Goodyear na trkaćim stazama i u svijetu e-sporta

Goodyear na trkaćim stazama i u svijetu e-sporta

Dok ekipe i navijači nestrpljivo čekaju nastavak sezone motosporta, industrija i šira zajednica popunjavaju nastalu prazninu virtualnim utrkama koje privlače sve više zaljubljenika. Vozači na virtualnim utrkama natječu se u svom domu uz uporabu simulatora, a navijači im se na svjetskoj mreži mogu pridružiti i pratiti ih uživo kao da ih prate na utrkama u stvarnom životu.

U svijet e-sporta aktivno se uključuje i Goodyear, a svoj ulazak u virtualne utrke WTCR i 24 sata Le Mansa gradi na postojećem sudjelovanju na vodećim prvenstvima u utrkama. Goodyear je naime jedini dobavljač guma za prvenstvo WTCR, stoga su virtualnim gumama Goodyear bili opremljeni svi automobili koji su se prošli vikend natjecali na tom e-sportskom prvenstvu. Tako je bilo već prije prvog pravog natjecanja u stvarnom životu koje će slijediti kasnije tijekom ove godine, spomenuto virtualno prvenstvo za gume Goodyear Eagle F1 SuperSport za touring automobile, prvi natjecateljski nastup na touring utrkama iz svjetskoga vrha.

Prošli vikend na povijesnim utrkama 24 sata Le Mansa ujedno su prvi put prikazane nove Goodyearove oznake. Utrka „24 Hours of Le Mans Virtual“ e-sportska je utrka koja se odvijala u danima koji su najprije bili određeni za stvarnu 88. utrku „francuske klasike izdržljivosti“. Tako su Goodyearove oznake koje će na stazi biti svečano otkrivene u vrijeme stvarne utrke u rujnu prvi put zapravo prikazane virtualno.

"U vrijeme izvanrednih sigurnosnih mjera e-sportu je popularnost  jako narasla. Pretpostavljamo da će se taj trend nastaviti i kad započnu „prave“ utrke. Naime e-sport uistinu povezuje navijače i njihove junake na utrkama. Dugoročno ćemo tražiti načine kako pomoći programerima precizno reproducirati stvarnu izdržljivost Goodyearovih trkaćih guma te odluke o izboru guma i strategije stanki za njihovu zamjenu također unijeti u e-sport. Kratkoročno je to prilika da se povežemo s navijačima i svoju svjetski poznatu marku prenesemo i u brzo rastući svijet virtualnih utrka", istaknuo je tom prigodom Ben Crawley, Goodyearov direktor za motosport.

Još prije početka spomenutoga e-sportskoga svjetskog prvenstva, Goodyear smo već mogli vidjeti na virtualnim utrkama europskoga prvenstva s kamionima i ligi eNASCAR.

Još iz kategorije

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

20.01.2021. komentiraj

Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ga učinili zanimljivijim i kreativnijim.

Aplikacije za društvene mreže najpopularnije među Hrvatima, sve više ih kupuje online

Aplikacije za društvene mreže najpopularnije među Hrvatima, sve više ih kupuje online

18.01.2021. komentiraj

Hrvati svoje pametne telefone najviše upotrebljavaju za slanje poruka i pretraživanje interneta, dok 67,4 % njih koristi aplikacije za online kupovinu. Rezultati su to istraživanja koje je Huawei proveo na uzorku od preko 800 ispitanika iz cijele zemlje. Internetsko bankarstvo koristi tri četvrtine ispitanika, dok aplikacije za dating i klađenje koristi gotovo svaki deseti ispitanik.

Viber oštro protiv WhatsAppa nakon promjena politika privatnosti

Viber oštro protiv WhatsAppa nakon promjena politika privatnosti

18.01.2021. komentiraj

Viber je izrazio svoje ogorčenje najnovijom verzijom WhatsAppove politike privatnosti. Iako su korisnici WhatsAppa dosad imali pravo izbora i aplikaciji mogli zabraniti dijeljenje njihovog broja mobitela s Facebookom, to će ubuduće biti obavezno. Korisnici moraju pristati na nove uvjete u roku od 30 dana ili više neće moći koristiti svoje račune.