VRIJEME PROMJENA

Gdje digitalni mediji napreduju

Gdje digitalni mediji napreduju
Depositphotos

Prema Statista's Advertising & Media Market Insights, 41 posto globalne medijske prodaje generirano je digitalno prošle godine - jedan postotni bod više u odnosu na 2022. Predviđa se da će rast u nadolazećim godinama biti približno istim tempom. Očekuje se da će digitalni mediji biti odgovorni za 48 posto ukupne prodaje do 2029. godine.

Segment raste bržom stopom u Sjedinjenim Državama, koje su već ispred krivulje kada su u pitanju digitalni mediji i očekuje se da će dosegnuti većinu prodaje digitalnih medija od 2026. nadalje. Očekuje se da će se između 2023. i 2029. prodaja digitalnih medija u SAD-u popeti za 10 postotnih bodova na 55 posto ukupne prodaje medija. Azija također ima veće tržište digitalnih medija od svjetskog prosjeka. No, očekuje se da će tamo digitalna prodaja pokazati ispodprosječan rast i doseći samo 53 posto do 2029. godine.

S udjelom digitalne prodaje od trenutno samo 30 posto, medijsko okruženje u Europi zaostaje kada je u pitanju unovčavanje internetskog sadržaja. Očekuje se da će do 2029. broj porasti za 7 postotnih bodova na 37 posto.

Medijski segmenti uzeti u obzir za grafiku su TV i video, glazba, radio i podcasti, igre, novine i časopisi kao i knjige.