

23.11.2020. komentiraj

U ovom trenutku Hrvatska pošta postat će regionalni partner Amazona za Hrvatsku i Sloveniju, a u narednom periodu i za cijelu našu regiju, saznaje ICTbusiness.info. Iz Hrvatske pošte rekli su nam kako te informacije komentirati, no jasno je da se ulaganje u novi sortirni centra vrijedan oko 50 milijuna eura itekako isplatilo. Pogotovo jer je u Velikoj Gorici instaliran jedan od najmodernijih na svijetu uređaja za sortiranje paketa što je omogućilo suradnju s Amazonom i ostalim velikim trgovcima poput About You, ali i domaćim kao što je e-Kupi.

Najveće streaming platforme na svijetu

Najveće streaming platforme na svijetu

23.11.2020. komentiraj

Platforme za streaming video sadržaja pojavile su se početkom stoljeća s razvojem brzog i neograničenog interneta, a do današnjih su dana nastavile evoluciju te postale neizostavni dio svakodnevice ljudi diljem svijeta.