Goodyear na trkaćim stazama i u svijetu e-sporta

Goodyear na trkaćim stazama i u svijetu e-sporta

Dok ekipe i navijači nestrpljivo čekaju nastavak sezone motosporta, industrija i šira zajednica popunjavaju nastalu prazninu virtualnim utrkama koje privlače sve više zaljubljenika. Vozači na virtualnim utrkama natječu se u svom domu uz uporabu simulatora, a navijači im se na svjetskoj mreži mogu pridružiti i pratiti ih uživo kao da ih prate na utrkama u stvarnom životu.

U svijet e-sporta aktivno se uključuje i Goodyear, a svoj ulazak u virtualne utrke WTCR i 24 sata Le Mansa gradi na postojećem sudjelovanju na vodećim prvenstvima u utrkama. Goodyear je naime jedini dobavljač guma za prvenstvo WTCR, stoga su virtualnim gumama Goodyear bili opremljeni svi automobili koji su se prošli vikend natjecali na tom e-sportskom prvenstvu. Tako je bilo već prije prvog pravog natjecanja u stvarnom životu koje će slijediti kasnije tijekom ove godine, spomenuto virtualno prvenstvo za gume Goodyear Eagle F1 SuperSport za touring automobile, prvi natjecateljski nastup na touring utrkama iz svjetskoga vrha.

Prošli vikend na povijesnim utrkama 24 sata Le Mansa ujedno su prvi put prikazane nove Goodyearove oznake. Utrka „24 Hours of Le Mans Virtual“ e-sportska je utrka koja se odvijala u danima koji su najprije bili određeni za stvarnu 88. utrku „francuske klasike izdržljivosti“. Tako su Goodyearove oznake koje će na stazi biti svečano otkrivene u vrijeme stvarne utrke u rujnu prvi put zapravo prikazane virtualno.

"U vrijeme izvanrednih sigurnosnih mjera e-sportu je popularnost  jako narasla. Pretpostavljamo da će se taj trend nastaviti i kad započnu „prave“ utrke. Naime e-sport uistinu povezuje navijače i njihove junake na utrkama. Dugoročno ćemo tražiti načine kako pomoći programerima precizno reproducirati stvarnu izdržljivost Goodyearovih trkaćih guma te odluke o izboru guma i strategije stanki za njihovu zamjenu također unijeti u e-sport. Kratkoročno je to prilika da se povežemo s navijačima i svoju svjetski poznatu marku prenesemo i u brzo rastući svijet virtualnih utrka", istaknuo je tom prigodom Ben Crawley, Goodyearov direktor za motosport.

Još prije početka spomenutoga e-sportskoga svjetskog prvenstva, Goodyear smo već mogli vidjeti na virtualnim utrkama europskoga prvenstva s kamionima i ligi eNASCAR.

Još iz kategorije

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

03.08.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je Uber korisnicima u Splitu i Zagrebu predstavio uslugu dostave paketa, pozitivne reakcije korisnika i velika potražnja za dostavom kompaniju su motivirale da uslugu proširi na tri nova grada na obali. Uber Connect tako je od danas dostupan u Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki težine do 20 kg isti dan, a koju je moguće naručiti izravno kroz Uber aplikaciju. Kroz Uber Connect mogu se slati paketi koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila, do vrijednosti 750 kuna.

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

03.08.2020. komentiraj

Posljednjih mjeseci zbog koronavirusa zabilježen je pad prodaje parkirališnih karata, ali povratkom u novo normalno te zahvaljujući dolasku stranih turista, u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj je zabilježen znatan oporavka ovog sektora. Točnije, trenutno najpopularnija hrvatska aplikacija za parkiranje PayDo obara rekorde te u se u ovom trenutku približava brojci od 200.000 korisnika, aktivna je u 77 hrvatskih gradova, u potpunosti besplatna te s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku.

Koliko su sigurni internet preglednici?

Koliko su sigurni internet preglednici?

29.07.2020. komentiraj

Internetski preglednici često se na tržištu pokušavaju izdvojiti po brzini, utrošku energije i dodacima koje nude korisnicima, ali iznimno bitna stavka svakako je i sigurnost. Kako bi imali bolji uvid u to koliko su browseri sigurni, pobrinuo se kroz istraživanje NSS Labs.